Şimdi Ara

Firefox mu Chrome mu bilgisayarı daha çok yorar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır Chrome kullanıyorum, bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Firefox'a geçtim. Ortalama 3-4 sekme kullanımında hangi browser daha çok bilgisayarı yorar? Firefox pek başarılı gelmedi şu an.

• Firefox aşırı ram tüketimiyle nam salmış bir tarayıcıdır. Aslında chrome dan daha fazla özelliğe sahip bir tarayıcı ama düşük sistemlerde donmalar kasmalar ve aşırı ram tüketimleri yaşanabiliyor. Şuan da en sade ve kullanışlı tarayıcı Google chrome. Operaya da güzel diyorlar ama ben hiç kullanmadım.
  • Bunu kendin deneyebilirsin, eğer windows 10 kullanıyorsan,

her iki tarayıcıyıda bilgisayarına kur, her iki tarayıcıyıda aynı siteleri aç en az 7-8 web sitesi yada daha fazla. Sonra CTRL - ALT - DELETE ile görev yöneticisinden

mozilla' nın ve chrom'un anlık cpu ve ram kullanımlarına bak hangisi daha fazla ram kullanıyor? hangisi daha fazla cpu kullanıyor, böylece karar verebilirsin.

Öneri istersen: Tabiki Ateşli Tilki (FireFox) derim

• Yiyor ama çalışıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Yiyor ama çalışıyor :)

Sence neden Kırom bu kadar popüler oldu son senelerde ?

Ben-im şahsi fikrim: Herkes birbirine kırom u tavsiye etti, birbirilerine çok hızlı olduğunu söyleyerek insanlar birbirlerini psikolojik olarak etkilediler, yoksa kırom denen tarayıcının, yıllardır zaten var olan diğer tarayıcılardan özelliklede opera yada mozilladan hangi üstün yanı var ki ? Birazda şuna bağlarım bazı aptal webmasterlar, web sitelerini özellikle kıromda çalışacak kodlar kullanarak tasarladılar, yani herkes bir şekilde farkında olmadan bu kırom tarayıcısını destekledi. Örneğin kaç senedir, mozilla tarayıcısı bilgisayara adobe okuyucu kurmaya gerek kalmadan PDF dosyalarını açabiliyor.

Hani birde internet kullanıcısı artık günümüzde o kadar bilinçsiz ki, son zamanlarda yüzlerce kişiye adres çubuğu nun yerini tarif etsen bile zor öğretiyorsun, yani adres nereye yazılır bunu bile bilmeyen bir internet kullanan nesil

• Şahsen ben Chrome'u 2009'dan beri kullanıyorum. O zamanlar harikaydı ve bu harikalığı 2011'in sonuna kadar sürdü. Küçük olduğu için sevdiğim bir minibookum var. Yavaş olduğu için neyin hızlı olduğu neyin kastığı hemen anlaşılıyor. Görünüşe göre Chrome en son Google Chrome 14.0.835.35 sürümünde hızlıydı sonra gittikçe yavaşladı. Adobe Flash Player'da da en iyi sürüm flashplayer11_2r202_228 sürümü mesela. Ne yazık ki geçmişe karşı bir hoşnutluğum var. Tüm oyunlar eski sürümleri, programların eski sürümleri... Ve eskiden onların güncel olduğu zamanlardaki yaşantım... Bu kafa yapısıyla sonum ne olacak bakalım...
  • gogle chrom ram sömürü hocam mozilla iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.