Şimdi Ara

Windows Xp Pro yaptığım Ghost işlemini Windows 7 Proda yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Norton Ghost 2003 kullanıyorum. Flash bellek üzerinden programı başlatıyorum.
    windows xp pro ta harddiskten-harddiske clone yapabiliyordum. 1 tane makinayı driverları kurup ve etkinleştirmesini yaptıktan sonra. diğer harddisklere ghost programıyla imageları atıyorum. Hiç bir problem olmuyorum.
    Ancak aynı işlemi Windows 7 Pro yapamıyorum.
    Clone işlemi başarılı oluyorum. Ancak sistemi kapatıp açtığımda Windows 7 Pro tekrar kurulum istiyor. Windows 7 Pro ekranı gelmeden siyah ekranda kalıyor.
    Windows 7 Pro kurulu ve etkinleştirilmesi yapılmış olan pcleri. 4 tane daha pcye image alarak kurmak istiyorum. (Pc nin özellikleri aynı)
    Nasıl yapabilirim ????

• 1) Partisyon aktif değilse aktifleştir. Norton bazen partisyon özelliğini taşımıyor.
    2) Windows bu sorunlu halde iken açılışta F8 e bas ve "Otomatik kurtarma yı seç" bu kısma dahi gelemiyorsan ( f8 basınca öemü gelemiyorsa) Windows 7 DVD sini tak ve kurtarma konsoluna ya da başlangıç kurtama aracına gir.
    Kurtarma konsolunda

c: 
    fixboot
    fixmbr

komutlarını giriyorsun, kurtama aracı zaten windows tabanlı çözersin o daha kolay.
  • 1) Partisyon aktif değilse aktifleştir. Norton bazen partisyon özelliğini taşımıyor.

2 partion var 2 side aktif. Diğer işlem için daha sonradan çökme olmaz demi..
  • yazılım windows 7 uyumlu değildir belkide...
  • windows 7 yazılım kurmuyorsun. usb ten boot ediyorsun. ghostu çalıştırıyorsun. diskten diskte image alıyorsun. herhangi bir problem olmuyor. diski çıkarıp diğer aynı özellikteki başka bir pcye taktığından windows 7 tekrar kurmanı istiyor.
    bence bunun bir yolu olması gerekli?? internet cafeler windows 7 ye geçmedimi daha ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.