Şimdi Ara

Windows telefonlar 2021 yılına kadar tarih olacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 de Windows Phone dan bir cacık olmaz demişim.
    4 kişi de eksilemiş.

Arkadaşlar. Ben Microsoft düşmanı değilim. Ama 1999 dan beri bilgisayar sektörünün ta kalbinde yer almış birisiyimdir.

Microsoft'u şirket olarak çok iyi tanıyorum.
    Bazı arkadaşlar "Şöyle büyük şirket, böyle büyük şirket, Windows 10 u bilmem kaç milyon kişi yükledi" gibi laflar ettiler.

Microsoft büyük, çünkü insanların kullanmaya mecbur oldukları Windows var. Ben bile Linux kullanmak isterim ama alışmışız ve tüm Dünyada bu kullanılıyor diye vazgeçemiyorum. Bu yüzden nakit akışı olduğu için büyük şirket.

Windows 10 konusunda da. Bence W10 u Amerikan hükümeti terör olaylarını kontrol altına alabilmek için Microsoft'a çok büyük para desteğinde bulundu.
    Dedi ki: Korsan kullananlar bile bedava kullanabilsin ama öyle bir işletim sistemi yap ki, kullanan herkesin ciğerini bilelim. Attığı adımı bilelim dedi.

Şirketlerin amacı kar yapmaktır. Sizce mesela Türkiye'de 500 liraya satılan bir programı, Türkiye dahil tüm dünyada korsan kullananlar da dahil neden BEDAVA versinler ki?

Biraz kafanızı çalıştırın, normalde amacı kar yapmak olması gereken bir şirketin bunu niye bedava verdiğini zaten hemen anlarsınız..

• Gelişecek daha bakın her hafta güncelleme geliyor, uygulamalarda süper. Canım ms <3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tizen için yazarım.Neden?

Çünkü sadece telefonda değil,Samsung'un akıllı tv ve saatlerinde de var.Bu bir anda hitap edilen kitleyi büyütüyor,ha ama yazacağın uygulamanın türünü etkiliyor.

• microsoft'ta ağlar
  • yorumlar çok komik, bunlara para verilmez falan sanki para verince şirketin hisselerine ortak oluyorsun =) Microsoft'un çıkardığı bir çok telefon kullanıcı & bütçe dostu telefonlardır. android tarafında lumia 520 gibi bir telefon var mı? Ben 1.5 yıldır s6Edge+ kullanıyorum bundan önce 2 yıl kadar wp 8 8.1 kullandım. Sizin gibi çöp uygulamaları indirmeyince wp nin tüm uygulamaları ihtiyaçlarım doğrultusunda yetti. Ve hala wp tarafında on numara telefonlar çıkıyorken böyle araştırma anketleri ile koskoca microsoftu batsın beter olsun falan boş iş bunlar. WP10 ile bu cihazlar gelişime devam edecek isteyen alır isteyen almaz. Ben şahsen Surface phone'yi bekliyorum pureview kamera teknolojisiyle. böyle şeyler yaptıktan sonra wp platformu gelişecektir. Kaldı ki microsoft gibi köklü global bir şirketin hedeflerini tutturamadıklarında ne yapacaklarını bilmeyecekleirni düşünmekte çok saçma. Rekabet için Windows phone olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: AVCI_31

windows o dandirik arayüz ile ölü doğmuştu zaten. alanlara çok söylediydim bunlara para verilmez diye.

Tamam şampiyon sen öyle diyorsan kötüdür, berbattır tasarımı.
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Hatırlıyorsundur SystemApps nikcli bir Microsoft fanatiği vardı. Habire şöyle olacak böyle olacak diye diye hayallerinde büyüttü WP'yi. WP8 ile çekirdek değişiyor çift çekirdek desteği gel-ecek, güncellemeler tek elden gel-ecek bütün telefonlar Nexus ol-acak diyordu. Senede aldığı güncelleme sayısı ise bir elin parmak sayısını geçmiyordu.

Microsoft fanı demek gelecek zaman eki kullanmak demek. Hiçbir platformun kullanıcılarında bu kadar -ecek -acak eki kullanıldığını görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Aynen tüm dediklerinize katılıyorum. Bir çok yerde de yazıyorum. Ama anlamayanlar anlamıyor. Hala Windows 10'u en son çıkan en iyidir mantığıyla savunanlar var. Hatta o kadar cahiller savunuyor ki, Win 10 sayesinde grafik kalitem, ses kalitem arttı diyor. Bende hoparlör aldım fps 2 katına çıktı diye dalga geçiyorum ama anlamıyorlar.

