Şimdi Ara

windows kurulum hatası Acil lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windowsu kurarken normal kurulum başlıyor disk seçin(kurulacak disk) ekranında seçiyorum hangi hdd bölümünü seçtiysem olmadı sürekli "windows xp yi seçtiğiniz bölü üzerine yüklemek için kur'un aşağıdaki diske bazı başlangıç dosyalarını yazması gerekiyor: 76317 MB disk 0 at ıd 0 bus 0 on atapi [MBR] ancak bu diskte windows xp uyumlu bir bölüm yok." diyor ve yeni bölüm seçin diyor farklı bir bölüm seçiyorum yine aynı ibare çıkıyor lütfen acele yardım edin böyle bişey ilk defa oldu na yapmalıyım.
    Ustalar önerilerinizi bekliyorum.

• İmkanınız varsa başka bir bilgisayara o hdd'yi ikinci hdd olarak takın ve windows açıldığında bilgisayarıma girip yeni taktığınız hdd'nin bölümlerine sağ tıklayıp Ntfs olarak normal modda biçimlendirin. Daha sonra işletim sistemini kurmayı deneyin. Sanırım Vistadan sonra Xp yüklediniz ? Bu yöntem için emin değilim ama olacağını umuyorum.
  • acronis true maj almıştım onunla tekrar yükledim sistem yine istediğim gibi olmadı diye format atıp yeniden yükleyeyim dedim normalde disk biçimlendirme çıkması gerekirken bu hatayı verdi diğer disklerimdokunmadım onlarada aynı hatayı veriyor bu çok farklı bişey galiba. 2 hdd var ve 5e bölümledim 2+3 olarak diğer bölümler ntfs olduğu halde aynı uyarıyı veriyor ve yüklemeye geçmiyor.
  • dostum disk seçim ekranında tüm bölümleri silip tekrar bölüm oluştur.Olmazsa mbr de sorunvar mbr fix programları bul acronisdede vardır büyük ihtimal
  • fix bir deneyeyim inşallah olur. araştırmalarıma göre şu şekilde bir denem yapacam ne dersiniz.
    Şu yazıyı bir okuyunuz.İşlemleri yapmada acemi iseniz bir bilene yaptırınız.Saygılarımla

XP'de MBR (Master Boot Record) Kayıtlarını Onarmak
    XP'de MBR (Master Boot Record) Kayıtlarını Onarmak
    Bilgisayarımın açılışta CD' den açılmasını sağladıktan sonra Windows XP kurulum ekranında "Kur" seçeneği yerine "Onar" seçeneğini seçtim, (R kısayol tuşu ile) Sonunda karşıma DOS komut satırına benzer bir ekran çıktı, bu ekran daha önce disklerimi inceledi ve kurulu olan ve onarılmaya uygun (hatta muhtaç) Windows kurulumlarını listeledi. Windows' u sevsem de, bir bilgisayara bir tane Windows yeterli diye düşündüğüm için, benim listemde sadece bir Windows sürümü görüntülendi ve sıra numarası 1 oldu.

Ekran ilk aşamada bana onarmak istediğim Windows sürümünü sordu, listede 1' in karşısında yer alan Windows sürümünü onarmak istediğim için "1" yazıp Enter (Giriş) tuşuna bastım. Bu aşamada Administrator (Yönetici) şifresine ihtiyacınız olacak. Eğer bunu hatırlamıyorsanız, ne yazık ki bu sürümü onaramazsınız. Eğer parola kullanmıyorsanız, yönetici parolası boş bir parola ise doğrudan Enter tuşuna basarak sonraki aşamaya geliyorsunuz.

Sonraki aşama bildiğiniz Komut İstemi (MS_DOS gibi) penceresi. Buradaki komut satırına HELP yazıp Enter' a basarsanız, "kurtarma işlemi" için kullanılabilir komutların bir listesini göreceksiniz. F harfiyle başlayan komutlar arasında FIXBOOT ve FIXMBR seçeneklerini görüyor olmalısınız.

Şimdi komut satırına FIXMBR yazarak Enter' a basın, bu işlemin ne gibi riskler taşıdığını bildiren bir uyarı ekranı ile karşılaşacaksınız, bu riskleri kabul ediyorsanız (göz ardı edilecek türden riskler değil, tüm diskiniz kullanılmaz duruma gelebilir) onay verin, muhtemelen MBR' un hatalı bilgi içerdiği gibi bir bilgi ile karşılaşacaksınız ve düzeltilmesi için onay vereceksiniz. Ardından Kurtarma işlemi disklerinizin yapılandırmasına da bakarak MBR' u yeniden oluşturacak. Şimdi sisteminizi yeniden başlatmanız gerekecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.