Bildirim
Windows ortamında Linux programlama
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Realbasic Windows,Linux,OSX Desteği mevcut tam aradığın birşey basic tabanlı kolay bir dil.
phython var tek bir yerde yaz heryerde çalışsın.
java ile yaz gene her yerde çalışsın.
c++ da yaz gene her yerde çalışsın. -
sanirim cygwin yada MinGW tarzinda birsey soruyorsun. Ben de bir zamanlar cygwin ile baslamistim, 2 gun denedim birsey anlayamadim. Sonra gittim linux yukledim, o gunden beri de duzenli olarak linux kullaniyorum.
Cygwin ve MinGW sana gcc icin gerekli ortami verecektir, ama ozellikle linux'e ait kitaplik kullanacaksan cygwin tek basina yetersiz kalabilir. -
Hocam en saglamı bence diskin birine herhangi bir linux sürümü kur onda yap. Ben öyle yapmıştım bir önceki mesajdaki arkadaşın dediklerini bende yaşadım. -
Selam
Öncelik ile bilgi paylaşımınızdan dolayı teşekkürler.
Tam olarak linux bilgim yok. Ve programlama olarak server-client tabanlı bir program yazacağım. Java ile önceden çalışmıştım. Java ile yazacağım bütün uygulamalar bütün platformlarda çalışıyor mu ? Ayrıca bilgisayarı fazla yormayacak kompleks bir program yazacağımdan dolayı hangi programlama dilinde yazmamı önerirsiniz. Aklıma takılan son bir soru ise windows platformda servisler bulunmakta. Linuxde de servisler veya benzer işlemi yapan bir uygulama varmı?
Şimdiden teşekkürler. -
linux'te service var. service daemon olarak ara, bir suru bilgi bulursun. *nix dunyasi bunlari genelde uyumayan daemon olarak adlandirir.
Teorik olarak Java ile yazacagin bir program platforma bagimli degil de virtual machine'e bagimli. Linux ortamindaki VM ve senin windows ortaminda kullandigin VM ayni ise, program her yerde calisir. Tahminime gore standart Sun VM kullaniyorsun, o yuzden heryerde calismasi lazim.
Derdin ozellikle performans ise C kullanirsin, ama Java genelde daha cabuk ve daha kolay oldugu icin kazanacagin zaman performanstan daha onemli olabilir. -
windows ortamında yazdıgınız programları linux da compile etme aşamasında karakter farklılıklarından dolayı hata alabilirsiniz.
tavsiyem bir pardus cd si edinip cd den linux kullanabilirsin. bu sayede linux yüklemeden rahatça bir cd takarak linux kullanmıs olursun.Programi windows da yazip sonra pardus dan açtıgın linux da programındaki hataları düzeltebilirsin. ben öle yapıyodum açıkcası.
ya da direk pardusda da yazabilirsin. Ama genelde pardus da hep bişiler ters gider : ) driver sorunları ya da save yapamama gibi problemler olabilir. ondan pardus u bir test ortamı olarak kullanmanı tavsiye ederim. -
Aradığın şey burada
http://trolltech.com/ -
codeblocks platformunda gcc compiler ile unix teki gibi c kodlama yapabilirsiniz.Ama posix i windows desteklemediği için böyle özel durumlarda unix kodlamalarını tam yapamayabilirsiniz.
http://www.codeblocks.org/downloads
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X