Şimdi Ara

Wındows hakkında lütfen yardım arkadaşlar :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar başıma çok talihsiz bir olay geldi yardımlarınızı bekliyorum.
    Birkaç ay önce bir PC aldım dogal olarak windows 8 orjinal üstünde geldi. 1 hafta önce falan şansa windowsun backupunu harici bir bellege aldım ( backuppun içerigi fotodadır.). Dün pc açılmadı ve sonuc olarak pcnın hddsi bozulmuş açılmıyor. Bende gittim 120 GB SSD aldım ve orjınal olmayan windowsu kurdum. Şimdi bende olan orjinal window backupunu ssdye yükleyebilir miyim? PCnın altında key v.s. yok etkinleştirmek gerekiyor. Yardımcı olursanız çok çok memnun kalırım teşekkür ederim şimdiden...
     Wındows  hakkında lütfen yardım arkadaşlar :(

• yokmu yardımcı olacak duyarlı bir arkadaş? :(
  • hakann_okann kullanıcısına yanıt
    şu işine yararmı acaba?

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/restore-files-backup#1TC=windows-7
    bir de şunu oku bakalım:

http://7.enpedi.com/2010/05/sitem-yansmas-yedegini-geri-yuklemek.html
    yedeği ellemi aldın, eğer öyle ise yaramaz, pc aldım w8 geldi diyorsun, pc nerden kimden nasıl kaça aldın, hele bir detay ver sonra yardım iste, pc bilgisayarcıya toplattıysan w8in orjinal olduğunu nerden biliyorsun, laptopmu , masaüstümü, neyse detayları yaz yardımcı olmaya çalışırız, laptop veya masaüstü hazır sistem (marka hp veya toplama marka casper gibi) aldıysan ve seriali yoksa ve w8 ile geldiyse (ki genelde single language olur) key biosa gömülüdür, uygun w8 kurup etkinleştirmeyi dert etmezsin (oto etkinleşir) , öbürtürlü veya kendin topladıysan ve keyin yoksa , crack yapmak zorundasın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 14 Nisan 2014; 5:32:07 >
  • öncellikle ilginiz için teşekkür ederim. PCyi vatan bilgisayardan aldım lenovo z500 yanı notebook ve lisanslı win8 vardı. Sonuçta bilgisayarın seri numarası v.s. belli bi şekilde win8in keyine ulaşamaz mıyım? Biosta gömülü oluyor derken? Ben biosta hiç görmedim öyle işletim sisteminin keyini falan?
    Hocam o lisans bios ekranına girince gözüken bir şey değil...

Öğrenmek istiyorsan buyur:http://8.enpedi.com/2013/01/biosa-gomulu-windows-lisans-anahtar.html

Daha sonra üzerindeki win8'e uygun olan bir iso bul ve yükle..Lisansını kabul edecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım...
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam windowsu kurdum isodan ama maalesef etkinleştirme istiyor...
    telefonla etkinleştirmeyi seç...Gündüz vakti onunla etkinleştirirsin.
  • kardes bende vaktiyle rusca'dan turkce dil paketi ekledigim iso dosyasi var bios yuklu gelen windows 8 icin, istersen bi yere upload edip sana atabilirim, ama senin aktivasyon bilginin olmasi lazim, onun icin oncelikle key'i daha sonra aktive et deyip RWEverything programini kullanarak oem key'ini ogrenip ardindan aktive edebilirsin, ben de ssd'ye gectigimde ayni sorunu yasamistim, o zaman windows 8.1 preview vardi oradan bakmistim bios sifreme, benim bildigim kadariyla aktivasyon'u oem key'de gecmek mumkun, yukleme ekraninda GEC diye bir buton vardi ben yuklerken, ben hic gecmedim, resmi duruyor key'in e-mail'de onu kullaniyorum, RWEverything kullanimi icin bu linke tikla, ama baska bir seye dokunma,. anlatilani yap sadece

edit: dil original windows'tur kendim falan cevirmedim :D, nasil yapildigini su an hatirlamiyorum 6 ay falan oldu, iso da bir markanin (dell olmasi lazim) servisinden bonkor biri tarafindan internet'e yuklenmis rusya'dan kaldirmadilar hala, ararsan bulursun diye dusunuyorum

edit2: zaten arkadas da enpedi'den turkce anlatimi paylasmis RWE programinin, onu takip et, olmadi crackli bir windows 7'den sifreni ogrenip sonradan windows 8'e gecersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4987FF769 -- 15 Nisan 2014; 0:15:09 >

güzel bir model almışsın, hayırlı olsun, w8 düz versiyonuna sahip (yani pro değil) ve büyük ihtimal singlelanguagedir, bu konu daha once irdelenmişti, bende bazı yerlerden alıntılar yapmıştım, neyse ayrıca recovery bölümünede sahipsin, eger silmediyse tek tusla geri yüklemen mümkün olabilir

