Şimdi Ara

Windows u formatlarken yaşadığım ilginç sorun?? Y

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçenlerde Eskişehir'den döndüm. Notebookun çok ağırlaştığını düşünüp her yıl düzenli olarak yaptığım formata giriştim. Boot üzerinden cd mi taktım. İlerlemeler gayet iyi giderken diski biçimlendirdiğimiz ekranda hdd mi tek disk olarak gördüm. Bu beni şaşırttı. Sonra kapatıp tekrar normal başlatim dedim. "Operating not found" hatası ile karşılaştım. 12-15 Yıldır her pcimde düzenli format yaparım. Hiç böyle birşey ile karşılaşmadım. Windows 8 den sonra böyle bir hata yaşayınca yazılımsal olduğu mantığıyla birleştim. Bütün verilerimi silme pahasına riske girip, o tek gözüken hdd mi biçimlendirip formatlıyım dedim. Maalesef o da olmadı. "Windows bu diske yüklenemez... ve devamı olan bir ileti aldım. Giriştim kısıtlı imkanlarımla , telefon, tablet araştırmaya. Bios mantıklı geldi. Ama bu benim notebookun çok saçma bir bios menüsü var. ( Bu arada Notebook modelim: Samsung R522 - JS02TR Core2Duo P8700 - 4GB - ATIHD4650 1GB -320 HDD vs.. ) (Bios Model : Phonix Secure Tm... Sürüm Kodu:05LL ) Bios ayarlarından da çözemedim. Sonra çoğu yerde çözüm olarak gösterilen, Windows kurulumu sırasında sorunları gider > gelişmiş seçenekler > komut istemi > diskpart yöntemini de denedim. Sonuç Yok. Son olarak ta Hiren's Boot Cd programını arkadaşın notebookuna indirdim. Cdye aktaramadığımdan dolayı da Usb Flash Belleğimi Fat32 formatladım. BootCd haline getirip, hirens dosyalarını atıp çalıştırdım. Çok seçenek ve menü olduğundan ve ilk kez hirens gibi bir yol denediğimden acemice davrandım haliyle. Mini xp modu ile açtım pcyi. Bilgisayarım> sağ tik > yönet e girdim sadece usb gördüm. Sonra çıktım. Kurcala kurcala, Hbcd klasöründen partition bir programını açtım. Orada çıktı. Usb de gözüküyordu. Ama O programda 298 gb full boş gözüküp "bad disk" yazıyor.bişiler yaptım ettim. Disk C:/ , D:/ ve Samsung un kend Recovery ait kısımları çıktı ama yok işlem yapamıyorsun. Sanki, Harddiskim kendini bana resmen kapamış. Hiçbir şekilde işlem yapamıyorum.

Biraz uzun oldu ama süreyi, işleyişi anlatmak istedim. Hiç bilgisayarcıya gitmedim. Yine gitmek istememe inadım var. Kendim çözmeyi daha çok seviyorum. Bu durumu yaşayan, bilen, duyan var ise yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.