Bir dönem etik hackerlık kursu almıştım.Win10 Defender'i bypass edebilecek bir "payload"(sisteme sızmak için kod) yapmak gerçekten aşırı zordu.Kaspersky,AVG gibi antivirüsleri bypass edebiliyordum ama defender bir şekilde yakalıyordu |
Windows Defender, Windows platformu için en iyi antivirüs çözümleri arasında yer aldı (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Guzel pro
Ama tam bir işlemci düşmanı
Sistemde eski bir işlemci varsa;yakalar tutar ve saldirirkasar yani pc'yi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güldürdü sadece pc açıp iki video izleyenler için iş görür ama işini gücünü ve parasını net bazlı kullananlar kesinlikle paralı bir virüs programına ihtiyaçları vardır..
-
Avg free kullaniyorum internet tarayicini bile denetliyor viruslu siteye girince baglantiyi kesiyor oneririm.
Akp sağolsun bilgisayar toplamaya başlamıştım dolar öyle bir arttı ki kasa psu hdd almakla kaldım. Bilgisayar kullanamıyorum kafam rahat virüsle falan işim olmuyor.
En son ne zaman antivurus kullandım hatırlamıyorum. Windows kurduktan sonra da ilk işim defender kapatmak olur. Bi kaç ayda bir malvare tarama programi indiririm hiçbir şey bulamaz. Sonda onu da kaldırırım.
Korsan oyun/film indirmezseniz. Korsan sitelerden maç/film izlemezseniz hiçbir şey olmaz. Gerek yok antiviruse falan
sen yetkili bir abiye benziyorsun hocam
benim pc de avast ve malwarebytes premium var. düzenli tarama yapıyorum ama şu port işini çok merak ettim. komut sistemini açtıktan sonra ne yazıp taratmam gerek? ayrıca başka kontrol etmem gereken neler var yardımcı olur musun?
-
NetworkTrafficView - Monitor the traffic on your network adapter (nirsoft.net)
live tcp udp watch bu küçük portable programla aktiviteleri görebilirsin sistemindeki . benim bahsetmek istediğim sadece başıma gelenlerden de örnekler . piyasada çok abuk subuk katkılı programlar var orjinal sitelerinden indirmezseniz başınıza gelebilecekler . iyi network bilgim var , win defender in bile tespit edemediği engellemediği şeyler var . geçen sene klite codec indirmiştim bir siteden , namussuz .oç muş içine bişeyler sokmuş sistem yavaşlayınca tedirgin olup tarama yaptım şerefsiz shell portu açmış sisteme . bu tip örnekleri bilmeyip önüne gelen siteden tonla programı cracklisi ydi sahtesiydi yüklerseniz sızarlar sisteme . uzun süre de port taraması yapmazsanız farkında bile olmazsınız ..
nmap le düzenli aralıklarla çalışan servisleri kontrol edin shell tipinde bir service ve port açıklığını görürseniz format atın yoksa her türlü dosyanızı paylaşırsınız bu şerefsizlerle . .....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 1 Aralık 2021; 20:32:4 >
-
Yalnız 10 yıllık mağara dönemi bilgisayar kullanıyorsanız o bilgisayarı boşuna kullanıyorsunuz demektir o çöp sisteminizle defender a laf atamazsınız
-
haha güldürmesinler çok bariz dosya okuma işlem gücünden %50 çalıyorlar başlattığım bazı proseslerin resmen açılışını %50 uzatıyor kesinlikle hiçkimseye önermiyorum windows defender'i.
-
Ah be, şu Linux sistemlerin Adobe programlarına desteği olsa 5 dk düşünmem geçerim.
-
https://www.av-comparatives.org/tests/performance-test-april-2022/
Nisan 2022 antivirus performans test sonuçları.
-
https://www.donanimhaber.com/windows-defender-intel-islemcilerin-performansini-etkiliyor--150168
-
bence doğru her süpheli uygulamalar yada sitelere girişlerimizde soruyor ve buda bilgisayarımızı koruduğunu gösterir fakat dikkatli bir kullanıcı için antivirüse gerek olmadığı yönündeyim.
-
Bir ara bunları denemeyi kafayı takmıştım. Her biri için sıfırdan sanal makine kurup virüs indiriyordum. Bazılarına özellikle bulaştırdım. Bedava olanları denedim bu arada. Avast en iyi sonucu vermişti. Bu testte defenderin engelleyemediği bir çok virüs görmüştüm.
Ayrıca kendi yaşadığım bir olay, bir zamanlar bilgisayarımda kasperskyın free antivirüsünü kullanıyordum, bir yerlerden pcye virüs bulaşmış, kaspersky buluyordu virüsü sil deyince siliyordu ancak nasıl oluyorsa tekrar başlıyordu o virüs diye bulduğu exe dosyası kendi kendine, bir daha sil bir daha vs temizleyemiyordu bir türlü. Sonra avastı yükledim virüsü buldu bir de onu oluşturan dosyayı da buldu sildi ve kurtuldum. O günden beridir avast kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X