Şimdi Ara

Windows Boyutu ve Backup Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aslında sorun olmayıp ta çok zamandan beri yapmayı istediğim birşey için biraz zamanınızı almak istiyorum. Amacım düzgün bir şekilde çalışan windowsumun daha doğrusu C sürücüsünün yedeğini almak. Geçmişte bu işi Norton Ghost programı ile yapıyordum fakat bilgisayarın açılmaması gibi sorunlar çıkıyordu karşıma. Sorunum şu an için bu değil aslında. Sorunum C sürücümün sandığımdan çok büyük bir boyutta olması. C sürücümde kurulu olan oyun, çok büyük programlar vs. yok ayrıca film müzik gibi şeyler de yok ama doluluk miktarım 20 gb civarında ve bu miktarın hangi bölümlerde ne kadar olduğunu yazıyorum.

Documents and Settings : 2.79 gb
    Program Files : 3.25 gb
    Windows : 6.06 gb

Bu sayıları toplayınca da 20 yapmıyor diyebilirsiniz ama bende bilmiyorum neden böyle olduğunu. HP Pavilion Laptop kullanıyorum ve Windows XP Media Center Edition 2005 kullanıyorum ve Service Pack 3 yüklü ayrıca tüm güncellemeler de mevcut. Bilgisayarımda kurulu olan programlar da şu şekilde :

Windows Boyutu ve Backup Programı

Resmin çıkmayan sağ tarafında ekran koruyucu var 5-6 tane.

Şimdi yapmak istediğim C sürücümün boyutunu mümkün olduğunca düşürmek tabi bunu yaparken program kaldırmak istemiyorum. Sadece gereksiz dosyaların nerede olabileceğini ve hangilerini silebileceğimi söylerseniz yeterli olacaktır.

Son olarak da bu küçültme işlemini yapabilirsem sizlerden bir Backup programı tavsiyesi istiyorum. bu program ghost gibi olmalı çünkü bilgisayara birşey olduğunda herşeyi baştan yapmak istemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Konuyu sürekli takip edeceğim ve gerekli cevapları yazacağım. Lazım olur diye msn adresimi de yazayım sürekli açık olacak çözüm bulana kadar.

emrahoz1985@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahoz1985 -- 23 Mart 2009; 12:50:05 >

• CCLeaner tarzı temizleme programı kullan. Bayağı biriken temp dosyası vardır. Nod fix gibi bir kaç program hatalı kurulmuş resimde gördüğüm kadarıyla. Image alacağın sürücüde işletim sistemi ver program dışında hiçbir şeyin kurulmamasına özen göster. Yedek için Acronis True Image programını kullanmanı tavsiye ederim.
  • Yedekleme olayını acronisin programıyla çözdüm ama yine de boyut olayına çözüm bulamadım nerdeyse C sürücüsünün tamamını taradım gizli klasörleri falan dahil ama çok ciddi bi temizlik olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Boot Manager Sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.