Şimdi Ara

Windows Phone 7 Türkçe'ye Çevirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Windows Phone 7'yi Türkçe olarak hazırladık. Aşağıdaki mesaj genel bir açıklamadır.

Windows Phone 7 Türkçe'ye çevirildi

Yıllar önce WM6.1 ve 6.5.x serisi işletim sistemlerine Türkçe destek Microsoft ve diğer firmalardan çıkmayınca, Türk geliştiriciler bu eksikliği girdermek için kolları sıvamışlar ve resmi olmasada WM6.1 ve WM6.5.x serisi işletim sistemlerini Türkçe'ye çevirmişlerdi.
    Yıllar sora tarih tekerrür etti ve yine aynı girişimci ekip bu seferde son günlerde Nokia ile olaylı anlaşmayla gündemi sarsan Windows Phone 7 işletim sistemini Türkçeye çevirdiler.
    Henüz ülkemizde yazının yayımlandığı tarih itibariyle resmen giriş yapılmamış olan Windows Phone 7'yi CTRLPDA.COM sitesinin yönetim ekibi Türkçe olarak hazırlayıp ücretsiz olarak kullanıcılara sundular.
    Özellikle yutrdışında hızla geliştirilen ve kullanıcısı hızla artan WP7 işletim sistemi son olarak HTC HD2 Leo cihaza uyarlandıktan sonra Türkiye içerisinde binlerce kullanıcıda WP7'ye transfer olmuştu. CTRLPDA geliştiricileri özellikle bu cihazın işletim sistemini Türkçe olarak hazırlayıp HD2 kullanıcılarına Windows Phone 7 Türkçeyi ROM halinde sundular.
    Bu firmware (ROM) ile işletim HTC HD2 Leo cihaz sahipleri cihaza master reset atsalar bile cihazları Türkçe işletim sistemli olduğundan herhangi bir kayıp yaşamıyorlar ve cihazlarını Türkçe olarak kullanmaya devam ediyorlar.
    Ekip aynı zamanda WP7 Türkçe çalışmayı bir paket halinde (.xap) hazırlayıp Windows Phone 7 kullanan diğer cihazlara da kolayca kurulum yapılmasını sağladılar. Böylelikle WP7 kullanıcıları, işletim sistemi yüklemek yerine program yükler gibi cihazlarına WP7 Türkçe paketi yükleyip cihazlarını Türkçe olarak kullanıyorlar ve istediklerinde de sistemden kaldırabiliyorlar.

CTRLDPA.COM sitesi ayrıca yayınladığı uluslararası dil paketleriylede yine dünyada sık takip edilen siteler arasında yeralmaya devam edeiyor. Windows Phone 7'nin İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İngiltere İngilizcesi ve ABD İngilizcesi olan dil dosyalarınıda sitelerinde geliştiriciler için yayınlıyorlar.

HTC HD2 Leo Windows Phone 7 Türkçe işletim sistemi: http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=24437
    Windows Phone 7 Build 7008 Türkçe Dil Paketi: http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=24695
    Windows Phone 7 Uluslararası Dil Paketleri: http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=24008

• çok güzel Hd2 almak için bir neden daha.. :)

saygılar
  • Avrupa da 300 euro ya düşen sıfır fiyatları ile artık HD7 ve Omnia7 kullanıcıları daha da artacak tahmininde bulunmak hiç de zor değil. Hd2' den ise uzak durun diyorum.
  • Selam.
    bu uygulamayı(türkçeye çevirme hd7 içinde yapabilirmiyiz?
    Nasıl?
  • tüm wp7 kullanan cihazlara oluyor evt

ama sanırsam Türkçe yapan arkadaşların sitesi kapalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.