Şimdi Ara

Windows telefonlar 2021 yılına kadar tarih olacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stalker(1979)

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Samsung ile ortaklık kurup Tizen tarafına geçsin. Androide karşı ancak bu şekilde bir şansı olabilir.

Android'e karşı en mantıklı çözüm Tizen'di zaten. Samsung yanına başka üreticileri çekemedi ne yazık ki. Çoğu üretici hazıra konarak direk Android kullanıyor. Dediğin gibi Android'e karşı en güçlü rakip Tizen (İos'u katmadım çünkü Apple ios'u başka firmalara vermez )

Tizen'dı derken, Tizen rafa mı kalktı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Haggard1963

quote:

quote:

Samsung ile ortaklık kurup Tizen tarafına geçsin. Androide karşı ancak bu şekilde bir şansı olabilir.

Android'e karşı en mantıklı çözüm Tizen'di zaten. Samsung yanına başka üreticileri çekemedi ne yazık ki. Çoğu üretici hazıra konarak direk Android kullanıyor. Dediğin gibi Android'e karşı en güçlü rakip Tizen (İos'u katmadım çünkü Apple ios'u başka firmalara vermez )

Devam ediyor ancak kullanıcı kitlesi Hindistan gibi pazarlarla sınırlı şu anlık. Uygun fiyatlı Z serisi cihazları var Samsung'un Tizen'le çalışan. Birçok uygulama vardı en son incelediğimde şimdi ne kadar gelişti bilemiyorum ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Microsoft'un Windows dışında başarılı tek bir olayı yok. Windows'u da nasıl becerebildiler hayret ediyorum, belki de Steve Jobs'ın dediği gibi Macintosh'a özenerek..

• quote:

Orijinalden alıntı: Haggard1963

quote:

quote:

Tizen rafa kalkmadı ancak üzerinde sadece Samsung çalışıyor ve arkadaşın dediği gibi belirli bölgelerde kullanılıyor. Benim demek istediğim samsung'un yanında diğer firmalarda yer alsaydı Android'e denk çalışan bir sistem bile yapılabilirdi. Tizen tam olarak Android'e rakip olmadığı için Samsung s serisi ve note serisinde Android kullanıyor. (Daha doğrusu hemen hemen bütün telefonlarında android kullanıyor)

• Çoktan tarih oldu da bundan sadece Microsoft'un haberi yok. Bunları üzülerek söylüyorum ama malesef gelecek yoktu bu sistem de. Tizen'de de bi gelecek yoktu bunu en başından beri söylüyorum. Symbian bile çok daha iyi bir sistemdi ki piyasaya tekrar çıksın WP'den daha çok satar. MeeGo ise çok istediğim bir sistemdi ama olmadı. Hele bada'yı zaten yok yere harcadı Samsung.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 8 Mart 2017; 22:5:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheShadow

Her ne kadar yerin dibine sokulsa da Windows10 Mobile çok şahane bir sistem. iOS kadar stabil olan tek sistem hatta. Ayrıca Apple'ın izlediği politika gibi tek platform mantığı da gayet güzel oldu. Telefonu monitöre bağlayarak bildiğimiz desktop arayüzü ile çalışmak da çok keyifli.
    Sorun bence başka yerde; Pazarlama. Apple bir lansman ile dünyayı ayağa kaldırırken Microsoft bunu niye yapamıyor? Çünkü malını satmayı bilmiyor. Yaygınlaşmadığı için marketi güçlenemiyor, marketi güçlenemeyince yaygınlaşamıyor. Kısır döngüye girip kendi kendini bitiriyor. Tabi adamlar alışmış kurumsal firmaların zorunlu lisans almasına, niye kendini yorsun ki?
    Bence Microsoft'un yapacağı tek şey pazarlama departmanında kim var kim yok hepsini kovup sıfırdan sağlam kadro kurması ve uygulama marketini biraz daha geliştirmesi, geliştiricileri özendirmesi. Yoksa çıkardığı donanımlar teoride son derece başarılı.

Bence sorun Microsoft'un feedbackleri önemsememesinden kaynaklanıyor. Hep tekelcilik mantığına alışmış bir firma. Internet explorer rakipsizken de bu böyleydi. Millet bir ton şikayet yazardı, adamlar ufak tefek değişiklikler ile yenisini çıkartırdı. Sonra firefox, chrome çıktı resmen web dünyasını ileri taşıdı. Ie'ye kalsak hala flash falan kullanılıyordu sitelerde. Ne oldu pazar payı dibi boyladı. Mobil işletim sistemi konusunda da yine aç gözlü davrandı. Mobile'in gereksinimlerini ayrı, pc'nin gereksinimlerini ayrı ayrı dinleyip çözüm üretmedi. Sözde pc deki oturmuş pazar payından faydalanarak mobil piyasasına geç girişini kapatacağını düşündü. Ama pc pazar payında millet windows'a bayıldığına kullanmıyor ki onu unuttular. Yine rakipsizlikten. Piyasadaki uygulamaların, oyunların tekelini bulundurduğundan. İnatçılar. Millet başlat tuşu nereye gitti dedi. Bunlar siz mi bileceksiniz biz mi, geriye getirmeyeceğiz dediler. Tüketiciyle inatlaşıyorlar. Sonra tıpış tıpış geri koymak zorunda kaldılar. Çünkü niyetlerini mobille bozmuşlardı. Windows 10 politikaları zaten malum. Milleti her gün sorarak çıldırttılar. Bedava verdiler, yine de kullandıramadılar. Her gün sordular, yine olmadı. Hatta hayır demene rağmen, bakmadığın anda otomatik çevirmeye kalktılar, yetişen, fark edenler durdurdu, durduramayıp otomatik dönenler, uygulamalarını verilerini kaybedenler oldu. Dava açıldı. Son bir kaç hafta kala dalga geçer gibi tamam tamam ısrar etmeyeceğiz dediler.

