Geçtiğimiz günlerde makinama aldığım yeni hard diske XP yükledim. Tüm donanımı otomatik olarak tanıdı zaten. Ancak ekran kartımda (3D oyunları oynadığım zaman) problem yaşıyorum. Ekran kartım GeForce 2 MX 400. Civilization III gibi oyunlarda problem olmadan çalışıyor ama Syberia, NBA, Post Mortem gibi oyunlarda, oyunun çalışmasını takiben 1-2 görüntü sonrasında kilitleniyor. İlk önce XP'nin otomatik olarak kurduğu driver da bu olay yaşandığında bilgisayar kendini restart ediyor ve ilk açılışta da hatanın gönderilmesini isteyen uyarılar veriyordu. Bir çok kere hatayı gönderdim ve bir seferinde bana microsoft sitesi, driver i güncellemem gerektiğini bildirdi. Ben de en son detonator u (XP için ve 42'li birşeydi) indirerek makinama kurdum. Ancak aynı problem devam ediyordu. Tek farkla... Artık kilitlendiğinde kendini restart etmiyor bunun yerine benim manuel resetlemem gerekiyordu. Daha sonra d3d8.dll ve ddraw.dll için, Windows XP'nin bir güncelleme çıkardığını öğrendim. Bu güncelleme de (...6676 gibi hatırlıyorum) yapılıdıktan sonra aynı sıkıntım devam ediyor. Bütün guncellemeleri yaptığımı düşünüyorum ama halen problemim çözülmedi. Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürlerimle...
IRQ Ekran kartini rahatsiz edebilecek PCI donanimin var mi_? slot degistir derim. hatta o olasi karti sokup (driver'ini uninstall et), tavsiye edilen ekran karti driverini bir guncelle. sonra da oyun oyna, bisiler yap. test et yani. tabi olasilik uzerine yorum yaptigim icin, daha sonra da o PCI kartini tekrar ayni slota tak ve yeniden driver'ini yukle. baktin ayni olay oluyor, slot degistir :-))) hersey olasilik uzerine mi kurulu acep ehe
sahraaa'nın dediklerini denemen belki bir işe yarar ama kaynak çakışması olduğu zaman oyun seçmez,direk kilitler.XP iyidir güzeldir ama biraz da karın ağrılıdır çünkü donanım sorunları XP'de çok yaşanır.Deneme yanılma yolu ile sorunu bulabilirsin belki...
ekran kartın ne marka?? çok dandik bir marka ise yapabilir
benim arkadaşın ekran kartı vardı asus 128mb ddr dandik diil herhalde :)) adamın tvsinden dumanlar çıktı :) diycem oki tv ile de alaklı olabilir onun tv vesteldi bu arada.
anakart sürücülerini güncelle
Ekran kartımın markası Leadtek (Winfast) Geforce2 MX 400 ve 64 MB. Yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Dün akşam makinama format atarak XP Pro'nun ingilizcesini kurdum. Ayrıca microsoft un ürünlerindeki güncellemelerini içeren CD si ile (Şubat 2003 DDR CD'si) de update ettim. 2 MX serisi için detonatörün son sürücüsünü tekrar yükledim. Daha sonra en kısa sürede yüklenen NBA 2003 ü install ederek çalıştırdım. Ama sonuç yine aynı. Hüsran... :( Kilitlendi. Makinamın konf. ==> P III 450, 80 GB Baracuda, 232 RAM, Flyvideo Tv kartı...
Geçtiğimiz hafta sonu, ekran kartımı, sistemi 2000 Pro olan bir makinada deneme şansım oldu. Ekran kartımın üzerinde bir kırmızı bir de yeşil led vardı ve ikisi de yanıyordu. Tahmin edebileceğiniz gibi bana inat kilitlenmeyerek çalıştı (2000'de driver'i kendisi tanımadı ama biz en son driveri yükledik). Kendi makinama kartı tekrar taktığımda, diğerinde yanan kırmızı led yanmıyordu. Kartı çıkararak bende yanmayan led in ne olduğuna baktığımda AGP 4X idi. Muhtemelen ana kartım 4X'i desteklemiyordu. (Bu arada ana kartım: ACER V66M, chipseti: Intel 82443BX/ZX 440 BX/ZX CPU to PCI Bridge (AGP Implemented)) Şimdi bu ana kartın AGP 4X desteğini sağlayabileceğim bir update veya benzer bir şeyleri olabilir mi? Yoksa kartı mı değiştirmeliyim (ana kart veya ekran kartı)? Ayrıca neden Win98 yüklü iken sorun yoktu da XP'ye geçince oldu halen anlayabilmiş değilim.
Teşekkürler...
valla hocam o sistemle nba 2003 gibi bir oyunu rahat oynayabiliyorsan bravo intel440bx cihpsetleri zamanının canavar anakartlarıydı ama malesef agp4x desteği o zamanlar yoktu bios update ile de hallolabileceğini sanmıyorum
herşeye rağmen yardımlarınız için teşekkürler... Anlaşılan o ki anakart ı bir ara yenilemek gerekiyor herhalde :)
dostum zahmet olmazsa bana ekran kartının biosunu gönderirmisin? winfox ile save bios deyip biyere çektikten sonra mail atabilirsin. Mail adresim: batuhanozsipahi@hotmail.com teşekkürler.
Ekran kartı bildiğim kadarıyla 4X te olsa 8X te olsa 2X destekli bi anakartta çalışır. Acaba ekran kartın üzerinde bunu ayarlayabileceğin bir jumper felan var mı? bazı dandik ekran kartlarında bu özellik olmayabilir. yane 2X te çalışma özelliği... Saygılar...
Batuhano, 1 ay önce yazmışsın ama bu topike hiç bakamamıştım. Ok. 1-2 güne bios unu mail adresine gönderiyorum...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme