Şimdi Ara

Windowstan Linuxe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xp yi tamamen kaldirmaya ve linux mandrakeye gecmeye kara erdim ama yolun daha cok basinda oldugum icin size birkac sorum olacak

1-windowsa surucu tanitirken aygit yoneticisini kullaniyordum mandrakede bu is nerden yapiliyor.
    2-windows suruculerini driverguide gibi koklu sitelerden indiriyor ve sorun yasamiyordum linux icin surucu veren siteler en azindan yeni donanimlar icin surucu tazeliyor mu
    3-cok utanarak soyluyorum ama windowsta program kurarken sadece install etmem ya da setup gibi exe dosyalarini calistirip konum belirtmem yetetken ben linuxe dergi cd lerinden indirdigim programlari bile yukleyemedim dosyalar txt dosyasi gibi aciliyor ve perl de ya da baska dillerde yazilan kodlari ortaya cikiyor. kisaca linux de programlari nasil kurarim.
    4-ISS yerine sanirim Apache kurmam gerekiyormus bunun kurulumu hakkinda belgeyi nerden bulabilirim

simdilik en buyuk problemim linuxde flash mx2004 u calistirmak icin cedega programini indirdim ama kurma olayini bilmedigimden onu bile kuramadim.
    simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurkan -- 18 Aralık 2004, 11:24:28 >

• Öncelikle hoş geldin. Sistemin yapısını öğreninceye kadar seni briaz sıkıntılı ve yorucu bir yol bekliyor.

Sorularını cevaplayalım:
    1- Mandrake Kontrol Merkezi.

2- Linux için geliştirilmiş olan ve lisansı uygun olan sürücüler çekirdek ile birlikte gelir. Kapalı kodlu sürücüler de bizzat donanım üreticileri tarafından dağıtılır (ATI, Nvidia gibi). Eğer bir donanımın sürücüsü, üreticisi tarafından geliştirilmediyse malesef bir gönüllünün yaptığı bir çalışma olup olmadığını aramak gerekiyor. Bu durumda donanım üreticilerinin büyük hatası Linux' a mal ediliyor.

3- Genellikle programlar kullandığınız dağıtım için paketlenmiştir ve üzerine çift tıklanarak çok basit bir şekilde kurulabilir. Örneğin Mandrake ve birçok dağıtım RPM (Red Hat Package Management) paket sistemini kullanır ve istediğiniz yazılımın mutlaka bir RPM paketi bulunur. Yapmanız gereken bu dosyanın üzerine çift tıklamaktır. Ancak bazı programlar sadece kaynak kodu ile dağıtılmış veya derlenmiş ikilik düzendeki dosyalar halinde dağıtılmış olabilir. Bu durumda yanında mutlaka bir kurulum betiği (ufak programcık) veya aynı Windows' taki programlar gibi kurulum sihirbazı ile birlikte gelir (bakınız: Quake III Arena). Bu durumda da yapmanız gereken kurulum sihirbazının üzerine çift tıklamak olur ya da yanında gelen README ya da INSTALL gibi isimlere sahip dosyalarda anlatıldığı şekilde kurulumunu çalıştırmaktır.

4- Apache çok sağlam ve dünyada en çok kullanılan web sunucusu yazılımıdır. İlgili dökümanlarıhttp://httpd.apache.org veyahttp://www.belgeler.org adresinden bulabilirsiniz.

• cok tesekkur ederim.
    siz linux icin programları hangi adresten indiriyorsunz?
    linuxun benim donanımımda tanımadıgı tek kart tv kartım fly acaba bunu ben manuel olarak tanıtabilr miyim?
    bana :
    kde altında etc/modules.conf dosyasına

alias char-major-81 bttv

satırını eklemem gerektiği soylendi. bu ise yarayacak mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurkan -- 18 Aralık 2004, 13:05:01 >
  • Orjinalden alıntı: Challenger

3- Genellikle programlar kullandığınız dağıtım için paketlenmiştir ve üzerine çift tıklanarak çok basit bir şekilde kurulabilir. Örneğin Mandrake ve birçok dağıtım RPM (Red Hat Package Management) paket sistemini kullanır ve istediğiniz yazılımın mutlaka bir RPM paketi bulunur. Yapmanız gereken bu dosyanın üzerine çift tıklamaktır.

Keşke, herşey bu kadar kolay olsaydı.

Lİnux'a ilk başlayanlar için, bazen programın kurulup kurulmadığının, kurulmuş ise, programı çalıştıracak dosyanın nerede, ne adla saklandığının, farkına varılması bile başlı başına sorun olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyln -- 18 Aralık 2004, 13:55:38 >
  • Sana tavsiyem windows tan Linux a geçiş kademeli yap.

Önce iki işletim sistemini beraber kullan. Daha sonra sadece linux kullanmaya başlarsın.
  • bencede acele etme sonradan linuxten nefret edebilirsin. Once yapabildiklerini windowsta yap sonrada linuxte bunun aynisini nasil basarabilcegini ogren. Zaman icinde bi bakmissinki windows olamsina ragmen hic acmiyorsun o zaman gecersin
  • arkadaslar onerileriniz dikkate alarak hdd kucuk bir kisminda windows duruyor. fakar ben madrake 10.1 de halen program kurmayi basarabilmis deilim. zaten sinirli sayida program bulabildigim isltim sistemine sadece rpm yapilmis programlari kurmak yetmiyor. ./configure make make install komutlar?yla program kurmayi bilen biri varsa lutfen hic programlama bilgim olmadigini dusunerek en bastan yarintili olarak anlatabilir mi?
    tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Linux'tan windowsa geçiş
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar linuxu kurdum ama tarayıcı ile ilgili sorun lar vardı firefox kurdum o biraz daha rahatlattı eklentiler konusunda beni rahatlattı ama hala eksik eklentiler var bulamadım program indirmek için flashget benzeri bir programa ihtiyacım var ve de kullanabilecek bir download sitesine hangi adresi kullanıyosunuz yazabilirmisiniz..teşekkürler ....ben mandrake 10.1 kullanıyorum sistem amd 2400....
  • Kget kullanabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.