Şimdi Ara

Windowsum 2. sabit diski görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim 2 ayrı sabit diskli bir pc 'm vardı, 2si de tıkır tıkır çalışıyordu fakat pcye geçen gün format attım ama windowsu kurduğum Cyi görüyor ama diğer ayrı olan sabit diski göstertemedim.

ne yapmam gerektiğiini de pek bilmiyorum açıkçası, (bios falan vs. pek anlayamadım ama sanırım sorun orda çözülecek)

sorunuma en kısa zamanda cevap verirseniz çok müteşşekkir olurum :)

• eger harddiskler aynı ıde uzerinden baglıysa bence jumper larını kontrol et muhtemelen 2.harddisk ini algılamıyordur...eger c nin haricinde diger surucuyude gormuyorsa windows kurulumunda tanımlama yapmamıssın demektir .!!
  • ya formattan önce çalışıyodu, jumperların değişmiş olma ihtimali yok. ama kurulurken tanıtımdan başka, biosdan bi ayar yapmak mümkün deil mi ?
  • biosunuzu Bi resetlemeyı denermısınız.
  • 2.disk'te de win varmıydı.Çünkü 2 disk varsa 2'sinde de win varsa,birine format atıp win kurulursa öbürü de etkilenebiliyor.Bana da olmuştu da ordan biliyorum.Çok ilginç ama oldu.
  • Eğer onar kısmından girip format atıyorsan ve orada görünmüyorsa diğer hard disk fat 32 olduğu için görmüyordur.
  • bilgisayarıma sag tıkla
    yönet e gir
    ordan disk yönetimine bir bak hdd in orda gözüküyormu?

orda fat 32 dahi de olsa gozukmesi gerekir. gorumeyen bolumu ordan gostertmeyi dene...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Codest

2.disk'te de win varmıydı.Çünkü 2 disk varsa 2'sinde de win varsa,birine format atıp win kurulursa öbürü de etkilenebiliyor.Bana da olmuştu da ordan biliyorum.Çok ilginç ama oldu.

yok hayır 2. disk depolama diskiydi sadece. Fat32 olayına bi bakıyım, sonucu haber veririm,

çok teşekkürler DH ailesi ;)
  • Fakat , elinizdeki harddiskiniz FAT-32 de olsa , FAT-16 da olsa , NTFS de olsa , XP işletim sistemi bunların hepsini görür ki. Bu konuda bir sıkıntı olmaz.

Eğer 98 yada Millenium kuruyorsanız, bunlar sadece NTFS diskleri görmez, FAT-32 diskleri görür... Bilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.