Uzun zamandır XP kullanıyorum fakat bugüne kadar ne böyle bir sorunla ne karşılaştım nede duydum. Gelen ses kesinlikle kasa yada anakarttan değil, öncelikle bunu belirteyim. Headset kullanıyorum ve bu sesin windows'dan geldiği çok belli. Epey bir araştırma yaptım, lakin bulduklarım genellikle kasa yada anakarttan gelen bip sesleri ile ilgili. Farklı bir yerde regedit ile beep sesini "no" ya çevirmekden bahsedilmiş. Bunu da uyguladım fakat sonuç negatif. Ses denetimi varsayılan durumunda. Bunda da bir sıkıntı yok lakin bu can sıkıcı ses hala gelmeye devam ediyor. Bazen saatlerce ses çıkarmıyor, bazende coşuyor. Çıkan sesi tam olarak tanımlamak gerekirse, yarım saniyelik bir bip(Şu hatalı bir tuşa, yada notdefterinde sürekli backspace 'e basınca çıkan dıt sesinden değil), bildiğimiz bip sesi. Sadece bir kereliğine yarım saniyelik bir bip, 2-3 dakika bilemedin 5 dakika sonra yine, bazen 30-40 saniyede bir. Çok garip açıkcası. Bu durumu açıklayabilecek, bu konuda fikri olan arkadaşlar varsa desteğinizi bekliyorum.
Saygılar.
işlemci sıcaklık uyarısı olabilir işlemcinin sıcaklığını kontrol ettinmi?
Yüklü programlarınıza baktınız mı? Belki arka planda çalışan bi uygulama yüzünden geliyordur. Duymayınca görmeyince tahmin etmek uzaktan zor.
@artcraft35, işlemci sıcaklığı 42 derecede ve yüksüz(Zaten genelde nette gezinti yada klasörler arasında gezinirken duyabiliyorum).
@dEs_ , ne tür bir program aramalıyım? Görev yöneticisinde çok sayıda program var, ip ucu verirseniz listeyi kısaltma şansım olur.