Yok efendim edge ile de süper tarayıcı yapmışlar. Win 10 süpermiş. Yahu diyorum bir sen akıllısın. Sizin de dediğiniz gibi bedava vermeye kalktılar olmadı., Her gün ama her gün ısrar ettiler olmadı. Hatta açık bırakılan bilgisayarlarda bakmadığınız bir anda otomatik Win 10'a geçirmeye kalktılar, bazı pc ler dönüştü, hatta firma bilgisayarları da izinsiz dönüştü. Veri kayıpları oldu. Firmalar dava açtı. Onun üzerine 3 hafta falan kalınca bedavanın bitmesine, tamam daha ısrar etmeyeceğiz bir daha sorma tuşu ekleyeceğiz dediler dalga geçer gibi. O tarihten sonraki tüm laptop satışlarında Win 10 isteseniz de istemeseniz de otomatik geliyor. Tüm bunlara rağmen pazar piyasası malum. Hala Win 7 ile yarışıyor. İnsan bir düşünür. Tüm bunlara rağmen niye pazar payı hala Win 7 ile aynı diye. Süslemek için dx12 sadece win 10 da çalışacak, 2-3 kat performans artışı sağlayacak dediler, ilk çıktığında dx11 den bile düşük performans verdi.

Bir de microsoft inatlaşan bir firma. Mobil piyasasına salyaları akarak saldırırken başlat tuşunu kaldırdılar, mobilde de aynı çalışsın diye. Millet başlat tuşunu istedi. Siz mi bileceksiniz biz mi, geri getirmeyeceğiz dediler. Sonra millet iyice söylenince tükürdüklerini yalayıp paşa paşa geri getirdiler. Chrome kullanayım dersin, 40 kere bak emin misin, varsayılan edge kalsın der. Sanane, rahat bırak.

Bu kafayla microsoft rakibi olan her sektörde kaybetmeye mahkum. Sizin de dediğiniz gibi aslında kimse bayıldığına windows kullanmıyor. Rakipsizlikten kullanıyor.

Ama Win 10 sayesinde ses kalitem bile arttı diyen insanlara izah edemezsiniz. Belli bir bilgi düzeyi gerekiyor tartışabilmek için en azından.

• Microsoft rekabetci bir firma degil, yani rekabette basarili degil. Bilgisayardaki basarisida tekel olmasindan kaynakli.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Kardeşim duygularıma tercüman oldun. Sonuna kadar katılıyorum. N9 telefonumuda hala saklıyorum.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Onu bırak, adamlar Windows 10 da açık bırakmışlar bilerek.
    Windows 7 den halen geçmek mümkünmüş. O derece yani..

Saçma sapan şeyler yapan bir firma. Mesela çok güzel bir örnek vereyim.
    Windows 8.1 kullanıyorum. Çok güzel işletim sistemi. Eksileri ise şu marketi.
    Market istemiyorum. Başlat tuşu da programla yapıyorum.
    Bilgisayarım içerisindeki menüler ise Windows 7 görünümünde olsun diye Classic Shell kullanıyorum.

O zaman toparlayacak olursak:
    Windows 8.1 veya 10 yerine, görünümü aynı Windows 7 gibi olsaydı.
    Başlat tuşunu kaldırmasalardı.
    Metro arayüzü diye 2. bir arayüz de olmasaydı.
    Windows 7 görünümünde olsaydı ama 8.1 gibi hızlı açılıp kapansaydı.
    Yeni bir çekirdek olduğu için çok çekirdekli işlemcileri ve daha yüksek RAM'leri daha iyi kullansaydı.
    Şu sağ alttaki 30 yıldır aynı olan ve saniyesi bile olmayan gerizekalı saati elden geçirselerdi.
    Masaüstünde güzel bir hava durumu falan olsa ve realistik simgeler olsaydı. (Zira Windows 10 simgeleri özürlü gibi.)
    Windows 7 görünümünde ama çok daha yüksek güvenlik özellikleri olsaydı.
    SSD lere çok daha iyi destek verse idi.
    Görsellik de biraz daha iyi olsaydı.

İnanın kimse başka şey istemezdi. Yok başlat tuşunu kaldırayım, yok bilmemne. Şimdi de Denetim Masasını kaldırmaya hazırlanıyorlarmış.

Ve bunları yapmak için o kadar uğraşmalarına da gerek de yoktu.

Ben yıllardır böyle kullanıyorum...
    Resmi tam ekran açıp bakın. Minimalist..

Windows telefonlar 2021 yılına kadar tarih olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 6 Mart 2017; 23:53:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Onu bırak, adamlar Windows 10 da açık bırakmışlar bilerek.
    Windows 7 den halen geçmek mümkünmüş. O derece yani..

