Şimdi Ara

Windows Live Messenger 2009 Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belki aranızda benzer bir sorun yaşayan vardır, belki donanıma bağlı yaşadığım bir sorundur, belki de şansa sadece bende durum böyledir Epey bir araştırdım ama çözüm bulamadığım için buraya yazmaya karar verdim. Sorun Windows Live Messenger 2009'da sesle ilgili. Baştan söyleyeyim bu tür bir sorunu olmayan arkadaşlar boşuna mesajı okumasın sonra bu ne biçim sorun diye bana içlerinden laf etmesini istemem. Sorunun muhtemel bileşenleri de şu şekilde;

*Creative X-Fi Xtreme Music ses kartı (5.1 ses sistemiyle birlikte kullanmaktayım),
    *Windows XP SP3 işletim sistemi
    ve
    *Windows Live Messenger 2009 Yapı 14.0.8064.206 (En son sürüm bu diye biliyorum)

Soruna geçiyorum, WLM 2009'da arama yaptığım zaman veya bana herhangi bir arama geldiği zaman bağlantı kurulsun kurulmasın sadece arama tuşuna basılmış olması yeterli, merkez hoparlörümün ve subwoofer'ımın sesi komple kapanıyor. Arama bittikten sonra da eski haline geri dönmüyor öyle kapalı kalıyor. Her seferinde tekrar ayarlamam gerekiyor. Önceleri bunun messengerdan değil de ses sürücüleri yüzünden kendi kendine olduğunu düşünüyor ve bütün ses ayarlarımı sıfırlayıp baştan ayarlıyordum. Sonradan farkettim ki normalde Creative'in ayarlarında gözükmeyen yalnız

"Denetim Masası -> Ses Efekti ve Ses Aygıtları -> Ses Ayarı Sekmesinde Hoparlör Ses Ayarı"

bölümünde bakınca (Bu ekranda her ses kanalı için ayrı ayrı ses düzeyi ayarı yapılabiliyor) Kanal 3 ve Kanal 4'ün sonuna kadar kapatılmış olduğunu farkettim. Messenger her arama yapıldığında bu kanalları otomatikman sonuna kadar kısıyor, hatta bazen arka kanalları bile kapatıyor. Her ne denediysem olmadı sorunu bir türlü çözemedim.

Ayrıca başka bir büyük sorun da bu tür bir arama yapıldığında Hoparlör Ses Ayarı %100'e kadar otomatikman açılıyor. Düşünsenize gece sessiz sessiz müzik dinlerken arkadaşınızdan gelecek bir çağrı nelere malolur

Benzer bir sorun yaşayıp da bir şekilde çözmüş olan arkadaşlar varsa bildiklerini paylaşmalarını ve nasıl çözdüklerini bilmek isterim :) Onun dışında herhangi bir şekilde böyle bir problem duymadıysanız boşuna çözmeye çalışarak zaman kaybetmeyin kimsenin canını sıkmak istemem, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturkilker -- 9 Mayıs 2009; 0:17:49 >

• bende laptopda benzer sorunu yaşıyorum w7professional 64 bit kullanıyorum msnde arama yaptıgım zaman karşıdan gelen sesi alabiliyorum ama benim mikrofon çalışmıyor ses gitmiyor bi turlu calısmadı sürüm (14.0.8089.726) ultimate de kullanırken çalışmıyordu çözümü ne olabilir acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.