İyi günler arkadaşlar... Vatandan topladığım bilgisayar için kutulu windows 7 alacaktım ancak ellerinde home premium kalmamış. Çevredeki büyük mağazalara baktım aynı şekilde hiçbir yerde yok. Professional versiyonu 360 tl gibi bir fiyata satıyorlar. Ancak yakın zamanda windows 8 çıkmışken eski sürüm durumuna düşecek bir işletim sistemine 360 lira para vermek konusunda emin değilim. Okuduğuma göre windows 7 lisansı olanlara uygun fiyata windows 8'e geçiş şansı veriliyormuş. Bunun bir 29 bir de 79 liralık yükseltme versiyonları var anladığım kadarıyla. Bunlar sistemi windows 8'e yükseltiyormuş. Şimdi birkaç sorum var...
1) Key girilerek indirimle alınan 29 lt lik windows 8 versiyon herhangi bir windows 7 üzerine kurulabilir mi yoksa sadece o keye sahip windows 7'nin üzerine mi kurulabiliyor? 2) 29 tl ye satın alınan windows 8 korsan windows 7 üzerine kurulabiliyor mu? 3) 29 lt lik windows 8 box versiyon mu yoksa oem mi? Birden fazla kez kurulabiliyor mu? 4) Bu koşullar altında orjinal windows 7 almalı mıyım? Duyduruğuma göre 29 ltlik windows 8, önceki windows 7 versiyonundan bağımsız olarak win8 professionel versiyon olarak yükleniyormuş. O zaman orjinal win7 alsam bile prof versiyonuna o kadar para vermem mantıksız sanırım...