Bir şey soracağım ben bu kursa gitmeyi düşünüyorum fakat hep böyle bir senaryo içinde o ona hareket yapıyor diğeri engelliyor vuruyor.Ama asıl önemli olan şu ki bir boksörün gardını nasıl acabileceksiniz veya ne kadar hasar verebilirsiniz ki sonuçta bu spor anladığım kadarıyla güce fazla önem vermiyor hız daha önemli gibi.Ama zaten bir boksörün yumrugunu o şekilde nasıl tutabilecek?Bir de sizce prowes mi ebmas mı?
Boksör gardı açma bizde var. Hatta Samuel Kwok hoca geldiğinde çalıştık bir süre.
Şurda 2:38 de gözüküyor. Etkisiz gibi gözükebilir ama ani ve hızlı bir tepki olduğu için gerçekten işe yarıyor. Ayriyeten sanırım yanlış anlaşılmışız savunma konusunda. Biz boksörden gelen bir yumruğu tutmuyoruz sadece yönlendiriyoruz.Bunuda vücudun belirli açılarını kullanarak ve birazda teknikle istemsiz olarak yapıyoruz.
Sizin organizasyon hoşuma gitti doğrusu :) Ama EWTO'yu da küçümsemiyorum tabi :) Evet dediğin gibi o hareketler kollara güç uygulama değil. Karşındaki yumruk atmak için ister istemez güç uygulayacak. Bu güce yön verildiğinde karşıdaki bütün vücuduyla o yöne gidiyor ve sonrasında uygulanacak teknikler son derece temel.
Beyler Ankara'da ki Korkmak Şimşek'in okulları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kung-Fu Wing-Chun Öğrenmek İstiyorum Ama Tam Olarak Türkiye'de Öğretilmiyor Diyorlar.. Buda Hevesimi Kırdı.. Gerçekten Bunlar Para Tuzağı mı..?? Ayrıca Fiyatları Tam Olarak Nasıl Wing-Chun'un..???
Chi sao sparring yerine geçmez dostum benim. sparring bambaşka birşeydir her dövüş stilinin kendi kendini denemesidir bu. boksörler nasıl ne öğrendiğini denerse birbiri üzerinde bu da öyle bir olaydır. Gerçek bir dövüşte bildiğinin ne kadarını kullanabileceğini senin yüzüne vuran bir olaydır bu sparring. Bu yüzden özellikle sokakta koruma iddiası olan stiller mutlaka ve mutlaka yapmalıdır. Bu olmadan ne öğrenirsen öğren sokakta sıçarsın. Bunu çok açık söylüyorum hiçbir stile karşı tavrım olmadan.
Ayrıca çok üzülerek söylüyorum ki milletin açtığı koluyla sen tahta adam çalışamazsın. çünkü o form öyle yapılır ki, vurduğun zaman o tahta inlemeli. öyle olduğu kadar da geri senin vücuduna feedback vermeli. chi-sao çalışması da bundan ibarettir. o hisler duygular zart zurt olayı yalan. sokağın hissi olmaz, kimse sana kolunu verip al bunu kıvır döndür demez.
Wing chun'un en sevmediğim tarafı kendi içinde 10bin şekil stile ayrılmış olması hepsi de gerçek olduğunu iddia ediyor. Bana göre en saf olanı ip man traditional zartzurt olayı değil, sağlam dövüşmeyi öğreten bir okuldur. Bunu en iyi yaptıran ise benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarıyla Nedret kılıç'ın okuluydu. O derslerde sahip olduğunuz şeyler kan ter ve gözyaşıdır. Ciddi anlamda bunu söyleyebilirim çok sert eğitiyor adam. Onunla ya da hocası Philipp'le bir chi sao yapsanız zaten olayın neden bittiğini anlarsınız. kelebek gibi döndürüyor herifler size dokunmadan.
Herneyse sparring önemlidir, bunu bahane gösterip yaptırmayan hoca kendi verdiğinden şüphe duyuyor demektir. Ve sparring yapmayan herhangi bir dövüş sanatı öğrencisi de sokakta kendini koruyamaz. Teorik bilgiden başka birşey yoktur elinde. Herkese saygılar sevgiler
quote:
Orijinalden alıntı: Heathen
Chi sao sparring yerine geçmez dostum benim. sparring bambaşka birşeydir her dövüş stilinin kendi kendini denemesidir bu. boksörler nasıl ne öğrendiğini denerse birbiri üzerinde bu da öyle bir olaydır. Gerçek bir dövüşte bildiğinin ne kadarını kullanabileceğini senin yüzüne vuran bir olaydır bu sparring. Bu yüzden özellikle sokakta koruma iddiası olan stiller mutlaka ve mutlaka yapmalıdır. Bu olmadan ne öğrenirsen öğren sokakta sıçarsın. Bunu çok açık söylüyorum hiçbir stile karşı tavrım olmadan.