Saçma sapan şeyler yapan bir firma. Mesela çok güzel bir örnek vereyim.
    Windows 8.1 kullanıyorum. Çok güzel işletim sistemi. Eksileri ise şu marketi.
    Market istemiyorum. Başlat tuşu da programla yapıyorum.
    Bilgisayarım içerisindeki menüler ise Windows 7 görünümünde olsun diye Classic Shell kullanıyorum.

O zaman toparlayacak olursak:
    Windows 8.1 veya 10 yerine, görünümü aynı Windows 7 gibi olsaydı.
    Başlat tuşunu kaldırmasalardı.
    Metro arayüzü diye 2. bir arayüz de olmasaydı.
    Windows 7 görünümünde olsaydı ama 8.1 gibi hızlı açılıp kapansaydı.
    Yeni bir çekirdek olduğu için çok çekirdekli işlemcileri ve daha yüksek RAM'leri daha iyi kullansaydı.
    Şu sağ alttaki 30 yıldır aynı olan ve saniyesi bile olmayan gerizekalı saati elden geçirselerdi.
    Masaüstünde güzel bir hava durumu falan olsa ve realistik simgeler olsaydı. (Zira Windows 10 simgeleri özürlü gibi.)
    Windows 7 görünümünde ama çok daha yüksek güvenlik özellikleri olsaydı.
    SSD lere çok daha iyi destek verse idi.
    Görsellik de biraz daha iyi olsaydı.

İnanın kimse başka şey istemezdi. Yok başlat tuşunu kaldırayım, yok bilmemne. Şimdi de Denetim Masasını kaldırmaya hazırlanıyorlarmış.

Ve bunları yapmak için o kadar uğraşmalarına da gerek de yoktu.

Ben yıllardır böyle kullanıyorum...
    Resmi tam ekran açıp bakın. Minimalist..

Vista ile ne güzel gadgetlar gelmişti, W7 ile büyütme özelliği falanda gelmişti ben severek kullanıyordum 8 ile neden kaldırdılar anlamak mümkün değil.

• CoreXXX kullanıcısına yanıt
    ara yüz iyide olay ara yüz değil ki... w10m bile öldü... hala inkar ediyorlar...
  • geçen bir MS çalışanında iphone gördüm. daha önce tüm ms çalışanları o kişi de dahil wm kullanırdı. yani demem o ki ms de bitirmiş artık bu işi kafasında.
  • baknz. galaxy s8 ve iphone oldu 5xxx bizim millet mutlu oldu. sizde bu mantık olduğu sürece rekabet ortamı tekelleşir zaten. aferin insanlarıma. o da batsın sizde halaya bailayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

geçen bir MS çalışanında iphone gördüm. daha önce tüm ms çalışanları o kişi de dahil wm kullanırdı. yani demem o ki ms de bitirmiş artık bu işi kafasında.

Hocam Windows Mobile projesinin başındaki Dona Sarkar isimli kadın bile iPhone kullanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: biktimmk

yorumlar çok komik, bunlara para verilmez falan sanki para verince şirketin hisselerine ortak oluyorsun =) Microsoft'un çıkardığı bir çok telefon kullanıcı & bütçe dostu telefonlardır. android tarafında lumia 520 gibi bir telefon var mı? Ben 1.5 yıldır s6Edge+ kullanıyorum bundan önce 2 yıl kadar wp 8 8.1 kullandım. Sizin gibi çöp uygulamaları indirmeyince wp nin tüm uygulamaları ihtiyaçlarım doğrultusunda yetti. Ve hala wp tarafında on numara telefonlar çıkıyorken böyle araştırma anketleri ile koskoca microsoftu batsın beter olsun falan boş iş bunlar. WP10 ile bu cihazlar gelişime devam edecek isteyen alır isteyen almaz. Ben şahsen Surface phone'yi bekliyorum pureview kamera teknolojisiyle. böyle şeyler yaptıktan sonra wp platformu gelişecektir. Kaldı ki microsoft gibi köklü global bir şirketin hedeflerini tutturamadıklarında ne yapacaklarını bilmeyecekleirni düşünmekte çok saçma. Rekabet için Windows phone olmalı.

Valla anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demişler hocam.

Windows 10 Mobileyi kullananlar bilmiyor mu sanıyorlar hataları yada eksiklikleri anlamıyorum. İos ve android ilk çıktıklarında şuanki hallerindemiydi zannediyor millet onu da anlamıyorum.. Herkesin keyfine ordan burdan laf etmek, incelemeden araştırmadan Windows telefon alıp konuşanlar var malesef. Hatta işi hangi tarihte pazar payı 0 olacak diyenler vs var. Adamın işi gücü kalmamış pazar payı ne zaman bitecek sıfırlanacak onu hesaplamış.

