Şimdi Ara

Windows Vista 32 bit Bilgisayara Windows 7 64 bit Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben Windows Vista 32 bit li notebook uma Windows 7 64 bit işletim sistemi kurmak istiyorum. Çünkü 4 GB lık ram imi full kapasiteyle kullanamıyorum ve bu değişikliğe ihtiyaç duyuyorum. Biliyorum bu konularda buralarda birçok başlık açıldı ve çok faydalı açıklamalar var gerçekten. Bunlardan birçoğunu da okudum ancak sorunumun tam karşılığını bir türlü bulamadım. Onun için birkaç sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. Bu şekilde 32 bit Vista dan 64 bit Windows 7 ye geçmek mümkün müdür, yoksa 64 bit Vista ya mı geçmek gerekir?

2. Eğer mümkünse 64 bit Windows 7 kurmadan önce Windows Vista yı formatlamak mı gerekir, yoksa Windows 7 CD si takıp kurma işlemine geçtiğimizde otomatik olarak Vista yı formatlayabilir miyiz?

3. Yeni alınan notebook larla ve PC lerle birlikte verilen Windows kurtarma CD leri ile Windows kurma işlemi gerçekleşebilir mi, yoksa bunlar sadece dendiği gibi kurtarma veya upgrade için hazırlanmış CD lerdir?

4. Eğer bu kurtarma CD leri ile yükleme yapılabiliyorsa CD Key olarak kendi orijinal CD keylerini kullanırsak kabul eder mi? Çünkü ikinci kez kullanılmış olacak, ya da başka bir yerden CD key mi bulmak gerekir? Veya kendim Windows CD si hazırlasam en garanti yöntem mi olur?

Bu sorularımda beni aydınlatabilirseniz minnettar olacağım gerçekten. Belki bütün sorularımın cevabı bu sitede var, o bakımdan özür diliyorum ama dediğim gibi toplu halde bu sorularımın cevabını göremediğim için bir başlık açmak istedim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insect1907 -- 15 Mart 2012; 14:54:54 >

• 1. Bu şekilde 32 bit Vista dan 64 bit Windows 7 ye geçmek mümkün müdür, yoksa 64 bit Vista ya mı geçmek gerekir?

İşlemcinin 64 bit desteği olması gerekiyor üreticinin sitesinden desteği olup olmadığı öğrenebilirsin yakın bir zamanda aldığın bir bilgisayarsa mutlaka 64 bit desteği vardır.

2. Eğer mümkünse 64 bit Windows 7 kurmadan önce Windows Vista yı formatlamak mı gerekir, yoksa Windows 7 CD si takıp kurma işlemine geçtiğimizde otomatik olarak Vista yı formatlayabilir miyiz?

Formatlamadan da win7 kurabilirsin win7 kurumuna başladığında gelen ekranda yükseltmeyi seçersen verilerin yüklü programların win7de kullanmaya devam edebilirsin 64 bit kuracaksan 64 bitlik sürücüler kurman gerekir vista 32 bitin sürücüleri uyumsuzluk yaratacaktın format atıp temiz bir kurulum yapmanı öneririm

3. Yeni alınan notebook larla ve PC lerle birlikte verilen Windows kurtarma CD leri ile Windows kurma işlemi gerçekleşebilir mi, yoksa bunlar sadece dendiği gibi kurtarma veya upgrade için hazırlanmış CD lerdir?

Kurtarma DVD si verilmiş ise muhtemelen içerisinde vista ve bilgisayarının sürücüleri olacaktır bu DVD ile kurma ve kurtarma işlemlerini gerçekleştirebilirsin, bu DVD üzerinden kurulum ve ya kurtarma yaptığından sürücülerin otomatik yüklenir.

4. Eğer bu kurtarma CD leri ile yükleme yapılabiliyorsa CD Key olarak kendi orijinal CD keylerini kullanırsak kabul eder mi? Çünkü ikinci kez kullanılmış olacak, ya da başka bir yerden CD key mi bulmak gerekir? Veya kendim Windows CD si hazırlasam en garanti yöntem mi olur?

key girmene gerek yok key entegre edilmiştir.

umarım yardımcı olabilmişimdir...

• Açıklamaların için çok teşekkürler prometheus_028, çok yardımcı oldun. Vista ya format atıyorum o halde, umarım sorun yaşamam. Bir de son olarak şunu da sormak isterim. Son sorumda bahsettiğim durum aslında key değil aktivasyon ile ilgiliydi, yanlış sormuşum. Yani orijinal Windows DVD lerinden yükleme yaptığımızda aktivasyon yapmada korsan yüklemelere göre sıkıntılar oluştuğunu duyuyorum hep. Bu doğru mudur, yoksa Windows aktifleştirme işlemini orijinal DVD ile de sorunsuz yapabilir miyiz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.