Şimdi Ara

Windows İçin Android Emülatörleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
80.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eclipse kullanırken üzerinde çalıştığımız uygulamayı apk olarak kaydetmeden kendi SDK'sı üzerinden çalıştırabiliyoruz, sıkıntısız çalışıyor fakat i7 makinada bile oldukça yavaş insanı bunalıma sokuyor,
    Sırf bu sorun için yeni emulator arayışına girdim, kısa önizleme testleri için yine kendi emulatorlerini kullanıyorum ne de olsa bütün cihazlar var, uzun süren stabilite vs. denemeleri için ise hızlı olduğu için bu emulatorleri kullanıyorum, içlerinden işime en çok yarayanları sizinle paylaşacağım.
    Dilerseniz yazdığınız uygulamalarınızı test edin, dilerseniz Google Play'den oyun indirip oynayın, size kalmış.

[size=4]BlueStacks

İçlerinden en çok bilinen BS ile başlayalım, bu pek emulator olarak kabul edilemez aslında, uygulama playerı desek daha doğru olur, arayüzü hiç bir android cihazına benzemiyor ama çalıştırmadığı apk da yok.

Beraberinde 2-3 oyun, Facebook, Twitter gibi uygulamalar ve bir kaç app center yükleniyor.

Yazılımı yüklemek için buradan indirin.

İndirilen installerı çalıştırın lisans sözleşmesini kabul edip Continue tıklayın;

App store ve notifications seçeneklerine tik atıp yüklemeyi başlatalım;

Yükleme internet hızına bağlı olarak değişebiliyor, internet bağlantısı yavaş ise yükleme sorunu çıkabiliyor;

Yükleme işlemi bittiğinde aşağıdaki şekilde sürekli yükleniyor ekranı çıkıyorsa bilin ki internetten indirilmesi gereken veriler indirilememiştir, nedense internetten indirilmesi gereken dosyaları birden atlayıveriyor.
    Bu sorun ilk çıkan versiyonda yoktu sonradan oluştu, kesin çözümünü bilmiyorum fakat BlueStack'ı sorun gidene kadar tekrar tekrar yüklemek çözüm olabiliyor.

Yükleme bittikten sonra masaüstüne iki tane ikon gelecek teki BlueStack'ı çalıştırıyor (Start BlueStacks.exe) diğeri ise uygulamaların kısayolu (Apps).

Uygulamalarınızı Çalıştırın:

Android uygulamalarını çalıştırmak için ister BS ile gelen app centerlardan birinden indirin, isterseniz indirdiğiniz apk dosyasını exe'nin üzerine atın, varolan apk'ları çift tıklayarakta yükleyebilirsiniz,
    artık varsayılan program olarak BlueStack'ı görecekler.

[size=4]YouWave Android

2. emulatorumuz YouWave_Android Android 4.0.2/3/4 versiyonuna sahip, tek eksiği kamerası açılmıyor birde arama yapmıyor. :) onun haricinde Video izleyip, internete girebileceğiniz,
    uygulamanızı çalıştırabileceğiniz kullanışlı bir yazılım fakat tüm bunların bir bedeli var, yazılım ücretli ve 10 günlük deneme süresi var beğenirseniz kredi kartı veya paypal ile satın lisans satın alabilirsiniz.

Eğer YouWave_Android'i yüklerken şu şekilde bir uyarı ile karşılaşırsanız bilgisayarınızda VirtualBox kurulu demektir, YouWave_Android VirtualBox ile de çalışıyor,
    ve siz bilgisayarınıza yüklemek istediğinizde bu iki program çakışıyor eğer bu şekilde bir uyarı alırsanız VirtualBox'ı kaldırıp tekrar yükleyin ki program sorunsuz çalışsın.

Kurulum işlemi bittikten şu şekilde bir uyarı alırsanız program sıkıntısız kurulmuş demektir;

Masaüstüne gelen exe'ye tıkladığımızda bu ekran ile karşılaşacağız üstteki seçeneği seçersek 10 günlük deneme süresini başlatmış olacağız;

YouWave_Android beraberinde sudoku ve target uygulamalarıyla birlikte geliyor, yüklediğiniz uygulamalar sol taraftaki panelde görebilirsiniz.