Ayrıca çok üzülerek söylüyorum ki milletin açtığı koluyla sen tahta adam çalışamazsın. çünkü o form öyle yapılır ki, vurduğun zaman o tahta inlemeli. öyle olduğu kadar da geri senin vücuduna feedback vermeli. chi-sao çalışması da bundan ibarettir. o hisler duygular zart zurt olayı yalan. sokağın hissi olmaz, kimse sana kolunu verip al bunu kıvır döndür demez.
Wing chun'un en sevmediğim tarafı kendi içinde 10bin şekil stile ayrılmış olması hepsi de gerçek olduğunu iddia ediyor. Bana göre en saf olanı ip man traditional zartzurt olayı değil, sağlam dövüşmeyi öğreten bir okuldur. Bunu en iyi yaptıran ise benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim kadarıyla Nedret kılıç'ın okuluydu. O derslerde sahip olduğunuz şeyler kan ter ve gözyaşıdır. Ciddi anlamda bunu söyleyebilirim çok sert eğitiyor adam. Onunla ya da hocası Philipp'le bir chi sao yapsanız zaten olayın neden bittiğini anlarsınız. kelebek gibi döndürüyor herifler size dokunmadan.
Herneyse sparring önemlidir, bunu bahane gösterip yaptırmayan hoca kendi verdiğinden şüphe duyuyor demektir. Ve sparring yapmayan herhangi bir dövüş sanatı öğrencisi de sokakta kendini koruyamaz. Teorik bilgiden başka birşey yoktur elinde. Herkese saygılar sevgiler
proweste sihingle lat sao yaparsan yüzde yüz kolunu morartır öyle yumuşak vurma yok çok hırpalamadan dandun geçiriyor az laf sağlam idman var.
kardeşim sen sihingin seni dövmesinden bahsetmiyorum. öğrenciyi dövmek marifet değil. Benim kan ter gözyaşı'ndan kastettiğim idmanın sertliği hocanın seni dövmesi değil. Nedret kılıç asla öğrencisine vuran biri değildir ama antrenmanı sağlam ve serttir. Bu da sparring temelli aliveness tarzını özümsemiş antrenman stillerinden kaynaklanır. Bu boksta kickboks'ta da böyledir. gelip de hocan senin ağzını yüzünü morartmaz, ama antrenman dövüşlerinle arkadaşın yapar.
quote:
kardeşim sen sihingin seni dövmesinden bahsetmiyorum. öğrenciyi dövmek marifet değil. Benim kan ter gözyaşı'ndan kastettiğim idmanın sertliği hocanın seni dövmesi değil. Nedret kılıç asla öğrencisine vuran biri değildir ama antrenmanı sağlam ve serttir. Bu da sparring temelli aliveness tarzını özümsemiş antrenman stillerinden kaynaklanır. Bu boksta kickboks'ta da böyledir. gelip de hocan senin ağzını yüzünü morartmaz, ama antrenman dövüşlerinle arkadaşın yapar.
vurmadan kastım aliveness
İstanbul avrupa yakasında sarıyer , beşiktaş , şişli civarında önceliği eğitime vermiş salon önerebilirmisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07
Vurmadan çok hocanın psikolojik olarak Wing Chun ahlakı aşılaması lazım. Wing Chun ahlakı anlaşılmadan sparring yapmak ne kadar mantıklı olur ki ? Gerçi müfredatta hangisi önce bilmiyorum ama benim düşüncem bu...
onu yapıyor zaten,bize kroşeyi göstediğinde ''adamın çenesi sakat kalır,yemek yiyemiz,bunu öğrendiniz gücünü bilin ona göre kullanın'' demişti bize.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: optiyones
quote:
Vurmadan çok hocanın psikolojik olarak Wing Chun ahlakı aşılaması lazım. Wing Chun ahlakı anlaşılmadan sparring yapmak ne kadar mantıklı olur ki ? Gerçi müfredatta hangisi önce bilmiyorum ama benim düşüncem bu...
onu yapıyor zaten,bize kroşeyi göstediğinde ''adamın çenesi sakat kalır,yemek yiyemiz,bunu öğrendiniz gücünü bilin ona göre kullanın'' demişti bize.
Hocam peki hiç sadece hocanın konuşarak birşey anlattığı dersleriniz oluyor mu ? ( Elementler - Meridyenler - Wing Chun Ahlakı konularında )
Şahsen bizde oluyor.
quote:
Buda oluyor..
quote:
Orijinalden alıntı: allpino
Beyler Ankara'da ki Korkmak Şimşek'in okulları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu sporda diger dovus sporlarindaki gibi disarida kavga ederseniz ve is yargiya intikal ederse silah kullanmis sayiliyormusunuz boksdaki gibi mesela?
