Şimdi Ara

Windows Xp'de Kısayol Kapat Yapılabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben eski bir 98 kullanıcısı olarak bilgisayarımı kapatmak için oluşturduğum bir kısayolu maaüstüne atıyordum ve onu tıkladığım an kapanıyordu işe runddl32 ye ek birşeyler yaazıyorsun falan falan. ama xp de bunu yaptığımda yemedi böyle bir kısayol yaratabilir miyim acaba kullanan var mı? Asagida 98 de kullanıdım kısayolu yazıyorum
    "runddl32 user,exitwindows"

• shutdown:
    shutdown.exe -s -t 0 ya da C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 0 (windows neredeyse artık ona göre ayarla)

restart:
    shutdown.exe -r -t 0 ya da C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -r -t 0 (windows neredeyse artık ona göre ayarla)(t'nin sonundaki sayı, kapanacağı süre istersen başka bişey de yazabilirsin.)
  • mewluth hocam denicem tutarsa süper bir rahatlığı sağlamış olacaksın bana eyvallah hocam
  • Hoca'ya "ilahi hoca hiç göl maya tutar mı" demişler.
    O da "ya tutarsa" demiş.

Kıssadan hisse hoca ya tutarsa demiş, ben de diyorum ki;
    Tutar eozen81cim tutar.
  • iyi hoşta bu işlem sonrasında "Bilgisayarınızı güvenle kapatabilirsiniz"Yazısı çıkıp orada kalıyor yani yine elimiz butona gidecek.Yokmu bunun bir halli :)
  • benim pc normal başlattan kapanırken böyle bir sorun yok
  • mevluth hocam o kadar reklamını yaptın ama arkadasin dedigi gibi otomatik kapanmiyor manuel kapatmak zorunda kaliyoruz. -o falan mi koysak yanlarina hani otomatik hesabı

Geyik bir yana yok mu bir cozum hakkatten ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 98'deki rundll'nin bir versiyonu XP'de de olmasi lazim. Yarin arastirip bakacam. Ayrica grc.com adresinde wizmo diye bir programcik var buna benzer pek cok isi (ekran kapatma vs) yapabiliyor.
  • ben rundll yi denedim yemedi bir de sen bak istersen o programa da bakıcam sağolasın şuna bir çözüm bulmak lazım ha gayret...
  • crack yapınca shutdown exeyi bozmuşsun galiba :))

Al öyleyse senin için bi shutdown exe yazdım [:P]

http://mewluth.kolayweb.com/program/shutdown.exe 32 kb dır korkma(!)

bunu indir ve isetiğin bi yere kopyala artık senin shutdownun bu olacak.

kısayolu ve parametresi değişik bunun biraz farklı.
    Shutdown için:
    Dosyayı koyduğun yer\shutdown.exe -u -t 0
    Restart için:
    Dosyayı koyduğun yer\shutdown.exe -r -t 0
    olmalı
    Allhım inşallah bu olur nolur yüzümü kara çıkarma [pray] yoksa yine resil olacas [evlol]
  • walla hocam ben crack falan yapmadım ama belki de bozulmustur bir sekilde bilmiyorum.
    eline sağlık ben bu dosyayı da cekicem yani incelemek için, ama bilgin olsun diye diyorum: grc.com dan wizmoyu cektim o da direk kapatıyor..
  • xp deki manuel kapatma sorununu çözemezmiyiz (başka bir program yükleme dışında)
  • hocam yukle grc.com da n wizmo yu zaten 30 kb birsey direk kapatıyor iste babalar gibi
  • onuda denerim
  • Shut Down : %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 00
    Restart : %windir%\system32\shutdown.exe -r -t 00
    Log Off : %windir%\system32\shutdown.exe -l -t 00
    Lock : %windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation
  • mewluth hocam bak lecher arkadasimiz senin sıfırı çift sıfır yapmis belki bu ince ayardan dolayi kapanmıyor olabilir senin formul gerçi daha lecherin kini denemedim ama sen belki atlamis olabilirsin bunu diy mi
  • Yok dostum malesef farketmiyor o.
    Soldaki 0'ın hiç bi etkisinin olmaması, her yerde olduğu gibi burada da geçerli. [evlol]
  • way be lecher sen de tutturamadın hocam [evlol]
  • yok mu atx ve xp kasalar için direk kapananı...
    veya komutu ?
  • var hocam bahsettiğimiz wizmo programı calisiyor guzelce
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.