Şimdi Ara

windows koruma hatası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımda win 98 yüklü nerdeyse her açışımda .... dosyası yüklenirken hata oluştu windows koruma hatası yazıyo...bilgisayar zor açılıyo ne yapabilirim...???teşekkürler...

• windows koruma hatası veriyosa format zamanı gelmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaksi

windows koruma hatası veriyosa format zamanı gelmiştir
    Donanımsal bir problem format atsan bile 98'i tekrar kuramama ihtimali var. Ekran kartı dışında bütün kartları çıkar tekrar dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Symmetrical

Donanımsal bir problem format atsan bile 98'i tekrar kuramama ihtimali var. Ekran kartı dışında bütün kartları çıkar tekrar dene

Alıntıları Göster
    system kayıtlarını geri yükle belki bişey kurduysan yada bi donanım yaymış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwEeN

system kayıtlarını geri yükle belki bişey kurduysan yada bi donanım yaymış olabilir

Alıntıları Göster
    Genelde sorunlu ram'lerden dolayı bu hata çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pcbuilder

Genelde sorunlu ram'lerden dolayı bu hata çıkıyor.

Alıntıları Göster
    system kurduktan sonra sürücülerine dikkat et..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKINGS

system kurduktan sonra sürücülerine dikkat et..

Alıntıları Göster
    Windows protection error'ün çok çeşitli nedenleri var. Çünkü daha önce ben de yaşadım bu sorunu ve aynı şekilde arkadaşımda da uzun süre bizi uğraştırdı.

Eğer ki sisteminize yeni bir donanım taktıysanız, özellikle TV Kartı, bu hatanın nedeni sisteminizle bu yeni donanımın uyuşmaması ya da sürücülerinde ki problemdendir.
    Mesela bende sistemime Creative Live!Value ses kartı taktıktan sonra oluştu bu problem. Windows 98 kullanıyordum. Windows XP kurarak en sonunda XP sürücüsü ile halletmiştim.

Arkadaşta da eski bir bx board lu PIII sistem var. Ona da Avermedia TV Kartı almıştık. Onu taktıktan sonra yaşadık bu problemi. Her ne yaptıysak çözemedik. Kartı çıkarında problem ortadan kalkıyordu, takınca problem oluşuyordu. Sonuçta o kartı kullanmayarak olayı çözdük...

Eğer bu gibi yeni taktığınız bir donanım parçası varsa, onun üzerinde yoğunlaşın.

Bir diğer olasılık da RAM ile ilgili bir problem olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpi80

Windows protection error'ün çok çeşitli nedenleri var. Çünkü daha önce ben de yaşadım bu sorunu ve aynı şekilde arkadaşımda da uzun süre bizi uğraştırdı.

Eğer ki sisteminize yeni bir donanım taktıysanız, özellikle TV Kartı, bu hatanın nedeni sisteminizle bu yeni donanımın uyuşmaması ya da sürücülerinde ki problemdendir.
    Mesela bende sistemime Creative Live!Value ses kartı taktıktan sonra oluştu bu problem. Windows 98 kullanıyordum. Windows XP kurarak en sonunda XP sürücüsü ile halletmiştim.

Arkadaşta da eski bir bx board lu PIII sistem var. Ona da Avermedia TV Kartı almıştık. Onu taktıktan sonra yaşadık bu problemi. Her ne yaptıysak çözemedik. Kartı çıkarında problem ortadan kalkıyordu, takınca problem oluşuyordu. Sonuçta o kartı kullanmayarak olayı çözdük...

Eğer bu gibi yeni taktığınız bir donanım parçası varsa, onun üzerinde yoğunlaşın.

Bir diğer olasılık da RAM ile ilgili bir problem olması.

Alıntıları Göster
    basıma daha once gelmıstı ram slotlarını degıstırınce hallolmustu

• quote:

Orijinalden alıntı: tansel

basıma daha once gelmıstı ram slotlarını degıstırınce hallolmustu

Alıntıları Göster
    mavı ekran gelıp bu hatayı verıyorsa işlemci fanınıda bır kontrol etmeni tavsıye ederım.
    gercı acılırken yapıyor demıssın cok sık ve acıldıktan sonrada yapıyorsa ıslemcı fanında bır problem olabılır.
    benımde basıma geldıydı ondan soyluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elder.F7

mavı ekran gelıp bu hatayı verıyorsa işlemci fanınıda bır kontrol etmeni tavsıye ederım.
    gercı acılırken yapıyor demıssın cok sık ve acıldıktan sonrada yapıyorsa ıslemcı fanında bır problem olabılır.
    benımde basıma geldıydı ondan soyluyorum.

Alıntıları Göster
    çok sağolun hepsini denicem..mavi ekrandan sonra da oluyo aynı şey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chiko

çok sağolun hepsini denicem..mavi ekrandan sonra da oluyo aynı şey...

Alıntıları Göster
    ram sorunu olabilir, eski bilgisayarimda da defalarca yasamis ve sorunun ram oldugunu bulmustum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caitlin

ram sorunu olabilir, eski bilgisayarimda da defalarca yasamis ve sorunun ram oldugunu bulmustum.

Alıntıları Göster
    ram sorunuysa ne yapabilirim....
  • quote:

ram sorunuysa ne yapabilirim....

Alıntıları Göster
    silgi ile sil rami :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcx

silgi ile sil rami :)

Alıntıları Göster
    olur silerim hangi marka silgi önerirsin dostum......
    ya ben fazla bilmem bu işleri..cahilliğime verin artık....

• quote:

Alıntıları Göster
    bi arkadaşından ram al dene.

• quote:

Alıntıları Göster
    sistemini bilmedigin icin bisey diyemicem, ama 2 tane ram varsa sadece birini takip deneme yoluyla arizali olan rami(tabi sorun ramdeyse) bulabilirsin.
    eger sorun ramlerden birinde ise, degistirmekten baska pek bir yol yok. tabi silgi olayini deneyebilirsin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: caitlin

sistemini bilmedigin icin bisey diyemicem, ama 2 tane ram varsa sadece birini takip deneme yoluyla arizali olan rami(tabi sorun ramdeyse) bulabilirsin.
    eger sorun ramlerden birinde ise, degistirmekten baska pek bir yol yok. tabi silgi olayini deneyebilirsin:)

Alıntıları Göster
    Dostum senin arıza ramlardendir.
  • inşallah öledir..hemen değiştircem daha bilgisyar 2 ay oldu alalı bozuk olma böle ya...
  • quote:

inşallah öledir..hemen değiştircem daha bilgisyar 2 ay oldu alalı bozuk olma böle ya...
    biosda virus varning var ona bak bakalım disable olması lazım aksi taktirde yüzde 80 Ram hatasi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitoo

biosda virus varning var ona bak bakalım disable olması lazım aksi taktirde yüzde 80 Ram hatasi...

Alıntıları Göster
    böyle olmuştu anakartı değiştirdiler olmadı ekran kartını değiştirdiler oldu ne dandik bişey tüm parçaları çıkar teker teker dene olmazsa başka anakartta dene :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.