Şimdi Ara

Windows un tanımlayamadığı dosyalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Temporary internet files klasöründeki Content.IE5 klasöründe görünmeyen ama yaklaşık 600 mb yer kaplayan dosyalar var.

Bu dosyalar ilk önce gözüküyordu.Daha sonra dos'tan isimlerini değiştirince gözükmemeye başladı ama hala 600 mb yer kaplıyorlar gözükmeselerde temprorary internet filesta.

Özelliklere tıkladığımda dosyayla ilgili hiçbir bilgi yazmıyor.Content.I5 klasöründeki FG42JKT gibi abuk subuk klasörlerde bulunuyorlar.

İsimleri ise acayip sembol ve karakterlerden oluşuyor.Mesela bir tanesinin ismi bu : ÍfËÙ%¹så.tài

Dos komut isteminde baktığımda ise dosya tarihi 2030 olarak gözüküyor.Bu da bana virüsmüş izlenimi verdi.

Ve gelelim sorunuma bu dosyalar hiç bir şekilde silinmiyor.Silmeye çalıştığımda bu dosya bulunamadı diyor.Ama orda görmeme rağmen böyle bir dosya yok diyor.Çok ilginç birşey gerçekten.

Güvenli modda ve dos da silmeyi denedim yemedi.Anti virüs programları da bir işe yaramadı.

Nasıl kurtulabilirim bu dosyalardan bir fikri olan var mı?

• başalt\programlar\donatılar\sistem araçları\disk temizleme

o dosyalar sneın ınternette gezerken bılgısayarına yuklenen ve bır dahakı sefere o sayfalara gırdıgınde tekrar yuklenmesın ve hızlı acılsın dıye kayıt edılmıs dosyalar.. dediğim yerdeki disk temizlemeyi aç ve oarada butun temizlik türlerini tik le windows kendisi silecektir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: moonlord

başalt\programlar\donatılar\sistem araçları\disk temizleme

o dosyalar sneın ınternette gezerken bılgısayarına yuklenen ve bır dahakı sefere o sayfalara gırdıgınde tekrar yuklenmesın ve hızlı acılsın dıye kayıt edılmıs dosyalar.. dediğim yerdeki disk temizlemeyi aç ve oarada butun temizlik türlerini tik le windows kendisi silecektir..

bu dosyaların onlarla alakası yok.disk temizlemeyi sürekli yaparım zaten.content.ie5 klasorundeki dosyalar zaten siliniyor ama bu dosyalar ne gözüküyor ne de siliniyor yazımı daha iyi okursan anlarsın ne demek istediğimi çok abuk subuk bişey.
  • up
  • Selamlar arkadaşım,

Bahsettiğiniz durum ilginç.

Benim aklıma gelen, makinenizi bir XP sistem disketi ile boot ederek açın. Bu durumda hard diskinizin içini görebilir misiniz emin değilim , ama eğer görebilirseniz kesinlikle silmesi gerekiyor.

Eğer disketle açtığınız taktirde yine de silmez ise, Bad Sector ihtimali var demektir.

Görüşmek üzere. Selamlar...
  • Aynı şekilde tempte de birikiyor bu dosyalar ve manuel olarak silinebiliyor. Benim de Documents and Settings dizini 1,5 GB'dı ve çoğu dosyayı manuel sildim.
  • yardımın için teşekkürler chkdsk komutunu kullandım ama bir işe yaramadı bad sector varsa bunu nasıl anlayabilirim acaba?

bi de dediğin sistem diski ile açmayı deniyim bakalım nolucak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÍfËÙ%¹så.tài klasör adı, 5 gün önce head crash sonucu bozulan harddiskimin içine girince gösterdiği dosya adlarına benziyor. Acilen bir yüzey taraması gerçekleştirin derim ben.
  • msakalar:
    başlangıç disketiyle denedim ama ordada aynı hatayı verdi dosya bulunamıyor şeklinde bir hata veriyor.bad sector olup olmadığını nasıl anlayabilirim diskimde .

bi de merak ettiğim bu silinemeyen dosyalar yaklaşık 600 mb bunlar gerçekten 600 mb yer kaplıyorlar mı yoksa sadece hata sonucu mu öyle gözüküyor.

dosyaların özelliklerine girdiğimde ise bütün alanlar boş yani dosya hakkında
    hiçbir bilgi göstermiyor.başlangıç disketiyle baktığımda bir dosya 2030 diğer iki dosya ise 1980 yılında oluşmuş gözüküyor.çok ilginç gerçekten

ermanpac:
    hiçbir şekilde silinmiyor dosyalar ,zaten dosyaların boyut ve tarih bilgisi bile gözükmüyor windows altında, ancak dostan görebiliyorum.isimleride yukarıda yazdığım gibi ÍfËÙ%¹så.tài böyle abuk subuk şeyler.
  • Diskinizin markasına göre üreticilerin yazılımları mevcut, yüzey taraması yapan. Bunlardan kullanmalısınız.
    http://www.techspot.com/vb/topic7602.html adresine bakmalısınız, güzel bir kaynak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 10 Ocak 2007; 18:16:45 >
  • İyi akşamlar kardeşim.

Sistem disketinde Scandisk veya chkdsk komutları varmı? Eğer varsa, Sistem disketi ile açtığınızda bunları kullanabilirsiniz.

Eğer yoksa, o zaman hard diskinizi başka bir bilgisayarda scandisk yapın. Windows XP' deki Scandisk açıldığında, Bad Sector taraması kutucuğunu işaretleyin.

Selamlar
  • birde isimlerini değiştirip silmeye çalış tahminimce işe yarıyacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.