Şimdi Ara

Windows Phone'a Gelmeyen Üreticiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yukarıda ki video'yu izledikten sonra okumanızı tavsiye ederim.

Merhaba,

Uzun zamandır aynı düşünceleri sürekli kendi içimde tartışıyorum. Üreticiler neden Windows Phone sistemine gelmiyor ? Windows Phone tarafında diğer platformlardan daha fazla + yöne sahip.

+Daha az işlem gücü (Aynı işlemcide rahat çalışan bir sistem)
    +Masaüstünde çoğunluğun kullandığı bir işletim sistemi ile senkronize olması
    +Rekabet daha az (Sen en iyi telefonu yaparsan rakibin olmaz ;) )
    +Çoğu yazılım dilini desteklemesi sayesinde daha rahat uygulama yazılabilme
    +Stabilite

Diğer sistemlerin + yönleri:

+Daha fazla kullanıcı
    +Daha fazla uygulama ve oyun

Üreticiler tabi ki de bu kağıt üstündeki verilere bakmıyorlar, onlar riskin en az olduğu yöntemi seçiyorlar. Risk %0,001 bile daha fazla olsa o işe girmezler, çünkü zarar edebilirler.

Bu yazıyı yazma nedenim az önce tekrar izlediğim, tesadüfen denk geldiğim Lenovo VIBE X2 tanıtım video'su. Videodan da anlaşılacağı üzere tasarım ve aksesuar ağırlıklı reklam yapılmış. Video'nun sonunda "Vay be WP olsa alırdım" dedim. Şimdi sen bu tasarım, bu aksesuar ve uygun bir fiyat ile giriş seviyesine oynasan, bilmemkaç yıl güncelleme veriyorum desen, ortada Lumia falan kalmaz. Lumia'yı geçtim, Android'in pazar payından bile yüksek ihtimal parça alır.

Android'e giriş veya orta seviye telefon çıkartıldığında o kadar iddialı olman gerekiyor ki, LG, HTC, Samsung, Sony, ASUS, Huawei, General Mobile, Xiaomi, çin malı diğer şirketler ve çok daha fazlasıyla rekabete girip, onlardan daha iyi telefon ve yazılım üretmen gerekiyor ki adam gibi satış rakamlarına ulaşabilesin. Halbuki WP'ye gelsen adam akıllı bir tek Microsoft var. Adam gibi yazılım yazabilsem, kendim telefon üretebilsem, Lumia'lardan kat kat daha iyi telefonlar üretip WP pazarında birinciliğe oynarım.

WP'nin %100'üne hakim olmak, genelin %2,8'lik kısmına hakim olmak olabilir lakin siz burada telefon üretirken geliştiriciler armut toplamayacak. Baktılar WP'ye kullanıcı geliyor, taze kan var, para kokusu var, haliyle onlarda birkaç satır yazacaklar. Daha fazla uygulama daha fazla kullanıcı demek. Ben bugüne kadar daha 1 kişiye Windows Phone öneremedim. Neden ? Çünkü elemanların kullandığı uygulamalar Snapchat, Youtube, Google, Clash of Clans. Şu 4 uygulama kimileri için Windows Phone almama sebebi. Ben bile Android'e geçmeyi düşünüyorum sırf 1-2 uygulama olmadığı için.

Özet: Üretici giriş veya orta seviye telefon yapar, telefonun tasarımı - fiyatı - aksesuarı - güncellemesi iyi olur, Windows Phone pazarında yüzde fazlalığı o üreticinin olur, kullanıcı sayısı artar, uygulama ve oyun sayısı artar, daha fazla üretici gelir, daha fazla kullanıcı olur, daha fazla uygulama ve oyun olur, daha fazla üretici... Diye uzayıp gider.

