Şimdi Ara

Windows Defender, Windows platformu için en iyi antivirüs çözümleri arasında yer aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Defender, Windows platformu için en iyi antivirüs çözümleri arasında yer aldı

Windows 10 ve 11 ile birlikte gelen Windows Defender, Ekim 2021'in en iyi antivirüs ürünlerinden biri seçildi. AV-TEST uzmanları büyük ölçekli test sırasında AVG, Avira, ESET, Kaspersky ve McAfee olmak üzere toplam 21 antivirüs çözümünü değerlendirdi.

Ayrıca Bkz.Half-Life 3 söylentileri yeniden gündemde: Bu sefer geliyor mu?

Avast Free gibi ücretsiz olanlar da dahil olmak üzere listedeki çoğu programın kapsamlı koruma sağladığı belirlendi. Windows Defender güvenlik, performans ve kullanılabilirlik gibi tüm temel parametrelerde en yüksek puanı alarak göz doldurdu.

Windows Defender, Windows platformu için en iyi antivirüs çözümleri arasında yer aldı

Maksimum koruma sunuyor

Microsoft'un işletim sistemlerinde yerleşik olarak gelen Windows Defender'ın maksimum koruma sağlayabilmesi, Windows 10 ve Windows 11 kullanıcılarının güvenlik için üçüncü taraf yazılımları kullanmalarının bir anlamı olmadığını gösteriyor.

Adil olmak adına AVG, Avira, ESET, Kaspersky ve McAfee gibi popüler antivirüs paketlerinin de en yüksek puanı (18) almayı başardıklarını belirtelim. Yani söz konusu ürünler de tıpkı Windows Defender gibi güçlü ve çok yönlü koruma sağlıyor.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2021/11/27/microsoft-defender-is-amongst-the-best-antiviruses-for-windows/

• Bilinçli kullanıya antivirus lazım değilmiş. Bak adamın attığı bir linke tıklayarak girdiğin herhangibir sayfada kod çalışıyor ve dünyadan bir haber olarak antivrus neymiş bilinçli adamım ben diye dolaşıyorsun.

Bunlarda sanıyorlar ki adam virusu bulaştırdığı zaman sana bilgisayarını yavaşlatacak çökertecek. Dünyanın sayılı DDOS için kullanılan zombi ordularından biri Türkiye. Face te gezerken dünyadan haberin yok çatır çatır ddos atağı yapıyor herifler senin üstünden.

O yetmiyor dünyadan haberin yok instagram da gezerken herif sana reklam izlettiriyor. Aslında izlemiyorsun ama senin pc arkada o reklamı çekip oynatıyor sadece sana göstermiyor. Herifler senin üstünden mülyonlarca dolar kaldırıyor.

Birgün şirket mailine giriyorsun pc den. Şirketin fidye için uğraşılabiliecek bir seviyedeyse sayende hedef oluyor. Sonuçta bir kullanıcı adı şifre var sonrası biraz daha uğraş iştiyor ama yine bilinçli kullanıcı olduğun için onun da güzel yemleme yöntemlerine kurban oluyorsun. Birün bir haber geliyor şirketin sistemi patlatmışlar fidye istiyorlar.

Bakın o kadar çok açık var aklınız durur, özellikle elinizdeki telefonlarda üstelik birşey yapmanızada gerek yok. Uğraşmaya değecek biri olduğunuza kanaat getirilirse uğraşılıyorsunuz yada bu işlerden anlayan biri size afayı takarsa. Antivirus iyidir, ben 7/24 diyanetin sayfasındayım desen bile.

Microsoft un defenderini yada başka birini kullanın ama yanına pc deki trafiği takip edebileceğiniz bir Firewall yükleyin. Hiç olmasa Comodo nun free firewall ini kullanın.
  • Kaynak tüketimi açısından, bence, aralarında en sakin olanı. Fakat bilgisayardı Harddiskin Windows'da 30mb/s'i geçememesi ve Linux'da 90mb/s ile yazması gerçeğini pek değiştirmiyor.

• Doğru, gayet stabil ve doğru çalışıyor. Yerden yere vuranlar nasıl beceriyor anlamıyorum.

• Gayet iyi zaten ekstra olarak AV kullanmaya gerek yok.

• Temel koruma sağlıyor. Bilinçli bir kullanıcı için yeterli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • defender çok hantal. ve tüm virüs programları pcdi hantallaştırmakta.
    yıllardır antivirüs programı kullanmıyorum. yıllardır da bankacılık işlemlerimi antivirüssüz pc den yapıyorum.

• Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    bilinçli pc kullanıcısı için antivirüs programına ihtiyac yok. mac veya linux kurup geçin o kadar çok virüslerle dolu sitelerde fink atıyorsanız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilinçli kullanıya antivirus lazım değilmiş. Bak adamın attığı bir linke tıklayarak girdiğin herhangibir sayfada kod çalışıyor ve dünyadan bir haber olarak antivrus neymiş bilinçli adamım ben diye dolaşıyorsun.

Bunlarda sanıyorlar ki adam virusu bulaştırdığı zaman sana bilgisayarını yavaşlatacak çökertecek. Dünyanın sayılı DDOS için kullanılan zombi ordularından biri Türkiye. Face te gezerken dünyadan haberin yok çatır çatır ddos atağı yapıyor herifler senin üstünden.

O yetmiyor dünyadan haberin yok instagram da gezerken herif sana reklam izlettiriyor. Aslında izlemiyorsun ama senin pc arkada o reklamı çekip oynatıyor sadece sana göstermiyor. Herifler senin üstünden mülyonlarca dolar kaldırıyor.

Birgün şirket mailine giriyorsun pc den. Şirketin fidye için uğraşılabiliecek bir seviyedeyse sayende hedef oluyor. Sonuçta bir kullanıcı adı şifre var sonrası biraz daha uğraş iştiyor ama yine bilinçli kullanıcı olduğun için onun da güzel yemleme yöntemlerine kurban oluyorsun. Birün bir haber geliyor şirketin sistemi patlatmışlar fidye istiyorlar.

Bakın o kadar çok açık var aklınız durur, özellikle elinizdeki telefonlarda üstelik birşey yapmanızada gerek yok. Uğraşmaya değecek biri olduğunuza kanaat getirilirse uğraşılıyorsunuz yada bu işlerden anlayan biri size afayı takarsa. Antivirus iyidir, ben 7/24 diyanetin sayfasındayım desen bile.

Microsoft un defenderini yada başka birini kullanın ama yanına pc deki trafiği takip edebileceğiniz bir Firewall yükleyin. Hiç olmasa Comodo nun free firewall ini kullanın.

• firefox + no script programını kullanıyorum kafam rahat, ne internette gezinirken ne de internetten alışveriş yaparken canımı sıkan bir durum olmuyor... sizlere de tavsiye ederim; bu arada no script ne işe yarıyor merak ederseniz firefox eklentilerine bakınız ne demek istediğimi anlarsınız...

• 15 yıldır antivirüs kullanmıyorum.Bir zararını da görmedim.

• WD, sistem boştayken bile fazla RAM tüketiyordu. 7-8 ay önce 1 yıl + 3 ay hediyeli, 3 kullanıcı haklı Norton 360 for Gamers'ı $1 almıştım. Her şey içinde mevcut ve RAM dahil tüm kaynak tüketimi çok düşük. Norton hem koruma hem de performans yönünden memnun ediyor.

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    eklenti olarak birden fazla no script eklentisi var, siz hangisini kullanıyorsunuz ?
    teşekkürler

• cryptdlg kullanıcısına yanıt
    hangi deneyime dayanarak bunları söylüyorsun? çat pat her boku engelleyen sistemin anasını belleyen virüsten daha zararlı sözde "antivirüs" programları koruyormuş he? Ben modemin ışığına bakıyorum daha güvenli emin ol!

• boakoms B kullanıcısına yanıt

https://noscript.net

şu şekilde eklentileri kullanırssanız reklamsız, script, banner vs.. olmadan internette rahatça gezinebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamblue35 -- 29 Kasım 2021; 20:45:54 >

• Windows Defender kullanıyordum, hep tanıdık siteleri ziyaret etmeme rağmen pc'ye adware bulaşmış. Tarayıcı anasayfasını falan değiştirmiş. Bu rezalet üzerine artık Kaspersky kullanıyorum ve oldukça memnunum. Hem sistemi yormuyor hem de çok iyi koruyor.

• Avasttan uzak durun, bilgi çalıyor. McAfee de baş belası, bulaşmayın.

• Comodo kullanıyorum. Öneririm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mecburen yer alacak. windows harici ilave güvenlik yazılımı kullanılmayınca, geniş bir ağ üzerinde kabak gibi açılmış, virüs tutan ve üreten, yetmiyor aynı zamanda da virüsün ağ üzerinde yayılmasına neden olan çıplak işletim sisteminin milyon dolar mertebesinde zarara sebep olması, windows defender'in doğmasına vesile oldu. yanlış hatırlamıyorsam bu yönde eleştiri, bu forumda yapıldı ve ne kadar süre geçti üzerinden hatırlamıyorum ama nihayetinde zararın neresinden dönülse kardır hesabı, windows defender'i yayınladılar. fena da olmadı. yeterli mi? hangisi yeterli ki. bir delik çıkıyor yine. ali yazar veli bozar hesabı. Windows Defender, Windows platformu için en iyi antivirüs çözümleri arasında yer aldı 

• 3. Parti Av kullanmanıza gerek var; emin olun.

• yaa tabii evet . Masaüstünde ayyuka çıkmış çoğu zararlı yazılımı tespit edebiliyor . hatta kali iso sunun içindeki allahın empire ından tut tarama pexp programlarına kadar çoğunu , mouth bile etmeden yakalayıp karantinaya alıyor koca iso dosyasını kitleyip sildirmiyor bile , sistemde öyleye kalıyor . ha izin verirsiniz dosyaya işlem yapılabilmesi için ama her allahın şeyini tarayıp da sisteme zararlı olarak gösteren otonom antivirüs programından ben verim beklemem . 

ayriyeten çoğu antivirüs programı dediğiniz şey kesin ve net koruma sağlamaz . herhangi bir çalıştırlabilir dosyaya zararlı yazılım komut ve yönergelerini yerleştirmek zor iş değil . antivirüsler sadece piyasada ayyuka çıkmış dosyaları tespit edebiliyorlar . bir dosyaya keylogging komutları içeren kendi yarattığınız bir malware bulaştırdığınızı kim bilecek ve anlayabilecek . 

bunlar reklam kokan hareketler antivirüsleri daha iyi pazarlayabilmek için . 

piyasada çoğu masum dediğiniz yazılımların içinde bile gizli şeyler olabilir . codec programından tut çoğu şeye kadar .

ben en iyisi düzenli olarak port taraması yapıyorum . kullanacağınız programları orjinal sitelerinden indirin . orada çoğunlukla orjinal programlara dair hash değerleri verilir , indirdikten sonra hash özetini alıp kontrol edin .

35 senelik kullanıcıya bile türlü naneler bulaştırabiliyorlar . :)) ben geçen yaz klite codec diye yan sanayii bir siteden indirip kurulum yaptım . shell portu açmış şerefsiz hemen port taramadan tespit edip firewall dan engelledim , format atıp temizledim .

Düzenli port taraması yapmazsanız sisteminizde uzun süreler neyin barındığının farkına bile varamazsınız . benden de bir tavsiye ottan boktan türlü yerlerden program ve korsan yazılım indiriyorsanız aygıt yöneticinizden kamerayı kapatın sağlam olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 30 Kasım 2021; 10:19:0 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.