Uzun zamandır şirketimize WUS uygulamasını başlatmak istiyordum. İş yerimiz eski olduğundan yapımız Windows 2000 Advanced Server üzerine kurulmuş. 2000 Server’umuzda web tabanlı çalışan birkaç uygulama bulunduğundan WUS yazılımının kullandığı ISS Servisini bir türlü ayarlıyamadım çakışmalar vs.vs. bir ton problem çıktı bu yüzden kendi ofisimde bulunan bir makineya Windows Server 2003 Small Business kurmaya kara verdim. Windows ve componentler sorunsuzca kuruldu ancak bir yerde tıkandım kaldım, şirketimizde zaten bir domaine sahibiz dolayısıyla kurdum server 2003’ü bir client olarak göstermem gerek farklı bir domain dahil etmek istediğimde “renaming domain controllers”’dan demoted etmem gerektiğini söylüyor bu ayar bir türlü bulamadım bana bu konuda yardım edersiniz sevinirim. Herkese teşekkürler
Not: Var olan domainimiz 2000 olduğundan 2003 kendini otomatik olarak domain controller’mü yapıyor acaba ?
dcpromo ile sorunumu çözdüm herkese yinede teşekkürler...
ben senin sorunu tam olarak anlayamadım biraz açıklasana, ayrıca nasıl çözdüğünü de. dcpromo ile yeni bir domain mi kurdun?
Sorunum şuydu varolan bir 2000 Server domaine yeni kurduğum Server 2003'ü client olarak göstermek istiyordum. dcpromo ile wizard'ı başlatıp server 2003 demoted ettim tüm domain ayarlarını silip workgroup'a düştü daha sonra var olan domainime dahil edebildim bu kadar..
Not: Ama sanırım kurulum aşamasında kurduğum server'ün domain olup olmıyacağını sormuştu tam hatırlamıyorum onun için kurulum aşamasında bir hata yapmışta olabilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme