Şimdi Ara

Windows Formatında Disk Silmeden GPT Ve MRB Arası Geçiş Yapma Çözümü [RESİMLİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben notebookuma uefi win 8.1 sl tr 64 bit kuracağım usbye uefı uyumlu sürümümü yükledim .Ve kurulumu başlattım ancak windowsun nereye kurulacağını sorduğu yerde burası mrbdir gpt ye geçin (aklımda kalan böyle) dedi .Ve bende bunu nette araştırdım ve oradaki bütün diskler silinirse oluyormuş öyle dediler .Ancak ben windows u yerel disk c ye kurmak istiyorum yani sadece orayı (c'yi silsem ve yeniden oluştursam olurmu,yani bütün diskler (c,d,e gibi) i silmeden sadece c yi silsem .Çünkü yerel disk d de 500 gb lik dosya var. [HAYIR OLMUYORMUŞ,ANCAK BU PROGRAM SAYESİNDE ZATEN GEREKTE YOK BİR YER SİLMEYE,SADECE FORMAT YERİNİ BİÇİMLENDİRSENİZ YETİYOR]
    Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır ..
    Kısacası windowsu uefı yüklemek için illakide bütün diskler mi silinmeli ??? [PROGRAM KULLANMADAN YAPILMAK İSTENİYORSA EVET ÖYLE İMİŞ]
    Sadece windows un kurulacağı yeri silsem (geri oluşturmak şartıyla) olmazmı??? [HAYIR OLMUYOR]

Çözümü diğer mesajlarda var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycnck -- 7 Haziran 2015; 18:19:23 >

• Sorun çözülmüştür arkadaşlar.Çözümünü bir ara anlatacağım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycnck -- 9 Mayıs 2015; 1:12:26 >
  • Çözüm şu .
    Şimdi bazı bilgisayar kullanıcıları (ben gibi) diskindeki bölümleri silmeden hdd nin türünü değiştirmek istiyorlar [yani mrb ise gpt ye,gpt ise mrb ye onu demek istedim].
    Neyse işte ben bu sorunu bi aralar bayağı bir araştırdım ve sonunda çözümünü buldum.
    Çözümü şöyle.

1:Öncelikle şu programı indiriyoruz.
    AOMEI Partition Assistant Professional Edition İndir
    NOT:Program kesinlikle pro sürüm olacak,eğer home edition olursa Diski dönüştürmek için kullanacağımız buton ,yani converter butonu kilitli olur.Pro sürümün 30 günlük deneme sürümünde converter/dönüştür butonu mevcut.

2:Ardından programı açıyoruz.

3:Sonra karşımıza çıkan yerde "Disk 1" e (eğer bilgisayarda usb felan takılı ise orada disk 2 de oluşur,lütfen ona dikkat edelim.Biz Windows umuzu kuracağımız diski dönüştüreceğiz) sağ tık yapıyoruz .

4:Ve açılan menüde "Convert To GPT Disk (Program türkçe ise "Diski GPT ye Dönüştür/çevir" e basıyoruz.(eğer sizinki zaten gpt ise koyu yerde MRB yazar).

Ardından işlem tamamlanınca bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve format atarken hiçbir sıkıntı ile karşılaşmıyoruz .
    Bizzat kendim denedim,ardından harddiskin sağlık durumunu kontrol ettim ve hiçbir sorun çıkmadı .
    İnşallah sizdede çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycnck -- 7 Haziran 2015; 18:11:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.