Ekleme: Sizler ne düşünüyorsunuz ? Bahsettiğim yol üreticiler için izlenebilecek güzel bir yol değil mi ? Nokia ve HTC ne yaptı da bu kadar satış yapabildi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 18 Nisan 2015; 21:51:16 >

• İyi güzel demişsin ama ms üzerine düşeni yapmazken diğer ureticiler neden yatırım yapsın. L920 yi alalı 2 yıl oldu işletim sistemi hala gelişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei yanılmıyorsam bir ara Windows Phone telefon çıkartmıştı fakat satılmıyor diye bir daha üretmeyeceğiz diye açıklama yapmışlardı.

• Vibe X2 aklımı çelen bir telefondu. 640 XL 900 TL fiyatlandırma ile gelcek olunca arka plana düştü yoksa gayet alınabilir bir telefon. Gömülü batarya ve bununla gelen yekpare kasa tüzünden SD kart desteği olmaması - gerisi bence gayet yeterli ki Lollipop alacak bir telefon.

Gelelim bu telefon Windows Phone olsaydı nolurdu? Olmazdı. Bence olmazdı. Ben olsam şu an "kar amacı güdüyorsam" WP telefon çıkarmam. Peynir ekmek gibi Android gidiyor bana ne sorunundan alan alıyor yine de. Microsoft'a bakıyorsun mağaza için adam akıllı kılını kıpırdatmıyor. Niye çıkarayım böyle sisteme telefon? Ben kazanacağım paraya bakarım. Bu iş böyle.
  • Sistem gelişiyor, ancak yavaş gelişiyor. Ki gelişimden kasıt nedir ? Bildirim çubuğu geldi, dosya yöneticisi geldi, 3'lü karolar geldi. Gerisi bence uygulama geliştiricileri ile gelişecek bir durum.

Huawei'nin haberini biliyorum, ama telefonunu hiç görmedim. Cidden sadece o haberde Huawei'nin Windows Phone telefonu olduğundan haberim oldu. Bugüne kadar ne reklamını, ne bir uygulamasını nede sesini duydum Windows Phone tarafında.

Microsoft mağazası için Windows Apps'i geliştirdi, şimdiki durum geliştiricilerde. Bu durum parayla olsaydı zaten şimdiye kadar olmuştu. LG, Samsung, HTC Windows Phone telefon üreteceğiz diyerek parayı cebe indirdiler ki sadece HTC insaflı çıktıda 1 model çıkardı.

Benim odaklandığım nokta zaten Android telefonların peynir ekmek gibi gidiyor olması. Discovery çıktı patlama oldu, S serisi çıktı patlama oldu, HTC'nin M seriside iyi gidiyor, ama mesela Sony'nin Xperia serisine ne olacağı belli değil. Android tarafında rekabet sıkıntılı. WP tarafında platform değiştirmek istemeyen kullanıcı yine Lumia almaya mecbur durumda. Ben mesela Xperia Z serisi Windows Phone sürümlü olsa Lumia almam muhtemelen, çünkü içinde gelen yazılımları telefonu almaya yetiyor. Mağazadaki uygulamalar işin sadece tuzu biberi bana kalırsa.

Kendimle çelişiyormuşum gibi gözüküyor fakat Lumia'nın içinde gelen uygulamalar zaten Windows Phone'da en iyileri. Microsoft şuan dahili uygulama yazmıyor, doğru. Sebebi bence Windows 10'a ağırlık vermesi. 2 yıl önce Nokia sürüyle uygulama yazdı Windows Phone için ve bu uygulamalar gerçekten ihtiyaç olan uygulamalardı.

Yani demek istediğim iş üreticide bitiyor, uygulama geliştiricide değil. Lumia 920 çıktığında Nokia bana göndermedi telefonu, içindeki sistem değişikti, kamerası farklıydı ki Pro Camera ile bambaşka bir düzeye geldi, kablosuz şarj falandı derken yazılım ve aksesuar kısmında birsürü albenisi vardı.

