Şimdi Ara

Windows xp prof orijinala nasıl çevirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar,masa üstü bilgisayarım sahtesi olan windows xp prof kurulmuş.güncellemelerde sorun yaşadığım için orijinal yazılım cd sini satın aldım, bilgilerim zarar görmeden orijinala nasıl çevirebilirim,yada formatlayıp sıfırdanmı kurmalı?zaman zaman donmalar meydana geliyor ve beklemeye aldığımda,çağırınca masa üstü açılıyor hiç birşey tıklanmıyor yani donuyor fişi çekerek kapatıyorum.Formatlamayı bir öğrensem büyük dertten kurtulacağım,resimli anlatımlar var ama hata yapmaktan korkuyorum daha önce yapmadığım için.Ne yapmalıyım bana adım adım yardımcı olurmusunuz?saygılarımla.

• format atıp kurmanız daha iyi olur.Yani format atmadan da orjinal hale getirebilirsiniz ama siz en güzeli format atın..
  • Alakanıza çok teşekkür ederim mesut bey,dediğiniz gibi yapacağım ancak izliyeceğim bir yol gösterirmisiniz?format için defalarca para verdim şunu kendim yapsam,bilgileri yedekleme ve driverler nerden bulup indiririm?acaba cd de varmı kılavuz.birçok video buldum ama ingilizce veya başka şey tarif ediyor.yardımınızı bekliyorum?
  • Format ve Windows kurulumu için tıklayın...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Format falan atma kardeşim, ne bu her şeyde format .. Windows xp'de key değiştirebiliyorsun bu sayede windows'un da orjinal hale geliyor ..

Bunun için öncelikle windows'unu deaktif etmen gerekiyor:
    1) Başlat'tan çalıştır'a gel. Regedit yazıp enter'a bas.
    2) HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents kısmına gelip OOBETimer'a sağ tuşla tıklayıp Modify (değiştir) de.
    3) Herhangi bir karakteri değiştir ve Windows'un deaktif olsun.

Windows'u tekrardan aktif edip, yeni key'i girmek için:
    1) Başlat'tan çalıştır'a gel.
    2) %systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a yazıp enter'a bas.
    3) Yes, I want to telephone a customer service representative to activate Windows'a tıkla ve Next de. (Türkçesi Evet, Windows'u Müşteri Temsilcisini telefonla arayarak aktif etmek istiyorum gibi bir şey olması lazım.)
    4) Change product key (ürün anahtarını değiştir) kısmına tıkla.
    5) Gelen New Product Key (Yeni Ürün Anahtar) kutucuğuna windows ürün anahtarını gir ve Update (güncelle) buttonuna bas.

Eğer bir önceki ekrana dönersen Remind Me Later (daha sonra tekrar hatırlat) de ve Restart Computer (Bilgisayarı baştan başlat) tıkla.

6) Ürün anahtarının değiştiğinden emin olmak için windows'u aktif etme kısmındaki 1 ve 2 numaralı adımları tekrarla. Eğer doğru şekilde ürün anahtarını değiştirdiysen
    Windows is already activated. Click OK to exit. (Windows daha önce aktif edilmiş. Çıkmak için TAMAM'a basın.) diye bir uyarı alacaksın.

Benim Windows ingilizce olduğu için elimden geldiğince Türkçe'ye çevirmeye çalıştım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.ilker -- 7 Şubat 2010; 15:26:41 >

• Elbette lisans anahtarını değiştirerek işi halletmek mümkün. Ancak kaçak windowsların dosyaları ile oynanmış olması gerçeğini lisans anahtarını girerek değiştiremiyoruz. Sadece update leri yapabilmek için bir değişiklik olmaktan öteye gidemiyor.

Bu yüzden, yedeklenmesi mümkün olmayan datalar vs olmadıkça sıfırdsan kurulum herzaman daha güvenli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.ilker

Format falan atma kardeşim, ne bu her şeyde format .. Windows xp'de key değiştirebiliyorsun bu sayede windows'un da orjinal hale geliyor ..

herşeye format demeyin diye bana mı söylüyorsun?
    Herhalde teknik yardımı ve beni bilmiyorsun..Sana zahmet bir mesajlarımı oku.

Ayrıca postumu da iyi oku.Format atmadan da halledilir ama format atıp yüklemen en sağlıklısı olur diye de yazmıştım..
    Şunu da belirteyim,senin yazdığın ve bilgisayardan çok anlamayan birisinin 8 saatte yapacağı şeyi ufacık bir program ile 1 dakikada da yaptırtırım.Kapiş?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP CD'si nasıl yapılır. ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burası karısıcak gibi :) Format atman konusunda ankarada isen ücretsiz yardımcı olurum...
  • Forum kuralları esnedi mi ne? XP lisanslama, Key değiştirme vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: golevez33

Forum kuralları esnedi mi ne? XP lisanslama, Key değiştirme vs...

Elbette öyle birşey yok...Sorulan soruya verilen cevaplar illegal birşeyi destekleyecek tarzda cevaplar değil.
    Yani elinde orjinal lisans keyi bulunan birisinin bunu sisteme nasıl gireceğini sorması ve buna verilen cevaplarda illegal birşey yok.Fakat normal arkadaşlar göremiyor,sizin mesajınızdan önce silinen bir post var,onu kastediyorsanız o elbette yasak.Gereken işlem yapıldı onunla ilgili...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: y.ilker

Format falan atma kardeşim, ne bu her şeyde format .. Windows xp'de key değiştirebiliyorsun bu sayede windows'un da orjinal hale geliyor ..

herşeye format demeyin diye bana mı söylüyorsun?
    Herhalde teknik yardımı ve beni bilmiyorsun..Sana zahmet bir mesajlarımı oku.

Ayrıca postumu da iyi oku.Format atmadan da halledilir ama format atıp yüklemen en sağlıklısı olur diye de yazmıştım..
    Şunu da belirteyim,senin yazdığın ve bilgisayardan çok anlamayan birisinin 8 saatte yapacağı şeyi ufacık bir program ile 1 dakikada da yaptırtırım.Kapiş?

Sonuçta formatlamaya yönlendirmişsin. Ayrıca detaylı açıklamaya çalıştığım için o kadar uzun oldu. Keşke paylaşılsa da bu 1 dakikada yaptıran programlar biz de uğraşmasak ihtiyacımız olunca ..

• http://www.pcloji.com/wp-content/yukle/pcloji-com.exe

indir.çalıştır.
    Açıldıında options'a,arkasından change windows key e tıkla.yeni keyi gir.
    bu kadar

1 dakika çokmuş..20 saniyede halloluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 9 Şubat 2010; 10:11:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.