İyi forumlar herkese. Dün aldığım wd blue serisi 500 gb harddiske windows 8.1 pro 64 bit kurdum ve dün hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bugün açtığımda Windows sabit disk sorunu algıladı diye bir hata çıktı. Acaba format cdmdemi bir sorun olabilir ? Hd tune diye bir program indirdim. Ve değerler bu yardımcı olursanız sevinirim ;
Bad sector olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
Bad sector olabilir.
Daha dün aldım harddiski 0 şeklinde
Alanyas
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Harddiskinizin SMART teknolojisi uyarı vermiş. Diskiniz ile ilgili bir problem var. Sıfır diskte hata olmaz diye bir olay yoktur. Kargo esnasında oluşabilir, üretim hatasından kaynaklanabilir v.s. Diskinizin bu görüntüsü ile birlikte aldığınız yere götürün ve garanti işlemlerini başlatmasını rica edin.
quote:
Orijinalden alıntı: oduranli
Merhaba,
Harddiskinizin SMART teknolojisi uyarı vermiş. Diskiniz ile ilgili bir problem var. Sıfır diskte hata olmaz diye bir olay yoktur. Kargo esnasında oluşabilir, üretim hatasından kaynaklanabilir v.s. Diskinizin bu görüntüsü ile birlikte aldığınız yere götürün ve garanti işlemlerini başlatmasını rica edin.
odurali arkadaşımıza katılıyorum sıfır hdd hata olmaz diye bir kaide yok ama dilersen ms-dos ortamında çalışan farklı programlar ile dene derim çünkü windows ortamında bazen yanıltıcı olabiliyor.
Bir sıkıntıda yaratmıyor kullanımda şahsen. Bazı konularda okduğum kadarıyla windowsun gereksiz şeyleri falan yazıyodu. Elden aldım sıfır kutulu kargo falanda değil hiç anlamış değilim.
Alanyas
kullanıcısına yanıt
Kullanım esnasında bir problem çıkarmaz genel olarak ancak bir müddet sonra kilitlenmeler, donmalar ve hatta veri kayıpları yaşamaya başlarsın. Elden aldığın yere o disk elden gelmiyor kargo ile geliyor :)