Şimdi Ara

Windows telefonlar 2021 yılına kadar tarih olacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açık kaynak yapıcaktın bunu, bak neler oluyordu.. Hem nokiayı bitirdi, hem kendini bitirdi !

• Windows Phone mu? O ne yav?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pranis

Açık kaynak yapıcaktın bunu, bak neler oluyordu.. Hem nokiayı bitirdi, hem kendini bitirdi !

Açık kaynak Microsoft un isine gelmez.Zaten yukarida bahsedilen Mee Go nun fisi bu yuzden cekildi,Microsoft un is anlayisinda acik kaynaga yer yok.

Peki neden? Nsa icin backdoor yerlestiremezsin yada yerlestirirsin hemen farkedilir

Platformu kendi icine kapatamazsin.Yani sadece benim marketten uygulama yuklenir vs diyemezsin. Bir sonraki Windows 10 masaustu guncellemesinde bu geliyor,default olarak acik.Kisaca marketi dondurmeye calisacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Günün en sevindirici haberi. Microsoft'un mobil dünyadaki çırpınışlarını görmek harika. Tez zamanda defolup gitmeleri dileğiyle. Sen Nokia'yı satın al MeeGo gibi tarihin gelmiş geçmiş en iyi mobil işletim sistemini Windows Phone çöpü için rafa kaldır. Beter olun!

Steve Elop'a MeeGo'yu neden iptal ettiniz diye soru sorulduğunda MeeGo'da gelecek yok demişti.

Meego'yu devam ettiren 2 sirket vardi Intel ve Samsung daha sonra sadece Samsung kaldi adida Tizen oldu.

Aslinda MeeGo devam ediyor ama Tizen olarak ne kadar basarili oldugunuda zaten goruyoruz giyilebilir cihazlarda :)

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Tizen

• zaten bir insan windows'u niye telefona koyar ki anlamak zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marrusia

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Günün en sevindirici haberi. Microsoft'un mobil dünyadaki çırpınışlarını görmek harika. Tez zamanda defolup gitmeleri dileğiyle. Sen Nokia'yı satın al MeeGo gibi tarihin gelmiş geçmiş en iyi mobil işletim sistemini Windows Phone çöpü için rafa kaldır. Beter olun!

Steve Elop'a MeeGo'yu neden iptal ettiniz diye soru sorulduğunda MeeGo'da gelecek yok demişti.

Meego'yu devam ettiren 2 sirket vardi Intel ve Samsung daha sonra sadece Samsung kaldi adida Tizen oldu.

Aslinda MeeGo devam ediyor ama Tizen olarak ne kadar basarili oldugunuda zaten goruyoruz giyilebilir cihazlarda :)

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Tizen

MeeGo'nun ana akımıhttps://sailfishos.org/ Sailfish ile aynı geliştirici grubu tarafından devam ettirildi. Tizen zaten MeeGo zamanında da vardı, Samsung tarafından geliştiriliyordu.

AYrıca detaylar için :https://jolla.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengineer -- 6 Mart 2017; 3:6:38 >

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    Sanılanın aksine Tizen MeeGo'nun devamı değil. İki sistemin aslında birbiriyle alâkaları yok. Tizen tamamen HTML5 tabanlı bir sistem. MeeGo ise Debian tabanlı dolayısıyla native olan C, C++ üzerine kurulu bir sistem. Hatta Tizen ilk çıktığında native desteklemiyordu. 2.0 Magnolia sürümü ile native desteği geldi.

• IDC adlı şirket bundan öncede wp platformunun iso u geçeceğini söylüyordu. 2017 yda 2016 yılları için pazar payı tahmini %16 idi
  • Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.

• tek yapması gereken mağazadaki vazgeçilmez uygulamalara destek vermekti. hatırlıyorum da watsapp bile çıldırtmıştı beni.
    aklımda kalan olumlu yanı Here-Maps uygulaması oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosica

tek yapması gereken mağazadaki vazgeçilmez uygulamalara destek vermekti. hatırlıyorum da watsapp bile çıldırtmıştı beni.

Here City Lens, Mixradio, Bing ve MSN uygulamaları güzeldi gerçekten.

• Bence sorun işletim sisteminin iyi veya kötü olması değil, yaygın olmaması. Android ve IOS gibi iki tane dev platform var hali hazırda.
    Uygulama geliştiricisi olduğunuzu düşünün, 2 dev platforma uygulama hazırladıktan sonra tek tük kullanılan Windows phone, tizen veya firefox os için uygulama
    hazırlamaya değer görür müsünüz? Kaç kişi kullanacak, kaç kişi satın alacak veya reklamlara tıklayacak, emeğe değecek mi gibi şeyler düşünürsünüz.
    Yeni çıkacak bir işletim sisteminin bu gibi çekincelerden dolayı kolay kolay mağazası gelişmez. Mağazası gelişmedikçe de kullanıcı sayısı artmaz.
    Kısır döngü var yani ortalıkta. Piyasada 3. işletim sistemi en verimli en performanslı işletim sistemi de olsa kolay kolay barınamaz dolayısıyla.
    Apple gibi bir "hype" yaratmaları lazım ancak ki herkes o telefonu almak istesin, kitlelerin istediği en iyi telefon olsun. Başka türlü 3. işletim sisteminin
    gelişeceği falan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

quote:

tek yapması gereken mağazadaki vazgeçilmez uygulamalara destek vermekti. hatırlıyorum da watsapp bile çıldırtmıştı beni.

evet, malesef yazık ettiler. oysa dediğim gibi sadece vazgeçilmez uygulamaları çok mükemmel hale getirseydiler pekçok kişi tercih ederdi. bilgisayarımda windows kuruluyken neden android kullanayım mükemmel olsa? en basitinden mobil office uygulaması yeterli değil. font yüklenmiyor. bunun gibi saçmalıklar.
  • Microsoft gibi yazilim devinin elinden ciktigina inanmak guc win mobile'in, o kadar kotu ki tarif edilemez, hak ettigini buluyor..

• ingilizlerin meshur bir sozu vardir: savas kazanacak bir donanma insa etmek 30 yil surer ama ona savas kazandiracak birikim ve denizcilik kulturunu edinmek 300yil surer. buda onun gibi bir durum. gercekden iyi bir isletim sistemi yapabilirsiniz ama onun kullaniclar gelistiriciler arasinda kabul gorup yayginlasmasini saglamak, marketin olusmasini saglamak cok daha zor bir is.

• Yıllarca WP8 ve WM10 kullanan ve Android'e geçmek zorunda kalan bir kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim: WM10 Android. Ancak uygulama yok abi işte yok. Tek sıkıntı uygulama... O da sonunu getirdi zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

quote:

evet, malesef yazık ettiler. oysa dediğim gibi sadece vazgeçilmez uygulamaları çok mükemmel hale getirseydiler pekçok kişi tercih ederdi. bilgisayarımda windows kuruluyken neden android kullanayım mükemmel olsa? en basitinden mobil office uygulaması yeterli değil. font yüklenmiyor. bunun gibi saçmalıklar.

Çalışmayı bıraktılar. Sadece bize oldu olan.

• Hala Windows telefon alan mı var? Allah akıl fikir versin...

• Bir WP'li Hayali

Market gelişecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows phone mu kaldı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.