Şimdi Ara

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
12
Favori
155.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar peki vista içinde bu işlemi yapmamız gerekiyor mu? oyoksa vista sata hdd leri tanıyor mu son olarak:D diyelimki cd mizi yarattık sıfır pc mize windows u kurarken f6 ya basma durumu oluyor mu yoksa basmadan mı yüklücez?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dodocan

arkadaşlar peki vista içinde bu işlemi yapmamız gerekiyor mu? oyoksa vista sata hdd leri tanıyor mu son olarak:D diyelimki cd mizi yarattık sıfır pc mize windows u kurarken f6 ya basma durumu oluyor mu yoksa basmadan mı yüklücez?

Galiba Vista için de gerekiyor. Pek bilgim yok ama..

Kurulum sırasında f6 ya basmanız isteniyor. Basmanız lazım.
  • Gayretlerinizi ve kararlılığınız üzerine peyda olan bu konu birçok arkadaşımızın sorununa çözüm olmuştur,olacaktır.Teşekkürler
  • anlattığınız gibi cd oluşturdum ama hala sistem sata2 hd mi görmedi. f6 ya basınca tekrar eski mesajı verdi. uygun bi şey bulunamadı a ya disket tak falan diyor. floopy m de çalışmıyor. anakartım asus a8v . yardımcı olmanızı bekliyorum. saygılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaramazan

anlattığınız gibi cd oluşturdum ama hala sistem sata2 hd mi görmedi. f6 ya basınca tekrar eski mesajı verdi. uygun bi şey bulunamadı a ya disket tak falan diyor. floopy m de çalışmıyor. anakartım asus a8v . yardımcı olmanızı bekliyorum. saygılar....

Olması lazım. Bir yerde bi hata vardır mutlaka.Acaba CD düzgün bir şekilde oluşturuldu mu ki? CD yi başka bir bilgisayarda denediniz mi (çalışabilirliğinden emin olmak için..)

Sata sürücülerde herhangi bir hata yok. Bizzat ben denedim ve raidi mi kurdum.

Olmazsa ikinci yöntemi deneyiniz.
  • asus un sata driverlerini indirdim. boot cd sine bunu da ekleyebilirmiyim.
    sanırım eski oluşturduğum cd de asus driveri yoktu.
  • quote:

asus un sata driverlerini indirdim. boot cd sine bunu da ekleyebilirmiyim.

Benim anakartım da ASUS-p5Ke-Wifi.. Sata driver içinde Asus içinde sürücüler mevcut isterseniz sata driverlere asusdan indirdiğiniz dosyaları da ekleyebilirsiniz.

CD yi kontrol ettiniz mi? Çalışıyor mu..?
  • evet çalışıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

asus un sata driverlerini indirdim. boot cd sine bunu da ekleyebilirmiyim.

Benim anakartım da ASUS-p5Ke-Wifi.. Sata driver içinde Asus içinde sürücüler mevcut isterseniz sata driverlere asusdan indirdiğiniz dosyaları da ekleyebilirsiniz.

CD yi kontrol ettiniz mi? Çalışıyor mu..?
  • güzel hazırlanmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Ben de AHCI kapalıymış hiç farkında değildim ( LG Notebook )

Uyku sorunu için BIOS a bakarken AHCI nın kapalı olduğunu gördüm
    AHCI Açtım PC açılmadı
    Tekrar AHCI yı kapadım PC açıldı
    Sürücü yükledim bu defa gene PC açılmadı
    Tekrar AHCI yı aktif ettim
    Bu defa açıldı ve saatin yanında sürücüleri yükledi

Yani AHCI Sürücüleri yüklüyse AHCI kapalı kalamaz
    bunu anladım

Bu arada ben 2. yöntemi ViSTA da yaptım
     Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm.

kardeş biostan kapatmak benim daha çok kolayıma geldi.fakat biosta hangi menü .nerde bulamadım.resimini koyabilrmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarih1313 -- 27 Şubat 2008; 5:09:57 >

• Bu sata driverlarını ekleyip bir xp cd si oluşturduktan sonra,
    xp yi kurarken , raid 0 oluşturmak için , bios ayarlarını nasıl yapacağımızı da anlatabilir misiniz lütfen??
    Gerçekten çok önemli,rica ediyorm.
    Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mystrious_man

Bu sata driverlarını ekleyip bir xp cd si oluşturduktan sonra,
    xp yi kurarken , raid 0 oluşturmak için , bios ayarlarını nasıl yapacağımızı da anlatabilir misiniz lütfen??
    Teşekkürler...

Önce BIOS dan sata configürasyonu menüsünden raid'i seçmelisiniz. Oluşturduğunuz sata sürücülü XP cd sini takarak bilgisayarınızı yeniden başlatınız..Bilgisayarı yeniden başlattınğınız sırada raidle ilgili ayar ekranına geçmeniz için Ctrl+I tuş kombinasyonuna basmanız istenecek. O ekrana geçince sadece orada raid inize isim verin, onaylayarak çıkın. Yaptığınız Sata destekli XP nizi takın ve kuruluma başlayın. Kurulum sırasında sata sürücülerini yüklemek için F6 ya basın denecek. Bastıktan sonra gerekli dosyalar yüklenecektir. İsterseniz raid0 lı hddnizi de kurulum sırasında bölümlere ayırabilirsiniz..

• kardeş çok saolasın çok işime yaradı
  • quote:

quote:

Teşekkürler...

Önce BIOS dan sata configürasyonu menüsünden raid'i seçmelisiniz. Oluşturduğunuz sata sürücülü XP cd sini takarak bilgisayarınızı yeniden başlatınız..Bilgisayarı yeniden başlattınğınız sırada raidle ilgili ayar ekranına geçmeniz için Ctrl+I tuş kombinasyonuna basmanız istenecek. O ekrana geçince sadece orada raid inize isim verin, onaylayarak çıkın. Yaptığınız Sata destekli XP nizi takın ve kuruluma başlayın. Kurulum sırasında sata sürücülerini yüklemek için F6 ya basın denecek. Bastıktan sonra gerekli dosyalar yüklenecektir. İsterseniz raid0 lı hddnizi de kurulum sırasında bölümlere ayırabilirsiniz..

Çok çok teşekkürler...

Birşey daha sormak istiyorm;

Bu nlite programına ekran kartı , anakart vs. sürücülerini nasıl ekleniyor ve xp yi de kurulum sırasında ne yapmak lazım??

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler...

Çok çok teşekkürler...

Birşey daha sormak istiyorm;

Bu nlite programına ekran kartı , anakart vs. sürücülerini nasıl ekleniyor ve xp yi de kurulum sırasında ne yapmak lazım??

Dostum o konuda bi bilgim yok maalesef. Varsa bu programı kullanarak sürücü CD si yapan arkadaş mutlaka cevap verecektir.

• Çok teşekkürler
  • ati sb600 güney köprüsünü kullanan anakartlar için geçerli değil bu yöntem. yukarıda ki yöntem tamamıyla notebooklar için hazırlanmıştır...

atisb600 güney köprüsü için olsa mükemmel olacak..
  • merhaba

dejaay eline koluna sağlık çok güzel bir paylaşım

benim sormak istediğim bunu bir cd değilde dvd yapsak ve en çok kullanılan asus nvidia msı gibi ekran kartı anakar sürücülerinide xp nin içine adapte edebilirmiyiz
    yani dvd yi makine ye taktık xp yüklendi içindeki tüm donanımlarıda kurarmı acaba

şöle 8 gb bi dvd yapsak içinede en çok kullanılan donanımların sürücülerini koysak olurmu acama

teşekürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: omercico

merhaba

benim sormak istediğim bunu bir cd değilde dvd yapsak ve en çok kullanılan asus nvidia msı gibi ekran kartı anakar sürücülerinide xp nin içine adapte edebilirmiyiz
    yani dvd yi makine ye taktık xp yüklendi içindeki tüm donanımlarıda kurarmı acaba

şöle 8 gb bi dvd yapsak içinede en çok kullanılan donanımların sürücülerini koysak olurmu acama

teşekürler

Dostum benzer bir soruya yukardaki iletimde de cevap vermiştim.

Bu tür bir DVD yapmanız mümkün ancak maalesef hiç tecrübe etmedim. Bunu tecrübe eden yok ki hiç cevap yazılmamış. Googlede ufak bir arama yaparsanız muhtemelen bu tür bir konya ulaşabilirsiniz.

Olmazsa ben de araştırayım.

• quote:

Orjinalden alıntı: omercico

merhaba

teşekürler

http://www.driverpacks.net/
    burada ki tum driver packleri indirirsin
    ayrica bu sitede tum driver lari xp cdsine entegre etmek icin siteye ozel nlite benzeri bir program var. programin resimli turkce aciklamasi icin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20759903/mpage_1/key_driverpack/tm.htm

dejaay:
    yukarda vista dan emin olmadigini yazmissin, daha once yazmistim bi daha yazayim, vistada kurulum sirasinda browse diyip herhangibir yerden suruculeri secebiliyorsun (onceden usb ye, cd ye, diskete, harddiskte... herhangibir klasorun icine koyarak), en azindan artik vista ile birlikte "A:\ zorunlu olmali" sacmaligi bitti.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.