Şimdi Ara

windows ve linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar eski bir laptopuma hem linux hem de Windows kurmak istiyorum tabi laptop un özellikleri core 2 Duo 1.5 ram 160 HDD Windows 7 nin lite sürümlerinden biri linux ise kaliteli veya başka sürümü kurmak istiyorum benim sorum nasıl ikisini beraber sorunsuz bir şekilde kırarım hangisi önce kurulmalı yardım ederseniz sevinirim

• Windows 7 sürümlerinin birbirinden farkı yok, yalnızca yüklü gelen uygulamalar değişiyor. Bahsettiğiniz bilgisayara Windows kurmak yerine doğrudan hafif bir linux dağıtımı kurmanız daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: papummmm

Windows 7 sürümlerinin birbirinden farkı yok, yalnızca yüklü gelen uygulamalar değişiyor. Bahsettiğiniz bilgisayara Windows kurmak yerine doğrudan hafif bir linux dağıtımı kurmanız daha iyi olur.

doğrudur hocam sağolun ama ben kurmayı düşündüm peki linux üzerine windows kurulurmu ? ikisinide kullanabileceğim şekilde
  • Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    Linux üzerine Windows veya Windows üzerine linux kurulabilir, sıralama fark etmez. Bilgisayar açılırken seçme imkanı sunar, oradan istediğiniz sistemi kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: papummmm

Linux üzerine Windows veya Windows üzerine linux kurulabilir, sıralama fark etmez. Bilgisayar açılırken seçme imkanı sunar, oradan istediğiniz sistemi kullanırsınız.

eyvallah hocam peki kurarken özel ayar falan yapmak gerekirmi yani yanlış bir şey yapmak istemiyorum açıkçası :d
  • Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    Çift işletim sistemi kurulumu hakkında pek bir bilgim yok. Youtube videolarına bakarak bilgi sahibi olabilirsin.
  • eyvallah hocam çok teşekkür ederim ilginiz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ubuntu PC'ye Windows Kurulumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windows a VMware yada Oracle VirtualBox kurarak Linux sistem çalıştırabilirsiniz. İnternette kurulum videoları var ve çok basit.

Böylece çift sistemi daha rahat kullanabilirsiniz.
  • temiz bir windows 7 kurulumu yapın daha sonra vereceğim linkten wubi.exe uygulamasını indirin. kurmak istediğiniz dağıtımı seçin ve gerisini kendi halletsin sistem. pc açilirken istediğiniz sistemi seçersiniz. linuxu beğenmezseniz. program ekle kaldırdan linux sistemi 1 dakikada silersiniz

• eyvallah hocam çok teşekkür ederim
  • önce windows 7 temiz bir kurulum yapın daha sonra ubuntu hangi linux dağıtımını kullanmak istiyorsanız onun için hard diski bölerek yer açın ubuntu sürümünü kurmak için wubi kullanın 12.04 sürümlerinden birini yükleyin tavsiyem 12.04.01 sürümü daha sonra sürüm yükseltmeyi deneyin sisteminiz kaldırıyorsa sorunsuz üst sürüme geçecektir aksi halinde uyarı alacaksınız
  • Yeri burası mı bilmiyorum arama yaparken bu konuyu buldum. Hp 14 0607nt freedos dizüstü aldım ve denemek için Linux Ubuntu yükledim. Kablosuz ağa bağlanma problemi yaşadığımızdan ve çözüm için araştırdığımızda kod yazma vs işlemler olduğunu gördüğümüzden windows 10 kurmaya karar verdim. Elimdeki windows iso dosyasını rufus prog. aracılığıyla USB bellege yazdirdim. Ancak kurulum yapamıyorum. Başlangıç ekranından girip usb yi seçiyorum, tamam dediğimde kurulum başlamıyor.

Çevremizden birkaç bilg. Arkadaşa sorduk "eyvah naptiniz keşke linux kurmasaydınız artık geri almak çok zor" vs sözler işittik.

Şimdi ne yapmalıyız? (Yazılım, kod vs işlerinden anlamıyorum ona göre yardımcı olursanız çok sevinirim)

• çerkez kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi'ın Ubuntu gibi bir dağıtımda otomatik ayarlanması lazım. Non-free firmware içinde geliyor çünkü. Wi-Fi kartınız hakkında bilgileri görebilmemiz için
    lspci -vv

komutunun çıktısını gönderin.
    Ayrıca, WoeUSB gibi bir programla GNU/Linux üzerinden Windows ISO'su yazdırmak mümkün. Windows'a geçmek kolay, bilgisayarcıların çoğu sadece Windows kurmayı bildiğinden GNU/Linux nedir bilmez.

• efec E kullanıcısına yanıt
    Linux u ilk defa kullanan biri olarak soruyorum, bu komutu nereye yazıcaz hocam?

• Biraz Ubuntu forumlarında bakındım.
    Secure Boot'u UEFI'den kapatıp tekrar dener misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 8 Eylül 2019; 17:9:55 >
    Sol üstten "Etkinlikler"e tıklayın, arama yerine "Uçbirim" yazın. Çıkan uygulamaya tıklayın ve komutu girip Enter'layın.
  • efec E kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi yaptım şöyle bir ekran çıktı:

windows ve linux

windows ve linux
    windows ve linux

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çerkez -- 8 Eylül 2019; 18:8:48 >

• Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    efec E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de baya bi forum gezdim HP nin Wi-fi adaptörü ile ilgili bir sorun olduğunu söylüyorlar @efec hocam komut çıktısından wi-fi modeline bakacak zannedersem

Bu aygıt RTL8723 çipsetini kullanıyor ve bu aygıt için gerekli sürücü henüz çekirdekle beraber gelmiyor. Bu aygıtın sürücüsünü buradaki konudaki paket ile kurabilirsiniz. Kurulum için internet bağlantısına ihtiyacınız olacak, çünkü paketin kurulması için dkms paketinin kurulu olması gerekiyor, ama Ubuntu ile kurulu gelmiyor. Öncesinde yazılım merkezi (yazılım/paket kurumayı sağlayan uygulama) ile dkms paketi aratıp kurun, böylece paket kurulumu sırasında bağımlılık sorunu yaşamazsınız. Bunun haricinde BIOS/EFI ayarlarından secureboot özelliğini kapatmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 8 Eylül 2019; 19:17:8 >

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Dostum dediklerini yapmayı denedim ama bağlantıdaki foruma üyeligim olmadığından giremiyorum. Ilgili dosyaları nereden indirebilirim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.