Şimdi Ara

Windows Başlatılıyordan Sonra Reset Atıyor Güvenli Modda Başlatılmıyor Format Atılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bana yardım etmek istiyorsan yazının tamamını okumalısın.

Bilgisayarımın ana kartını yakmıştım. Bir tane vardı bende onu denedim Windows Başlatılıyor yazısından sonra reset atıyordu. Tamirciye götürüp 30 TL ücret ödedikten sonra
    anakartı bilgisayara taktım önce açıldı görüntü yoktu. Araştırma yaptım görüntü geldi bu sefer Dmi Pool Data yazdıgında kalıyordu bilgisayar. Ardından ekran kartını söküp,
    vga kablosunu anakarta taktım. Açıldı. Bu sefer ise Windows Başlatılıyor yazısından sonra reset atıyor. F8'den güvenli mod vb. açtığımda yazılar kayıyor ardından yine reset
    atıyor. Bir forumdan F8'den hata algılandığında yeniden başlatmayı devre dışı bırak gibi birşey yaptım. Ardınan bilgisayarın ekranında hata kodu ve bir kaç paragraf ingilizce
    yazı var. Onu Google Translate aracılığıyla çevirdim CHKDSK resetleyin gibisinden birşey diyordu. Komut istemi ile mod başlatamadığımdan onuda yapamadım.

YARDIM GEREK DONANIMHABER AHALİSİ !

• burakyasinezer21r B kullanıcısına yanıt
    Komut istemi ile CHKDSK komutunu çalıştırmak istiyorsan, F8 e basarak bilgisayarı onarı tercih et ve karşına şayet bi menu çıkarsa oradan komut istemine ulaş, yok olmazsa bir windows kurulum dvd si bul onunlaaçılışı yap kurulumdan önce bilgisayarınızı onarın seçeneğini tıkla, oradan komut istemine ulaşabilirsin, ancak;

Anakartlar farklı ise bahsettiğin gibi bi hata alman normaldir.Örneğin ram farklılığı harddiskin biosda sata mı ide mi olarak gösterildiği gibi farklılıklardan dolayı windows reset atabilir. Yapacağın en mantıklı iş, şu nadaki harddiskinin içinde bulunan şahsi verilerini kurtararak yeni bir windows kurman.
     Windows Başlatılıyordan Sonra Reset Atıyor Güvenli Modda Başlatılmıyor Format Atılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 16 Haziran 2015; 18:35:40 >

• Nasıl yapacağım onu ? Bu arada nasıl yaptım bilmiyorum şu an komut istemini açtım ne yapmalıyım? Şunu buldum:

Komut istemcisi ile;

1-Yönetici haklarına sahip bir komut istemcisi açın.

(1-Başlat menüsü/tüm programlar/donatılar/komut istemcisi yolunu takip edin.

2-Komut istemcisi ne sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyin.

3-Açılan komut istemcisi yönetici haklarına sahip bir komut işlemcisi olacaktır(elevated command prompt))

2- chkdsk C: temel komuttur.Buna eklenecek ilave komutlarla değişik işlemler yapılabilir.Chkdsk aracını salt okunur modda çalıştırmak için, komut isteminde chkdsk yazın ve ENTER tuşuna basın.

Eğer C: dışında bir diskte hata denetimi yapmak istiyorsanız o diskin harfini yazın Örn:chkdsk E:

chkdsk C: /f :Birimdeki bozuk bölümleri taramadan hataları onarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/f yazın ve ENTER tuşuna basın.

chkdsk C: /r :Hataları onarmak, bozuk bölümleri bulmak ve okunabilen bilgileri kurtarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/r yazın ve ENTER tuşuna basın.

chkdsk C: /i Diski daha hızlı ama daha özensiz denetler.

chkdsk C: /c :Klasör yapısında ki döngülerin denetlenmesini atlar.

3-Dilediğiniz komutu girdikten sonra Y yazıp onaylayın ve Hata denetiminin yapılması için bilgisayarı yeniden başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyasinezer21r -- 16 Haziran 2015; 18:35:14 >

chkdsk C: /f /r bunu kullanmalısın ama yineden derdine deva olmayacaktır. Bilgilerine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

Komut istemi ile CHKDSK komutunu çalıştırmak istiyorsan, F8 e basarak bilgisayarı onarı tercih et ve karşına şayet bi menu çıkarsa oradan komut istemine ulaş, yok olmazsa bir windows kurulum dvd si bul onunlaaçılışı yap kurulumdan önce bilgisayarınızı onarın seçeneğini tıkla, oradan komut istemine ulaşabilirsin, ancak;

Anakartlar farklı ise bahsettiğin gibi bi hata alman normaldir.Örneğin ram farklılığı harddiskin biosda sata mı ide mi olarak gösterildiği gibi farklılıklardan dolayı windows reset atabilir. Yapacağın en mantıklı iş, şu nadaki harddiskinin içinde bulunan şahsi verilerini kurtararak yeni bir windows kurman.

Hocam benim kurulum dvdm mevcut. Açıyorum sonra attığın fotoğraftaki Windows 7 Şimdi Yükle penceresi çıkmıyor. Öyle kalıyor. Mause işlemcisi çalışıyor ama. Şu an komut istemcisi açık sen ne dersen onu yapacağım. Teşekkürler

yazdığım gibi "chkdsk C: /f /r" komutunu kullanabilirsin ama istediğini yapmayacaktır. Ben senin yapmak istediğin şeyin yolunu anlatıyorum ama senin asıl yapman gereke o anakart ile yeni bir windows kurmak.
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    Hocam video çekip atacağım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim 5 dk. içinde hazır olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kusura bakmayın bizim tabletin ön kamerasıyla çektim youtube'a atarken işleniyor diyor en kısa zamanda atarım şu an işleniyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.