Şimdi Ara

Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    'Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows sadece GPT disklere yüklenebilir.'

İnternetteki diski tamamen silerek halledilen çözümü biliyorum arkadaşlar. Ancak tek disk var şu an laptopta ve 2ye bölmüştüm. Yerel disk d içinde fotoğraf video her şeyim var ve silmeden halletmenin çaresi yok mudur?

Şöyle bir şey geldi aklıma ama mümkün müdür bilmiyorum. Laptoba harici bir disk yani flaş disk olabilir, Windowsu ona kurup o şekilde açıp en azından dosyaları kurtarıp sonrasında diski tamamen silerek sorunu halletmem mümkün müdür? Bir çare bulalım arkadaşlar ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözümü var, sen UEFI olarak kurmaya çalışıyorsun. BIOS MBR şeklinde kurarak çözebilirsin. Biosta legacy bios seçeneği vardır onu aktifleştir. Boot menüde de EFI olanı değil diğerini seçerek kurulum yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

Çözümü var, sen UEFI olarak kurmaya çalışıyorsun. BIOS MBR şeklinde kurarak çözebilirsin. Biosta legacy bios seçeneği vardır onu aktifleştir. Boot menüde de EFI olanı değil diğerini seçerek kurulum yap.
    Hocam daha detaylı anlatabilir misiniz? Yani yapmam gerekenler şunlar mı;

-Legacy bios seçeneğini aktifleştirmek
    -boot menüde efi değil diğer seçeneği seçmek(bu seçeneğe nereden ulaşıcam yani biosta mı?)

Şu an laptopta değilim bakıp yazamıyorum ama bakıncaya kadar tam net olsun diye soruyorum, cevap için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sandalyeayağı

Hocam daha detaylı anlatabilir misiniz? Yani yapmam gerekenler şunlar mı;

-Legacy bios seçeneğini aktifleştirmek
    -boot menüde efi değil diğer seçeneği seçmek(bu seçeneğe nereden ulaşıcam yani biosta mı?)

Şu an laptopta değilim bakıp yazamıyorum ama bakıncaya kadar tam net olsun diye soruyorum, cevap için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Benim laptobumda format usb (usb nin markası sandisk) sini taktığımda bios boot menüde;
    EFI USB SANDISK
    USB HDD SANDISK

şeklinde iki farklı seçenek çıkıyor. sen efi olmayanı seçmelisin klasik bios kurulumu için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

Benim laptobumda format usb (usb nin markası sandisk) sini taktığımda bios boot menüde;
    EFI USB SANDISK
    USB HDD SANDISK

şeklinde iki farklı seçenek çıkıyor. sen efi olmayanı seçmelisin klasik bios kurulumu için.

Alıntıları Göster
    Hocam uefi enabled seçeneği var onu disabled yaptım bu defa flaşı görmedi yani yeniden başlatınca kuruluma geçmedi. Anlaşılan flaşa kurulum dosyalarını rufus programı ile aktarırken seçtiğim bir seçenekten ötürü oldu bu. Yarın İnternet kafeye gidip deneyeceğim başka seçeneği. İnşallah hallederim ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: sandalyeayağı

Hocam uefi enabled seçeneği var onu disabled yaptım bu defa flaşı görmedi yani yeniden başlatınca kuruluma geçmedi. Anlaşılan flaşa kurulum dosyalarını rufus programı ile aktarırken seçtiğim bir seçenekten ötürü oldu bu. Yarın İnternet kafeye gidip deneyeceğim başka seçeneği. İnşallah hallederim ya.

Alıntıları Göster
    Evet flaşın fat32 değil ntfs ile formatlanması lazım, rufusta ayarı vardır onun.

• https://www.hirensbootcd.org/download/
    https://www.hirensbootcd.org/usb-booting/
    1.2 GB'lık isoyu indirip, DVD'ye yazıp boot edin. Veya sundukları yazma araıyla usb belleğe de yazabilirsiniz. Bununla dosyaları kurtarabilirsiniz. Windows 10 tabanlı olduğu için güncel sistemlerle uyumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Eylül 2019; 16:23:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.