• üreticelerin windows phoen gelmemesinin iki sebebi var bence
    birincisi acık kaynaklı olmaması.bakınız android acık kaynaklı ve her üretici kendi yazılımını veya tasarımı ile telefonunu piyasaya sürüyor.
    ikincisi pazar payı windows phone bazı eksiklerinden dolayı(magaza) kullanım oranı andoride göre genel anlamda çok çok düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekotim
    android acık kaynaklı ve her üretici kendi yazılımını veya tasarımı

Şirketler de böyle düşündüğü için kaybediyorlar zaten. Live Tile geldi geleli herkes kendine has tasarımını yapıyor zaten. Şirket Live Tile sayesinde kendine has takvimde yapar, saatte yapar, not uygulamasıda yapar, yapar yapar uzar gider bu liste. Yada #TileArt benzeri bir sistemle kendi markasına has düzenleyebilir telefonu. Dediğim gibi iş üreticide bitiyor, sistem sağlam Kameraya el sallayınca çekmesi için Android şart değil, Windows Phone'da da yapılabilir ama yapmıyorlar. Nedeni bilinmiyor henüz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nedeni google ın android için üretici firmalardan para almaması da olabilir.microsoft kesin para falan istemiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekotim

nedeni google ın android için üretici firmalardan para almaması da olabilir.microsoft kesin para falan istemiştir.

Microsoft için paranın fazla sorun olacağını sanmam, sorun para olsaydı bu kadar uzun sürmezdi. Bakınız Snapchat Nuh diyor peygamber demiyor

http://www.10line.net/2014/01/samsungtan-yeni-windwos-phonelu-telefon.html

quote:

9 inç ve altı cihazlar için Windows lisans ücreti kaldırıldı

Build konferansında resmi olarak doğrulandı.Özellikle Windows Phone ile mobil pazarda rekabete daha iyi adapte olabilmek amacıyla lisans ücretleri 9 inç ve altı cihazlarda 0$’a düşürülmüş.

• rakiplerine oranla zayıf market ve donanım olarak geriden gelen telefonlar. gerisi boş. alınmaz demiyorum ama açıkcası alınması gereken bir dönemde değiliz. MS kendini adam etsin sonra zaten diğerleri kendiliğinden gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 19 Nisan 2015; 6:56:57 >
  • Microsoft wp yi önemsemiyor. Gerçek bu. Wp ile diğer platformlara sızıp ekstra patent ve anlaşmalarla kasayı doldurmaya çalışıyor ve başladı bile.

Patentlerden , ordan burdan ciddi bir gelir elde eden Microsoft bir snapchat , bir clash oyunu yüzünden mi sıkıntı çekiyor. Buna gülüyorum.

Şu an için onceliği wp değil. Ben buna kanaat getirdim. Öncelikle basına sızdırılmayan amaçları var onları gerçekleştirme peşinde. Wp ye bu amaçlardan sonra donup bakar mı , garantisi yok.

• +1

• bu konuda saatlerce konuşabilirim ama o kadar yazabileceğimi sanmıyorum

üreticilerin gelmemesi pazar payı ile alakalı bir durum. lumialar ile microsoft un da piyasada olması olumsuz etkiliyordur.