Ayrica kac yilda , sokakta 2 siradan bicakli adam saldirirsa hasar almadan kurtulabilecek seviyeye gelinebilir?
Resmi federasyonu olmadığı için resmi bir evrakta almıyorsunuz... O seviye için sanırım 2-5 sene arası değişiyor. Karşındaki bıçak kullanmasını bilmezse iş kolay. Ama yok eğer biliyorsa şansın çok çok az diyebilirim...
quote:
quote:
proweste sihingle lat sao yaparsan yüzde yüz kolunu morartır öyle yumuşak vurma yok çok hırpalamadan dandun geçiriyor az laf sağlam idman var.
kolunu molunu morartmaz arkadaşım ama çalışırken kollarındaki gücü ve baskıyı hissedersin özellikle niye sert çalışsınlar?
quote:
quote:
quote:
Hocam peki hiç sadece hocanın konuşarak birşey anlattığı dersleriniz oluyor mu ? ( Elementler - Meridyenler - Wing Chun Ahlakı konularında )
element,meridyen bilmiyorum ben kavgada yumruk konuşuyo felsefe değil,biz kavgaya karşıyız zaten zor durumda kaldığında dövüyon adamı.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: killnOd
Bu sporda diger dovus sporlarindaki gibi disarida kavga ederseniz ve is yargiya intikal ederse silah kullanmis sayiliyormusunuz boksdaki gibi mesela?
Ayrica kac yilda , sokakta 2 siradan bicakli adam saldirirsa hasar almadan kurtulabilecek seviyeye gelinebilir?
Bıçağı engellemek falan o seviye için işiniz zor. Gerçek hayattan bahsediyoruz. Sadece yaralanma şansınızı azaltmaktan söz edebiliriz ama öyle bir durumda yapılacak en iyi şey kaçmaktır...
Bu devirde o zaman bu dovus teknikleri gercek hayatta hicbirise yaramaz.Cunku kimse birebir saldirmaz saldirsada zaten sartlar esittir.Eger bu dovus tekniklerdeki amac kendimizi korumaksa 2 tane bicakli veya 3-4 tane bicaksiz adami etkisiz hale getirebilmeliyiz.Amac savunmasiz bir kisiyi sokak ortasinda dovup hava atmak degil , gercek ve ciddi saldirilari hasar almadan savusturabilmek olmalidir diye dusunuyorum.Bilmem yanlismi dusunuyorum???
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: killnOd
Bu devirde o zaman bu dovus teknikleri gercek hayatta hicbirise yaramaz.Cunku kimse birebir saldirmaz saldirsada zaten sartlar esittir.Eger bu dovus tekniklerdeki amac kendimizi korumaksa 2 tane bicakli veya 3-4 tane bicaksiz adami etkisiz hale getirebilmeliyiz.Amac savunmasiz bir kisiyi sokak ortasinda dovup hava atmak degil , gercek ve ciddi saldirilari hasar almadan savusturabilmek olmalidir diye dusunuyorum.Bilmem yanlismi dusunuyorum???
Haklısınız hocam fakat biraz gerçekçi düşünürsek 2 kişinin bıçaklı saldırısından sağlam çıkmak ustalar için bile çok düşük bir şanstır diye düşünüyorum. Bıçaksız olarak bile 3-4 kişi saldırsa engelleme ihtimalimiz yüksek olsa da kolay kolay darbe almadan çıkamayız. Çünkü gerçek hayatta ne adamların nasıl saldıracaklarını biliriz ne de hangisinin nerden geleceğini. Ha mutlaka öğrendiğimizin yararı olur ama hiçbir hoca sokakta 2 bıçaklı adamdan korunmayı garanti edemez. Hatta aletli bir saldırı veya aletsiz çoklu saldırı olacak bir ortamdan hemen ayrılmamız gerektiğini söyler.
Orijinalden alıntı: optiyones element,meridyen bilmiyorum ben kavgada yumruk konuşuyo felsefe değil,biz kavgaya karşıyız zaten zor durumda kaldığında dövüyon adamı.
Felsefe diyorsunuz da zor kaldığımızda kısa yoldan alt etmek için o meridyenler bilgisine ihtiyacımız var. Ve uzun süreli antremanda ise toprak elementini kullanıp kullanmamızın yumruğumuzun sertliğinde en önemli faktörlerden biri olduğunu söylüyor hocamız.
kişisel yaşam alanına tam girerken adamın bağırsaklara uzun adımlı tekme iyi gelir okadar felsefeye hipokrata gerek yok ;)
@optiyones, Wing Chun'un felsefesini kenara iterek sadece görünüşte yapmaya çalışmak boşa çabadır. Yaptığın şey ne kadar etkilidir bilmem ama Wing Chun değil...
arkadaşlar 16 yaşındayım .. wing chun sanatını düşünüyorum eğitimini almak istediğim .. fakat aklımda soru var ..