Şimdi Ara

Windows XP L2 cache'i bilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Win XP işlemcinizin L2 cache büyüklüğünden haberi yok. Eee! Ne mi yapacağız, hemen çalıştıra regedit yazıp şu anahtarı bulacağız
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/SecondLevelDataCache
    ve anahtarın 0 olan değerini, işlemcinizdeki L2 miktarına karşılık gelen değer ile değiştireceğiz

128K için 80
    256K için 100
    512K için 200
    1024K için 400

Peki ben işlemcimi tanımıyorum diğenler ne yapacak. Hemen buradan CPU-Z isimli programı indirip işlemcilerinin L2 cache’lerini öğrenecekler.
    Şimdi biraz hızlandınız mı? Belkide yukarıda yaptıklarımızdandır di mi?

Bu ilginç yazıyı burada:http://www.hakandurak.com/index.php?paged=5 ...okuduktan sonra benim çift çekirdekli Intel D 925 için ne gibi bir değer girmem kerektiği sorusu ortaya çıktı. Site sahibi Hakana bu soruyu yönelttiğimde, kendisinin de bunu bilmediğini öğrendim.

Bendeki Intel D925 işlemcinin 2×2048KB Cache i var. Anahtara kaydedilecek Değer 2048 KB mı yoksa iki cache’in toplamı 4096 KB mı olması gerekiyor?

Bu konuya aydınlık getirecek arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum!

Saygılar

• Şimdi regadit ayarlarından baktım benim L2 belleğin değeri zaten 100 olarak belirtilmiş. Yani xp benim L2 ön belleğim hakkında bilgi sahibi.

Bu nasıl oluyor ? Bunu Windows optimize programları yapıyor. Hem de çok güzel bir şekilde, sisteminizin kaynaklarını en iyi şekilde, değerlendiriyor. Benim şu anda kullandığım programın ismi: "TweakNow PowerPack 2006" Programla ilgili ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_7406398/mpage_1/key_//tm.htm
  • Bunu anlamadım.

XP Registrinizi bir program vasıtasıyla optimize ettiğinizi yazıyorsunuz ama bahsettiğiniz değer (100) yani 256 KB cache ile eşdeğer. Burada acaba 100 yerine 1000 mi yazmak istemiştiniz?

Saygılar
  • Burada bir şey eklemem gerekiyor. Eğer CPU nuzun l2 cache i 256 KB ise, tabi ki o zaman varsayımınızda haklısınız.

Biraz önce bahsettiğiniz Programı bende denedim (TweakNow Power Pack) ve bu programda hakikaten l2 cache ile ilgili bir Opsyon var. Ancak çift çekirdek işlemci ile ilgili bir opsyon göremedim, burada en fazla l2 cache 2048 olarak belirledim ve bunu registry de kendisi değiştirdi.

Benim öğrenmek istediğim husus hala açık, yani çift çekirdekli işlemcilerde 2x2048 L2 cache var, ancak TweakNow en son seçenek olarak 1x2048 sunuyor. Belki de L2 cache çift çekirdekli işlemciler için bu şekilde ayar edilmesi gerekiyor, ama bunu kesin bilmiyorum. L2 cache için belki de registry de 2x2048= yani 4096 KB değer olarak kyda geçmesi gerekiyor.

Performanstan pek bir şey farkedemedim..
  • Bu işlem hakkında defalarca konuşuldu, sonuç: bu özellik boş da olsa değer de girilse hiçbirşey farketmiyor, kısaca windows orası boş da olsa doğru bir şekilde L2 cache'i tanıyor. Biraz mantıklı düşünürsek tanıması kadar doğal bir olay olmadığını da görürüz. Önerim, 2048 yaz, 4096 yaz ya da boş bırak, sonuçta performans olarak hiçbirşeyin değişmediğini göreceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.