Şimdi Ara

Windows Defender yarım milyardan fazla bilgisayarda kullanılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Defender, yarım milyardan fazla bilgisayar üzerinde çalışan ve en çok kullanılan Windows Antivirüs yazılımlarından biri oldu. Bunun en önemli etkeni ise, işletim sistemine yüklü bir şekilde gelmesi olarak açıklanıyor.

Bilgisayar korsanlarının hedefinde

Windows kullanıcılarının iyi bir Antivirüs çözümü satın almak için para ödedikleri günlerin artık geride kaldığını söylemek mümkün. Zira Windows işletim sistemi ile yüklü bir şekilde gelen Microsoft Defender'ın yarım milyardan fazla PC'de kullanıldığı açıklandı. Microsoft ATP güvenlik araştırması genel müdürü Tanmay Ganacharya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda: "Windows Defender, Windows ekosisteminde zaten yüzde 50'den daha büyük bir paya sahip. Bu nedenle, ana Antivirüs yazılımı olarak etkin modda Windows Defender çalıştıran yarım milyardan fazla makine var." ifadelerini kullandı.
    Ancak bu durum Microsoft'un Antivirüs yazılımına daha fazla bilgisayar korsanının saldırmasına neden oluyor. Zira hedef olabilecek yarım milyardan fazla bilgisayar mevcut. Tanmay Ganacharya, tam da bu noktaya dikkat çekerek,  şirketin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtiyor.

• gayet normal kaldırma veya kurmak istiyor musunuz gibi bir seçenek sunmamışlar :) ben yıllardır pc kullanıyorum acemi değilim antivirus kullanmak istemiyorum belki benim için gereksiz. bir seçenek sunsana sen insalara illa otuz tane izinle kırk ayrı yoldan bir şeyleri kapatmak zorunda mıyız? tekelci ve diktatör zihniyetinden ne zaman vazgeçecekler anlamak güç oyun oynamıyor olsam linuxe geçerim. formattan sonra mağaza, antivirüs vs. birsürü gereksiz şeyi silmek/kapatmak saatlerimi alıyor bende her şeyi temizledikten sonra yedek iso alıp usbye yazdım. şuan windows 10 yüklü arka planda çalışan servisler falan normalde olanın dörtte birinden azdır belki hiç bir sıkıntı olmadan kullanıyorum demekki benim için diğer dörtte üçlük kısım gereksiz.

• ben w10 a geçtiğimden beridir hiç virüs programı kurmadım. defender sürekli güncelleniyor olması ve gayet yeterli koruması ile bence fazlasıyla yeterli günlük kullanıcı için.

• Regedit ile kapatın işlemciniz bayram yapsın.

• microsoft'un bu işin başında vermeye geç kalmış olduğu güzel bir hizmet. yalnız güzel programlar da var. eset gibi mcafee gibi.
  • Normalde kapatamıyorsun ki. Potansiyel olarak Windows kullananlar Defender kullanmış oluyor.

• gayet normal kaldırma veya kurmak istiyor musunuz gibi bir seçenek sunmamışlar :) ben yıllardır pc kullanıyorum acemi değilim antivirus kullanmak istemiyorum belki benim için gereksiz. bir seçenek sunsana sen insalara illa otuz tane izinle kırk ayrı yoldan bir şeyleri kapatmak zorunda mıyız? tekelci ve diktatör zihniyetinden ne zaman vazgeçecekler anlamak güç oyun oynamıyor olsam linuxe geçerim. formattan sonra mağaza, antivirüs vs. birsürü gereksiz şeyi silmek/kapatmak saatlerimi alıyor bende her şeyi temizledikten sonra yedek iso alıp usbye yazdım. şuan windows 10 yüklü arka planda çalışan servisler falan normalde olanın dörtte birinden azdır belki hiç bir sıkıntı olmadan kullanıyorum demekki benim için diğer dörtte üçlük kısım gereksiz.

• gpedit ten kapattım ben. Bir işe yaramıyor boşa kaynak yiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ücretli yazılım kullandığınızda devre dışı bırakılıyor. isteyen elle de kapatabilir.

başlat, çalıştır, cmd (admin mod)
    msconfig

açılan pencerede startup bölümünde:

windows defender antivirus network inspection service
    windows defender antivirus service
    windows defender firewall

istediğini devre dışı bırak.

bir virüs'ün dünya üzerinde tüm kullanıcılara verdiği zararı düşündüğümüzde, microsof'un bu uygulamasına teşekkür etmek lazım.
  • Yav bas parayı al Norton ya da Bitdefenri. Bırak onlara bu işi adamlar Windows defender içine entegre etsin virüs motorlarını yat keyfine bak. Kullanıcıdan alınan geri bildirim maalesef Windows defender için yeterli değil.

• Symantec/Norton mu alın? Hahaha. Adamların hacker'lara donunu çaldırmadığı kaldı. Bitdefender'ın boşta RAM kullanımı 500MB'ı bulabiliyorken, boşuna acı çektirmeyin makinelerinize. Bir de Rus casusu Kaspersky var. Onun konusu zaten ayrı bir dünya. Gerek testlerdeki başarısı olsun, gerek sorun çıkartmaması olsun Windows Defender gayet iyi.

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-10/june-2019/microsoft-windows-defender-4.18-192315/

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-details-emerge-of-fxmsps-hacking-of-antivirus-companies/
    Gizmodo
    Top Antivirus Companies Hacked by a 'Credible Threat' Demanding a Measly $300 Grand, Security Firm Says
    https://gizmodo.com/top-antivirus-companies-hacked-by-a-credible-threat-dem-1834652937

• 10 yıldan fazladır Kaspersky kullanıyorum sağlam kaynak tükettiği doğru ama bir o kadarda iyi koruyor. Kamera açıldığında haber veriyor dilersem engelliyorum. Birazda Kaspersky'ı kullanmamdaki neden amerika ile iyi anlaşamaması demekki birşeyleri gerçekten engelliyor :)

• Bir o kadar da Windows Explorer kullanıcısı vardır. İşletim sistemiyle yüklü geliyor sonuçta...
  • Ücretsiz a/v bile bundan daha iyi koruyor.
  • Bana kalsa defenderi de kapatacam da kapattim saniyom hizmetlerden ordan burdan kapatıyorum netde yazıldıği gibi sonra pat virüs buldu diyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Knight Online dönemlerinde virüs programı meşhurdu. Bir 10 yıldır sanırım kurmuyorum artık
  • Evet, eskiden kötüydü ama son dönem güncellemeleri ve kazandığı yeteneklerle harika bir araca dönüştü. Son güncelleme ile gelen yetenekleri arasında kurcalamaya karşı koruma (dış müdahale ile kapatılmasını engelleme), Fidye yazılım koruması, Exploid koruması ki bu mükemmel oldu, çok iyi bir hal aldı Windows Defender. Şu an müthiş bir koruma potansiyeli barındırıyor.

• Otomatik algılayıcı lazım.

• Regedit girip yaptigim ilk is

DisableAntiSpyware

• Sıradan kullanıcı için en iyisi. Sanki virüs yazanlar diğer antivirüsler de test etmen piyasaya sürüyorlar.

• Defender artık windowsun içerisinden kaldırılamıyor ki. Asla tamamiyle kaldıramıyorsunuz, içerisinden çıkaramıyorsunuz. Bu yüzden birçok antivirüs firması tarafından eleştirilmişti. Bu açıdan bakarsak, Windows işletim sistemi ekosistemi içerisinde en çok kurulu olan tarayıcı hala "internet explorer" demek gibi birşey olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.