YouWave_Android'e uygulama yüklemek için indirdiğiniz apk dosyalarını C:\Users\Asus\youwave dizinine atın ve YouWave_Android'den View/ Redraw Icons seçeneğine tıklayın,
    Uygulamanızın sol panelde gözüktüğünü göreceksiniz, çift tıklayın ve yükleyin.

[size=4]WindowsAndroid

WindowsAndroid Android 4.0.3 işletim sistemini bulunduran bir uygulama, hızlı çalışsa da pek stabil değil, istediğiniz uygulamayı yükleyebiliyorsunuz fakat en ufak
    zorlamada hata veriyor üstelik hata verirken uyarı da çıkmıyor direk olarak donuyor veya kapanıyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorsunuz.

WindowsAndroid Setup'ımızı çalıştırdıktan sonra nextleyip kuruluma geçiyoruz.

WindowsAndroid arkaplanında bir komut penceresi ile çalışır, pencereyi kapatırsanız WindowsAndroid'de kapanır.

http://imageshack.us/a/img209/6026/windowsandroid2.png

[simage]Uygulamalarınızı Çalıştırın:[/simage]

WindowsAndroid'e apk yüklemek için programın kurulu olduğu dizinde windowsandroid_root\vendor\app klasörünün içine atın ve WindowsAndroid'i yeniden başlatın.

[size=4]Android-x86

Android-x86 Android 1.6 işletim sistemine sahip ve başlı başına bir işletim sistemi, isterseniz bir Windows veya bir Pardus gibi bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

İşletim sistemini bilgisayarınıza kurmak için indirdiğiniz .iso imajını bir CD'ye yazdırmak gerekiyor, biz imajdan direk VirtualBox'a kuracağız.

VirtualBox'ı nasıl kullanılacağını bildiğinizi varsayarak anlatacağım.

Yeni sistem oluştururken işletim sistemini FreeBDS olarak seçeceğiz;

İsterseniz iso kalıbından başlatın isterseniz harddiske kurun;

Android-x86 bazen internet network kartını tanımıyor ve internete bağlanmıyor, ayrıca uygulama yükleme işlemi de biraz zahmetli, bu iki sorunun üstesinden gelmek için,Android-x86.org'u inceleyin ayrıntılı anlatım mevcut.

Google Play'i emulatorlere kurmak için buradan apk dosyasını indirin ve yukarıda emulatorler için uygulama çalıştırma adımlarını uygulayın. (2 apk var hangisi çalışırsa onu kullanın.)

Etiketler; windowsta android, windowsta android çalıştırma, windowsta android uygulamaları, apkyı windowsta çalıştırma, apk'yı windowsta çalıştırma, Windows android, xp android, Google play for Windows, bilgisayarda android çalıştırma, bluestacks Google play yükleme, bilgisayara Google play store yükleme, android işletim sistemleri, winat9 çalıştırma, winat9 hilesi, bilgisayarda winat9 çalıştırma, android, Android emülatör, Android emülatör kısayolları, Android emülatör yardımcı kısayollar, emülatör kısayollar, emülatör klavyeden yazma, emülatör sdcard ekleme android, android cihazda uygulama çalıştırmak, android cihazda uygulama nasıl çalıştırılır, android emülatörü kullanımı, android projesi açmak, android projesi çalıştırmak, android projesi nasıl açılır, ilk android uygulaması
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: S

Eclipse kullanırken üzerinde çalıştığımız uygulamayı apk olarak kaydetmeden kendi SDK'sı üzerinden çalıştırabiliyoruz, sıkıntısız çalışıyor fakat i7 makinada bile oldukça yavaş insanı bunalıma sokuyor,
    Sırf bu sorun için yeni emulator arayışına girdim, kısa önizleme testleri için yine kendi emulatorlerini kullanıyorum ne de olsa bütün cihazlar var, uzun süren stabilite vs. denemeleri için ise hızlı olduğu için bu emulatorleri kullanıyorum, içlerinden işime en çok yarayanları sizinle paylaşacağım.
    Dilerseniz yazdığınız uygulamalarınızı test edin, dilerseniz Google Play'den oyun indirip oynayın, size kalmış.