şimdi senin yapman gereken ilk iş şu, bozuk dediğin hdd yi pcye tak, almış oldugun haliyle laptopu, aldıgın yere yada yetkili servise götürüp ücretsiz servis talebinde bulunacaksın, onlar gerekirse hdd degişip yada w8 tekrar yükleyip sana iade edecekler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 15 Nisan 2014; 1:16:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biozalp

kardes bende vaktiyle rusca'dan turkce dil paketi ekledigim iso dosyasi var bios yuklu gelen windows 8 icin, istersen bi yere upload edip sana atabilirim, ama senin aktivasyon bilginin olmasi lazim, onun icin oncelikle key'i daha sonra aktive et deyip RWEverything programini kullanarak oem key'ini ogrenip ardindan aktive edebilirsin, ben de ssd'ye gectigimde ayni sorunu yasamistim, o zaman windows 8.1 preview vardi oradan bakmistim bios sifreme, benim bildigim kadariyla aktivasyon'u oem key'de gecmek mumkun, yukleme ekraninda GEC diye bir buton vardi ben yuklerken, ben hic gecmedim, resmi duruyor key'in e-mail'de onu kullaniyorum, RWEverything kullanimi icin bu linke tikla, ama baska bir seye dokunma,. anlatilani yap sadece

edit: dil original windows'tur kendim falan cevirmedim :D, nasil yapildigini su an hatirlamiyorum 6 ay falan oldu, iso da bir markanin (dell olmasi lazim) servisinden bonkor biri tarafindan internet'e yuklenmis rusya'dan kaldirmadilar hala, ararsan bulursun diye dusunuyorum

edit2: zaten arkadas da enpedi'den turkce anlatimi paylasmis RWE programinin, onu takip et, olmadi crackli bir windows 7'den sifreni ogrenip sonradan windows 8'e gecersin

işte sorun elimde windows key olmaması :( Malum son çıkan ürünlerde windows key olmuyor.

• Teşekkür ederim dostum ama malum hddyi söküp yerine kendım aldıgım ssd hddyi taktım. Yani servisin ona dediğin gibi garanti kapsamında yenı win8 yukleyecegını sanmıyorum :(
  • win8 yükledikten sonra netten crack bulup yüklesem öyle etkinleştirsem ileride bana herhangi bir sorun çıkarır mı arkadaşlar?
    yo cıkaracağını sanmıyorum, yalnız 8.1'e yükseltme onun crack'lenmesi zor oluyor, mesela bende w8 orjinal key var ama w8.1mc'yi korsan kullanıyorum, bende çalışan crack, baskasında çalışmadı, yani cracklerin garantisi yok, crack li w8 kullan, arada sorun çıkarsa tekrar crak'lersin, w9 cıkmasına az kaldı....
  • birader win8'de key var sadece sen gormuyorsun, windows 8 onyuklu gelenlerde key bios'a gomulu olarak geliyor, yani eskisi gibi etiketin uzerinde yazmiyor, fakat bunu gormek mumkun, senin versiyonun win8 core singlelanguage,, sana yapcaklarini adim adim yazayim

- oncelikle bir yerden crackli windows 7 falan yukle, ama windows 8.1 preview (hala calisiyor mu bilmiyorum) yuklersen daha guzel olur
    -sonra mesajimda belirttigim RWEverything programini kurup sifreni bir yere yaz ,anlatim onceki mesajimda
    -ardindan win8 core versiyon'unun iso dosyasini indir (link veremem fakat pm atabilirim)
    -format atar gibi yukle
    -RWEv. programindan kaydettigin key aktive edecektir.

bende bunlari senin yaptigin islemin birebir aynisi yaparken ogrendim. suanda sistemde ubuntu 13.10 ve onyuklu gelen original windows 8'i kullaniyorum
  • eger ugrasamam diyorsan servisler yukluyorlar, ama ben sordugumda 90'tl dediler (samsung), kendim yaptim 2 saatte bitmisti islem, hem artik istedigim kadar format atabiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.