Şimdi Ara

Windows XP Kurulum Problemi (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sistem bileşenlerini belirteyim.
    Amd 4800+ , Gigabyte Nforce560 M56S3 anakart, HI-LeveL 1GB DDR2 667, HIS X1650Pro 512MB, Samsung HD200J SATA2 harddisk, LG 16X DvD-RW.

Sorunum ise: Windows Xp kurmaya çalışırken windows cd sini takıyorum ve pc yi cd den boot edip windows dosyaları yüklüyor sayfasına geliyorum. Buraya kadar herşey normal ki dosyaları yüklemesi bittikten sonra 2. resimdeki ekrana gelmesi gerekirken (yani windows xp kurma , F2 ile kurtarma konsoluna geçme veya F3 ile kurdan çıkma) ekran griye dönüyor ve imleç sol üst köşede yanıp sönmeye başlıyor. Yaklaşık yarım saat beklemede bile durum degişmedi bir türlü Windows XP kuramıyorum. Ancak sorunsuz bir şekilde bu makinaya Vista kurdum.

Denedigim çözümler ise 2 si orjinal ve 2 si degiştirilmiş xp (ultimate, sata sürücü entegreli xp vs.) olmak üzere sade, sp2 entegreli ve sp3 entegreli toplam 9 kadar windows xp cd si ile denemelerimde hep aynı yerde kaldı. Bios da harddiski sorunsuz görmesine ragmen son bios sürümüne güncelledim ve kurcalamadığım ayarı kalmadı. Kurulum ekranına gelmeden F6 ile disketteki sata driver ı tanıttıgım ve jumper ayarı ile harddiski sata1 konumuna getirip denedigim halde sonuç degişmedi.Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Windows XP Kurulum Problemi (ACİL)

• Cdrom veya dvdrom okumuyor lgden başkada okumaz hele isolu modifiyeli windowsları.dvdrw veya cdrw ile okut.belki okur.dene bak gör.
  • bu sürücüden başka 1 dvd-rw ve 1 tanede cd-rw sürücüde denedim sorun aynı. ayrıca orjinal cd de denedim, hele onu nasıl okumamazlık yapar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 19 Kasım 2008; 16:53:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.