[size=4]BlueStacks

İçlerinden en çok bilinen BS ile başlayalım, bu pek emulator olarak kabul edilemez aslında, uygulama playerı desek daha doğru olur, arayüzü hiç bir android cihazına benzemiyor ama çalıştırmadığı apk da yok.

Beraberinde 2-3 oyun, Facebook, Twitter gibi uygulamalar ve bir kaç app center yükleniyor.

İndirilen installerı çalıştırın lisans sözleşmesini kabul edip Continue tıklayın;

App store ve notifications seçeneklerine tik atıp yüklemeyi başlatalım;

Yükleme internet hızına bağlı olarak değişebiliyor, internet bağlantısı yavaş ise yükleme sorunu çıkabiliyor;

Yükleme işlemi bittiğinde aşağıdaki şekilde sürekli yükleniyor ekranı çıkıyorsa bilin ki internetten indirilmesi gereken veriler indirilememiştir, nedense internetten indirilmesi gereken dosyaları birden atlayıveriyor.
    Bu sorun ilk çıkan versiyonda yoktu sonradan oluştu, kesin çözümünü bilmiyorum fakat BlueStack'ı sorun gidene kadar tekrar tekrar yüklemek çözüm olabiliyor.

Yükleme bittikten sonra masaüstüne iki tane ikon gelecek teki BlueStack'ı çalıştırıyor (Start BlueStacks.exe) diğeri ise uygulamaların kısayolu (Apps).

Android uygulamalarını çalıştırmak için ister BS ile gelen app centerlardan birinden indirin, isterseniz indirdiğiniz apk dosyasını exe'nin üzerine atın, varolan apk'ları çift tıklayarakta yükleyebilirsiniz,
    artık varsayılan program olarak BlueStack'ı görecekler.

[size=4]YouWave Android

2. emulatorumuz YouWave_Android Android 4.0.2/3/4 versiyonuna sahip, tek eksiği kamerası açılmıyor birde arama yapmıyor. :) onun haricinde Video izleyip, internete girebileceğiniz,
    uygulamanızı çalıştırabileceğiniz kullanışlı bir yazılım fakat tüm bunların bir bedeli var, yazılım ücretli ve 10 günlük deneme süresi var beğenirseniz kredi kartı veya paypal ile satın lisans satın alabilirsiniz.

Eğer YouWave_Android'i yüklerken şu şekilde bir uyarı ile karşılaşırsanız bilgisayarınızda VirtualBox kurulu demektir, YouWave_Android VirtualBox ile de çalışıyor,
    ve siz bilgisayarınıza yüklemek istediğinizde bu iki program çakışıyor eğer bu şekilde bir uyarı alırsanız VirtualBox'ı kaldırıp tekrar yükleyin ki program sorunsuz çalışsın.

Kurulum işlemi bittikten şu şekilde bir uyarı alırsanız program sıkıntısız kurulmuş demektir;

Masaüstüne gelen exe'ye tıkladığımızda bu ekran ile karşılaşacağız üstteki seçeneği seçersek 10 günlük deneme süresini başlatmış olacağız;

YouWave_Android beraberinde sudoku ve target uygulamalarıyla birlikte geliyor, yüklediğiniz uygulamalar sol taraftaki panelde görebilirsiniz.

YouWave_Android'e uygulama yüklemek için indirdiğiniz apk dosyalarını C:\Users\Asus\youwave dizinine atın ve YouWave_Android'den View/ Redraw Icons seçeneğine tıklayın,
    Uygulamanızın sol panelde gözüktüğünü göreceksiniz, çift tıklayın ve yükleyin.