sistem olarak geride olmaları. android ve ios ciddi anlamda ilerlemiş. aslında wp de çok geride değil son kullanıcıları için ama geliştiriciler için baya gerideydi. bir çok konuda apiler eksik vs vs vs. Evet wp geride olabilir ama emin olun bir zaman sonra apple geri kalacaktır. öyle yada böyle cihazlar birleşecek. android bu konuda ne kadar yeterli gelecektir sizce ? android masaüstünün yerini alabilir mi ?
    Bence alabilir ama çok çalışması gerekiyor. Bu konuda da bazı atılımları var. bilgisayarlar için işletim sistemi var o ne olacak yada nasıl birleştirecek konusu hakkında herhangi bir şey yok. Apple ın hiç o konuda bir niyeti yok zaten. mac os ve ios kullanım olarak bazı ortak yönleri oluyor ama sistem olarak tamamen ayrılar. Ms bu noktada çok akıllı bir hareket yaptı bence. Bütün sistemleri bir araya topladı. ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek ama doğru yol buydu ve işe başladı. artık bir uygulama alınınca bütün cihazlarınızda kullanılıcak. Bundan önemlisi bilgisayarınızdan yaptığınız işi tablet ve telefonunuzdan devam edebilmeniz. En basitinden şöyle bir şey söyleyim. Telefonumda oynadığım oyunu bilgisayarımdan devam etmek çok güzel.
    Ms çalışmıyor diyenler kendi açılarından bakınca haklı olabilirler. haksız oldukları konu şuan microsoft kadar çalışan hiç bir firma yoktur. ms nin çalışmaları hep sistem bazında olduğu için bize yansıyan bir şey yok. Burada bir ayrıntı daha var. MS bütün sistemleri tek çatı altında toplamaya çalıştığı için yavaş ilerliyor. Yoksa android gibi kendine has olmuş olsa ilerleme çok daha hızlı olurdu.
    işin bir başka noktasıda firmaların birbirlerine yapmış olduğu şerefsizlikler. apple ın ea games verdiği para olayı ayyuka çıkmıştı zaten. bir uygulamanın gelip gelmemesi konusunda pazar payı çok önemli bir olay değil ki bu microsoft. öyle yada böyle wp tutunacak. bunu ben biliyorsam onlar da gayet iyi biliyorlar. yerel bir firma olsalar. derim ki önemsemiyor olabilir. ama instagram gibi snapchat gibi firmaların wp ye sırt dönmesi pazar payı ile alakalı olamaz. avrupada ciddi satış rakamları var. işin içinde şerefsizlik olduğu çok aşikar. özellikle google zaten açıktan yapıyor. snapchat tango gibi firmalar kesinlikle yazılım çıkarmayacaklar. neden ? pazar payı çok düşük olduğu için mi ? hadi pazar payı düşük diyelim. tango viber den çok mu iyide viber çıkarırken o çıkarmıyor. geçiniz bunları. şu haliyle bile wp çok yeterli bir sistem. sadece adam gibi instagram olsa wp nin satışları %10 artar. google da biliyor ki gelişen her sistem android den kullanıcı çalacak. elinden geleni ardına koymuyor.

aslında dşününce herşey net. bakalım hangisi ne kadar başarılı olacak

• Bende yorumumu ekleyeyim öncelikle MS tüm sistemlerini tek çatı altın da toplamakla büyük bir adım attı özellikle mağaza konusunda eminim iyi bir oranla değişim gözlenecek çünkü Mobil olarak olmasa bile ciddi oranda PC kullanımına sahip Windows bu yüzden geliştiricilerin bu sefer uygulama yayınlamaması aptallık olur. Bu iş gerçekten zor tüm platformları tek çatı altında toplamak yani Mobil sistem bence gayet güzel ve her geçen gün eksikleri kapanmakta herkes sistemi eleştirmekte fakat sistem de bir sorun yok sorun uygulamalar. İnstagram, Twitter,Facebook,Whatsapp gibi temel uygulamaların güncellenmemesi en büyük problem ki bence bu Microsoft'la alakalı değil veya kullanıcı sayısıyla engeller var bazı engellemeler olduğu açıkça belli bir çok arkadaşım asla windowslu telefon almam diyor bunu söyleyenler de Telefonu hiç kullanmamış kişiler insanların bir ön yargısı var sadece mağaza konusunda değil sistem konusunda kullanmayan kişi çok rahat yorum yapabiliyor, Microsoft Lumia dışında markalar Windows'lu telefon üretmiş olsa ister istemez insanların ilgisi biraz artmış olur. Beklentim Windows 10. İnanıyorum ki Tek Platform fikri işe yarayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.