Şimdi Ara

Windows Server 2008'de VPN (RRAS ve DHCP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows Server 2008 R2 işletim sistem kurulu bir bulut sunucum var. Amacım bu sunucuya VPN kurmak ve bağlantı kuran kişilerin aynı network'te olmasını sağlamak. Sunucuya kurduğum servisler;

* Active Directory Domain Services (2 kullanıcı oluşturdum ve her birine Dial-in bölümünden Allow Remote yetkisini verdim..)

* DNS Server (IP olarak sunucunun IP adresini kullanıyor. "Forward Lookup Zones" ve "Reverse Lookup Zones" ayarlarını yaptım. Ayrıca Active Directory de "Forward Lookup Zones" alanına kayıt girdi. Dns server kurduktan sonra Bilgisayarım simgesi özelliklerine girerek makina adını değiştirdim ve makinayı domain'e dahil ettim.)

* DHCP Server (Kurulumu tamamladıktan sonra yeni scope oluşturdum ve bunu aktif ettim. RRAS Server'ın vereceği IP aralıklarını girdim. IP Aralığı: 192.168.29.1 - 192.168.29.254 / Subnet Mask: 255.255.255.0)

* RRAS (Configuration ayarlarından Custom configuration seçeneğinden VPN Access'i seçerek servisi başlattım. Remote access yolundan giremedim. Çünkü makina da 2 adet network adapter istediğini söyledi. Servis başladıktan sonra RRAS'ın properties ayarlarına girip IPv4 sekmesinden "IPv4 address assignment" kısmından "Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)" seçeneğini işaretledim. Elle IP aralığı verince aynı broadcast'te görmüyor. Dolayısıyla evde HUB ile kurduğumuz gibi bir network ağını oluşturmuyor.. Bu arada IPv6 Router enabled değil..)

Uyguladığım tüm kurulum bu şekilde.

Evdeki bilgisayarımdan VPN bağlantısı oluştururken ya APIPA'ya düşüyor ve 169.254.xx.xx şeklinde IP alıyor, ya da bağlantı sırasında hata veriyor..

Ayrıca Server Manager'dan Roles kısmına baktığımda DHCP Server ve RRAS servislerinin hatalar verdiğini görüyorum. Şu şekilde;

* DHCP Hataları: Event 1046 ve 1059
    * RRAS Hataları: Event 20253

Tam 1 aydır bununla uğraşmaktayım. Bir türlü çözüme ulaşamadım.. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Dediğim gibi yapmak istediğim şey VPN bağlantısı kuran tüm clientleri aynı ağda olduklarını göstermek..

Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

• VPN kurulumu yapabilmeniz için sistemde iki adet network kartı (ethernet) olması gerekir. Sanal olarak da ekleyebilirsiniz. Önce bu işlemi yapın ardından; add role kısmından network policy and access services ekleyin.
    Routing and remote access services seçerek yapılandırın.

169.. lu IP IP alamadığı için veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.