[size=4]WindowsAndroid

WindowsAndroid Android 4.0.3 işletim sistemini bulunduran bir uygulama, hızlı çalışsa da pek stabil değil, istediğiniz uygulamayı yükleyebiliyorsunuz fakat en ufak
    zorlamada hata veriyor üstelik hata verirken uyarı da çıkmıyor direk olarak donuyor veya kapanıyor ve yeniden başlatmak zorunda kalıyorsunuz.

WindowsAndroid Setup'ımızı çalıştırdıktan sonra nextleyip kuruluma geçiyoruz.

WindowsAndroid arkaplanında bir komut penceresi ile çalışır, pencereyi kapatırsanız WindowsAndroid'de kapanır.

http://imageshack.us/a/img209/6026/windowsandroid2.png

[simage]Uygulamalarınızı Çalıştırın:[/simage]

WindowsAndroid'e apk yüklemek için programın kurulu olduğu dizinde windowsandroid_root\vendor\app klasörünün içine atın ve WindowsAndroid'i yeniden başlatın.

[size=4]Android-x86

Android-x86 Android 1.6 işletim sistemine sahip ve başlı başına bir işletim sistemi, isterseniz bir Windows veya bir Pardus gibi bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

İşletim sistemini bilgisayarınıza kurmak için indirdiğiniz .iso imajını bir CD'ye yazdırmak gerekiyor, biz imajdan direk VirtualBox'a kuracağız.

VirtualBox'ı nasıl kullanılacağını bildiğinizi varsayarak anlatacağım.

Yeni sistem oluştururken işletim sistemini FreeBDS olarak seçeceğiz;

İsterseniz iso kalıbından başlatın isterseniz harddiske kurun;

Android-x86 bazen internet network kartını tanımıyor ve internete bağlanmıyor, ayrıca uygulama yükleme işlemi de biraz zahmetli, bu iki sorunun üstesinden gelmek için,Android-x86.org'u inceleyin ayrıntılı anlatım mevcut.

Google Play'i emulatorlere kurmak için buradan apk dosyasını indirin ve yukarıda emulatorler için uygulama çalıştırma adımlarını uygulayın. (2 apk var hangisi çalışırsa onu kullanın.)

Etiketler; windowsta android, windowsta android çalıştırma, windowsta android uygulamaları, apkyı windowsta çalıştırma, apk'yı windowsta çalıştırma, Windows android, xp android, Google play for Windows, bilgisayarda android çalıştırma, bluestacks Google play yükleme, bilgisayara Google play store yükleme, android işletim sistemleri, winat9 çalıştırma, winat9 hilesi, bilgisayarda winat9 çalıştırma, android, Android emülatör, Android emülatör kısayolları, Android emülatör yardımcı kısayollar, emülatör kısayollar, emülatör klavyeden yazma, emülatör sdcard ekleme android, android cihazda uygulama çalıştırmak, android cihazda uygulama nasıl çalıştırılır, android emülatörü kullanımı, android projesi açmak, android projesi çalıştırmak, android projesi nasıl açılır, ilk android uygulaması
    ben netbook a kurmak istiyorum windows üstüne
    vitualbox için android romu nerden bulabilirim

• Bir tanesi konuda var zaten hocam. (Android - x86)
    Ama bir çok rom var, şu link yardımcı olur galiba;
    http://www.it-hall.com/geek/install-android-rom-in-vmware/
  • Diablo 3 için kullanıcam sorun çıkmaz di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 8 Mayıs 2013; 19:20:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youwawede apk kurduk sd dosyası nasıl atcaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdmaG -- 5 Ekim 2013; 14:49:08 >
  • WindowsAndroid programında uygulamalar ekran sola dönmüş olarak açılıyor nasıl rotate edebilirim ?
  • @ simgesini bir türlü yapamadım program içerisinde kombinasyonu nedir acaba?
  • Size tavsiyem iphone uygulamalarına yönelmeniz. Androidin sonunu pek hayırlı görmüyorum. Çevremde android kullanıp da memnun kalan tek bir kişiye bile rastlamadım. Bence objective C öğrenerek iphone için çok daha işlevsel ve kaliteli uygulamalar geliştirebilirsiniz.
  • yec44 kullanıcısına yanıt
    http://www.android-x86.org/download
    buradan istediğiniz sürümü indirebilirsiniz
  • S kullanıcısına yanıt
    hocam benim sistemim düşük. 1 gb ram pentium 4 kullanıyorum. çalıştırabilecek güzel bir emulator var mı başka? windroy kurdum olmadı birde kaldıramıyorum :D
  • Serciey kullanıcısına yanıt
    Ctrl+2 ile @ yapılabiliyor.
    ama uygulamaları kapat uyarısı çok veriyor.
  • hocam bluestack kurdum fakat uygulama tablet versiyon.yani cep telefonu için olan uygulama googleplay uygulamasında yok.bu emulatorun cep versiyonuna nasıl çeviririz
  • bluestacks bana saçma gibi geldi
  • S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Android emulatörlerinden hangisi en stabili? Sadece Android'e özel gelişmiş grafiklere sahip video oyunları için kullanmayı ve denemeyi düşünüyorum. Sistemim sağlam. Akıllı telefon emülatörlerini kastediyorum aslında. Bu arada x86 1.6 versiyonu demişsiniz. Bu emülatörün versiyonu mu yoksa Android'in versiyonu mu? 4.x.x gibi android versiyonlarına denk bir telefon emülatörü olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Aralık 2014; 1:49:01 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bi bakarmısın ben VirtualBox ile kurulum yaptım ama internet yok onu nasıl halledebilrim
  • bluestacks çalışıyordu ama artık açılmıyor.Silip tekrar kurdum ama nafile. Alternatif başka programlara bakıcam artık.
  • Sorunsuz çalışan ve PC'ye zarar vermeyen, aralarından önerdiğiniz bir emülatör programı var mı? Çoğu okuduğum yorumda, takılma ve donmalar yaşanıyormuş, BlueStacks, VirtualBox ve Andyroid gibi programlarda.
  • Arkadaslar En bilinen 4 tanesini bizzat denedim. Hele virtual box olanlari benim gibi yazilimdan cok anlamayanlar icin kabus. Ama sonunda

Droid4x i yukledim. sifir sorun. kendi kendine interneti de goruyor googleplayden catir catir oyuna indiriyor clash of clans i bile sorunsuz yukledim oynuyorum mis gibi. whatsapp ta da sorun olmadi.

Cinli bir firma cok bilinmiyor. digerleri laptopumu cok kilitlemisti ama bunda sorun yasamiyorum herkese oneriyorum. (Sony vaio 4 GB ram, i3 islemci 5 senelik teneke)

ucretsiz ve reklamsiz bu arada. ekrani saga sola dondurmek otomatik donmesini engellemek hepsi cok basit. cok kolay anlayacaksiniz
    Ekran baslarken apk dosyalarinizi ekrana mouse tasiyin yuklerim bile diyor denemedim ama kullanisi zaten cok kolay. sanirim onu da yapar.

Hic ayar yapmadigim default ekrani resim olarak ekledim.

• CerenBacaksiz kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir tavsiye. Kişisel görüş olabilir ama burada genel trendlere bakıp değerlendirme yapmakta fayda var.
    Yazılımcıların, belirli bir çevre veya kitleyi düşünerek değil de, genel trendleri gözönünde bulundurarak yazılım geliştirmelerinde fayda var.
    IOS ilkel ve kapalı kutu olan yapısıyla, tuşlu telefondan dokunmatik ekrana geçmek zorunda kalanların rahatlıkla kullanabileceği basitliğe sahip. Ama sadece o kadar. İşlevsellik isteyenlerin tercihi gelecekte de Android olacaktır.

Android vs. IOS için bir fikir olması açısından bir araştırma sonucu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.