Şuna demiyorlarki google korkuyor wp'nin pazarına ortak olmasından. Heryerde bir negatif haber vs vs.. Biraz bakıyorsunuz bu haberlerin altından neler neler çıkıyor. (anladınız siz onu) Yahu google korkudan Youtube ile snapi vermedi ms mağzaya. Hatta snapin 3.parti yazılımına karışıp avukat gondertti uygulamayı yapanın kapısına. Herkes biliyor durumları yani...

Ha eksiklik yok mu? Var tonla. Ama hiçmi iyi yanı yok be bu ms telefonların ? Bikere ben 640xl resim kalitesiyle iphone 6 foto kalitelerini karşılaştırıyorum benim telefon ferah fersah önde. Şaka değil fanlıkta değil gayet ciddiyim. Biri 800 biri dolar gibi değerlenen 3000tlilik telefon. 950 ve 950xl serisinin foto ve video kalitesi malum. Ferrari araç kamerası olarak 950xl kullanıyor diye yazın googleye çıkar zaten :)

Ara yüzünün nesi kotu onu kesinlikle anlamıyorum. Metro arayuzu bikere adı onu da diyelim de. Bu arayuze alışınca diğer sistemleri ara yüzü 8 bitlik ateri oyunu gibi kalıyor. Yabancı siteleri dolaştığımızda bu arayuzle sanat yapanlar var... Teşefondan yazıyorum resimkoymaya uşendim şimdi... İnteraktif, her zaman hareketli ve harketine kıyasla batarya suresine neredeyse hiç zararı olmayan bi arayuz... Google play'da metro arayuzunu indiren 1M kişi varmış sanırım. Dahada bişey demiyorum...

Bence en kotu yanı pazarlaması. Telefonlar ilk girdikleri fiyatla goçup gitti. Bu olmamalıydı. Tanıtım, reklam hiç yapılmadı. Bu gibi işlerde intiba mühimdir mühim. Hakikaten şu forumdan 3-5 kullanıcıyı pazarlamaya koysalar hakkaten işe dokunur pazar payı olurdu. O ayrı.. MS hatalarından biri...

Neyse saygılar herkese.

ekleme:

şunu da şuraya koyayım da windows 10 mobile ölecek mi kalacak mı biraz düşünün. biraz basit mantık :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 7 Mart 2017; 22:18:19 >

• umarım birgün ücretli yazılım karşılığında kişisel verileri almayan bir yazılım şirketi ortaya çıkar.

bence en mantıklı olanı bu.çünkü günümüzde yazılımın bütün espirisi kişisel verileri almak üzerine kurgulanmış.buda özel hayatı ortadan kaldıran güvenliksiz bir durum yaratıyor.

ileride bu düzen değişirse muhtemelen her ülke kendine özel yazılım yapabilecek.
  • Android ve ios çıktığında piyasada wm ve symbian vardı rakip olarak. Onlarıda ezmeleri çok zor olmadı zaten. Neden wp aynı şeyi yapamıyor? Çünkü en temel ihtiyaçları bile karşılamakta yetersiz. Android ilk çıktığında berbattı ve 2.3e kadar adam olmadı. Ama 2.3 ve 4.4 arası çok yol aldı ve 5.0 ile aldı başını gitti, arayüz ve stabilite tavan yaptı. W10m blackberry ile yarışıyor ancak. Windows 10 ölmez, ölemez ama mobil ölüyor gayet açık.

Ms pc alanında da zamanında tek olduğu için bu derece başarılı bunu daha öncede hep söyledim. Tamamen alışkanlıklar. Os X ile tanıştığım günden beri Windows bana amatör işi gibi gelmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 7 Mart 2017; 22:27:12 >
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    acaba son koyduğum fotoyu gördün mü ?

birde elindeki yeni telefonun kronik sorunlarını çözebildin mi ?

hadi yeni telefonunda sorun yok diyelim peki kronik sorun yaşayan diğer telefondaşlarının sahip olduğu kaç soruna eski wm telefonunda denk geldin mi ?

ha bir de zaten beta olan sürümü (insider) kullandın mı? kullandıysan hangi telefonda kullandın?

sana göre ölmüş bana göre dünyada insiderlerin kullandığı platformlar, etkinlikler falan var hiç onlara baktın mı ?

son olarak:
    MSFThaber - Windows 10 ve Microsoft hakkındaki en iyi haber kaynağınız
    Windows 10 Mobile'a olan umudunuzu korumanız için 5 iyi neden
    http://msfthaber.com/windows-phone/220-windows-10-mobilea-olan-umudunuzu-korumaniz-icin-5-iyi-neden.html

başka sualim yok hakim bey.

ekleme: dünya kadınlar gününü kutlarım... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 7 Mart 2017; 22:33:4 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.