Apple da şuradan kaybediyor. Tamam innovatif iyi bir marka ama o da illa benim bir şeyimi kullanıyorsan benim diğer şeylerimle beraber kullanacaksın diye tutturuyor. Telefonun mu var, öyle direk bağlayıp transfer yapamazsın önce Itunes yükleyecen. İlla önce benim başka şeylerimi de kullanacaksın. E rahat bırak rahat kullanalım yok.

Google ise tüketicilerin tüm feedbacklerini can kulağıyla dinliyor, hatta tüketicinin aklına gelmeyen innovatif özelliği de rakiplere bırakmadan ekliyor. Yani internet explorer gibi etekleri tutuşunca 3 sene önce chrome un tanıdığı kodu e biz de artık tanıyalım demiyor. Bir de insanları serbest bırakıyor. Hemen para demiyor, uyuşturucu gibi önce tüm rahatlatacak özellikleri sunuyor, seni alıştırıyor, sonra ruhun bile duymadan senden para basıyor. Bknz google. İlk çıktığında reklam vs yoktu. Bknz youtube, ilk başlar reklam falan yoktu. Tamam başlarda Google'ın da değildi, sonradan satın aldı. Ama politikalar aynı. Önce alıştır, özellikler ekle. Sonra premium üyelik de, tv yayınları de, reklam de, götür.

• Nokia 3310 bitti mi? Microsoft telefonları tedavülden kalksa da yine tek tük bulunur.

• Merhaba Android bir oyun yayınlandım haberi yapılabilir mi
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zaferkorkmaz.stickyroad

• Beter olsunlar. Symbian Belle gibi bir platformu yok ettiler. Meego'yu saymıyorum bile. Yanan platform artık kendileri

Geçti artık windows phone treni, microsoft bey.
  • Aslında bu işi yapsa yapsa Samsung yapabilir ama Google'ı karşısına almak istememiştir tabiî ki. Tizen sanırım Samsung'un akıllı saatlerinde de kullanılıyor. Google'ın bu konudaki veri tabanını ve tecrübesini düşününce u işin öyle pek kolay olmadığı açık...

• Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    TV'lerde de kullanılıyor Tizen. Apple gibi kendi işlemcilerini tasarlamayla başladılar kendi işletim sistemlerini de yavaştan hazırlıyorlar. Huawei'de bu yoldan ilerleyecektir büyük ihtimalle.

• Çoluk çocuk dolmuş gene.Sizin demenizle kimse batmaz parayı artık mobil sektör götürüyor.Hele microsoft hiç çekilmez bu piyasadan süsler püsler salar piyasaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AVCI_31

windows o dandirik arayüz ile ölü doğmuştu zaten. alanlara çok söylediydim bunlara para verilmez diye.

Kullanmadan sallıyorsunuz gibi geldi bana,sorun arayüz filan değil bayada hızlı adam ettiler aslında işletim sistemini çok kolay bir iş olmasa gerek ama sorun uygulamaların çok geç gelmesi veya hiç gelmemesi,insanlarda da bir sabır var whatsapla olacak iş değil yani düşünün en basitinden türkcelin uygulaması yok,yapı kredi cuzdan uygulaması yok bunun gibi...işletim sistemi son derece modern fi tarihinin telefonu cam gibi foto çekiyor ama bunlar yetmiyor,modern çağın gerektirdiği basit şeyler için yetersiz,bi tane alışveriş merkezine gidiyorsun alışveriş merkezinin uygulaması var android ve iosta, daha turkceli yapı kredi vs daha temel düzeyde uygulama yok wp10'da.

• Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
    En başta söylemiş miydim?
    Söylemiştim.
    İtiraz edenler, market gelişecek diyenler.

Naber?

• quote:

Orijinalden alıntı: AVCI_31

windows o dandirik arayüz ile ölü doğmuştu zaten. alanlara çok söylediydim bunlara para verilmez diye.

dandik arayüz konusunda sana katılmıyorum. bu göreceli bence ben beğenirim sen beğenmezsin o zevk.benim en sevdiğim arayüzü ve Windows kapatılacak diye üzülüyorum
    ama microsoftun işletim sistemi ve marketteki yapdığı beceksizlikler su götürmez. buna bende hem fikirim
  • Zaten tarih oldu(!)

• Olacağı buydu , hak ettiler.

• Nokia'ya bulaştırdıkları trojan yanlışlıkla kendilerine de mi bulaştı anlamadım ki. Efsane bir firmayı birkaç yıllığına sektörden uçurduklarıyla kaldılar.

Çok isterdim 3. bir rakip olsun ama olmadı.

Meego, Sailfish, BB, Firefox, keşke biri meydana çıksaydı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi. Hala ölmedi, gelişecek, başka isimle gelecek diyenler var.

Windows Mobile ile olmadı, Windows Phone 7 ile olmadı, Windows Phone 7.5 ile olmadı, Windows Phone 8 ile olmadı, Windows Phone 8.1 ile olmadı, Windows 10 Mobile ile olmadı...

Sırada Surface Phonelar var oda çıksın onda da olmaz.
  • kehaneti göreceğiz '21 uzak değil !

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.