Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
42.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizin ewtoda sistem kaç yılda bitiyor?bizde 5 yılda bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seraf_

sparring genelde geleneksel de olmuyo diye biliyorum ama wt de var

gelenekselde var sparing sifuya/sihinge göre değişiyor.
  • proweste 1. derecede mufredat da ne gosteriliyo kardes merak ettim
  • dairesel yumruklari(kroşeler vb)pakdar,gandar,tandar,üçgen zincir yumruk,jab gerk bon gerk,latsao,danchi,siunimta
  • woung soun leoung vsl vt de duymustum diğerlerinde duymadım kesin bir kanatim yok haklı olabilirsin :)
  • herkes kafasına göre yorumluyor wc yi orjinal wc diye bi wc kalmadı 21.yüzyılda zaten kimin kurduğuda belirsiz red junk operadan öncesi bilinmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

dairesel yumruklari(kroşeler vb)pakdar,gandar,tandar,üçgen zincir yumruk,jab gerk bon gerk,latsao,danchi,siunimta

bu yazdıklarına bakılırsa şizin proğram biraz sıkıştırılmış birden uçe kadar ewto nun şişteme gore eger bu şekilde işe proğram mı erken bitirmeniz muhtemel
  • Wing chun zor değilki basit bi sistem aikido gibi değil benim sihing 4 yıldır yapıyor wc 1tg çalışıyor biutzeye geçeceklermiş yazın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

herkes kafasına göre yorumluyor wc yi orjinal wc diye bi wc kalmadı 21.yüzyılda zaten kimin kurduğuda belirsiz red junk operadan öncesi bilinmiyor.

degişen hersey de oldugu gibi wing chun da da olmakta onemli olan kişinin aklına yatması vede en kısadan sonuca gitmeli eskişi kadar insanların ne bol zamanı var nede tam detaylı maddi kaygısı olmadan oğreten
  • diğe organizasyonlarda da 4,5 yıl gb 1 tg olan var o kişinin seminerlere katılması vede kendişine baglı ama prowes in mufredat çogundan hızlı gb biraz oğrençi için gusel bişi
  • quote:

diğe organizasyonlarda da 4,5 yıl gb 1 tg olan var o kişinin seminerlere katılması vede kendişine baglı ama prowes in mufredat çogundan hızlı gb biraz oğrençi için gusel bişi

proweste amaç wing chun öğretmek para kazanmak değil ebmas cwto gibi.
  • Şimdi optiyones ve seraf'ın bütün yazdıklarına burada cevap veriyorum.

Elcevab: EWTO'da sistem öğrencinin maksimum gayreti halinde minimin 3 sene gibi bir sürede bitebiliyor. Ancak bu gerçekten zor.. Genellikle 4 senede bitirilebiliyor. Maksimum 5 sene diyelim yani. seraf: ben zaten 10. seviye ile sparring yapmıyorum demedim... 10. seviye adam başka bir 10. seviye ile sparring yapmıyor dedim. Yani Sparring yok diyorum bunu anlamak bu kadar mı zor? Sanırım 10-15 sene evvel Wing Tsun vs. Karate, Wing Tsun vs. Wing Tsun gibi turnuvalar düzenleniyormuş. Ama şuan böyle turnuvalar yok... İlk seviyede ne öğrendiğime gelince. Tam olarak isimlerini sormadım ama salona gidince ne yapıyorum bir anlatayım. Öncelikle düz yumruk, Düz adımla beraber Yap-gö+tekme, bong-gö+tekme (tekmeler dize yan ve karna düz olmak üzere); 90 derece, 45 derece, 180 derece dönüşler+Yumruk; Ortadan savunma yada tekme şeklinde adım. Daha sonra herkes seviyelerine göre ayrılıyor ve programları hocanın gösterdiği şekilde uyguluyor. İlk seviye'de Siu Nim Tao 1-2-3-4 , Lat Sao'da surata sol yumruğu karşılama, mideye sağ yumruğu karşılama(Cam Sau). Pak Sau vs. Blitz Defence dediğimiz dışarıda uygulanabilir teknikler, atma, tutma, yer güreşi falan.. Yani ben bunları gördüm şimdiye kadar. Ama ısınmalarda izlediğim kadarıyla Siu Nim Tau'yu tamamen ezberledim ve yapıyorum. En son cevaba gelince; bu işi herkes sevdiği için yapıyor. Tabiki insanlara öğretmek birinci amaç. Ama parası da alınmalı tabiki. Ben hocamın para için yaptığını düşünmüyorum çünkü benimle gerçekten ilgileniyor...

Blitz Defence:

http://www.youtube.com/watch?v=Ps_3gZtcijM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkfable -- 3 Nisan 2012; 17:57:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkfable

Şimdi optiyones ve seraf'ın bütün yazdıklarına burada cevap veriyorum.

Elcevab: EWTO'da sistem öğrencinin maksimum gayreti halinde minimin 3 sene gibi bir sürede bitebiliyor. Ancak bu gerçekten zor.. Genellikle 4 senede bitirilebiliyor. Maksimum 5 sene diyelim yani. seraf: ben zaten 10. seviye ile sparring yapmıyorum demedim... 10. seviye adam başka bir 10. seviye ile sparring yapmıyor dedim. Yani Sparring yok diyorum bunu anlamak bu kadar mı zor? Sanırım 10-15 sene evvel Wing Tsun vs. Karate, Wing Tsun vs. Wing Tsun gibi turnuvalar düzenleniyormuş. Ama şuan böyle turnuvalar yok... İlk seviyede ne öğrendiğime gelince. Tam olarak isimlerini sormadım ama salona gidince ne yapıyorum bir anlatayım. Öncelikle düz yumruk, Düz adımla beraber Yap-gö+tekme, bong-gö+tekme (tekmeler dize yan ve karna düz olmak üzere); 90 derece, 45 derece, 180 derece dönüşler+Yumruk; Ortadan savunma yada tekme şeklinde adım. Daha sonra herkes seviyelerine göre ayrılıyor ve programları hocanın gösterdiği şekilde uyguluyor. İlk seviye'de Siu Nim Tao 1-2-3-4 , Lat Sao'da surata sol yumruğu karşılama, mideye sağ yumruğu karşılama(Cam Sau). Pak Sau vs. Blitz Defence dediğimiz dışarıda uygulanabilir teknikler, atma, tutma, yer güreşi falan.. Yani ben bunları gördüm şimdiye kadar. Ama ısınmalarda izlediğim kadarıyla Siu Nim Tau'yu tamamen ezberledim ve yapıyorum. En son cevaba gelince; bu işi herkes sevdiği için yapıyor. Tabiki insanlara öğretmek birinci amaç. Ama parası da alınmalı tabiki. Ben hocamın para için yaptığını düşünmüyorum çünkü benimle gerçekten ilgileniyor...

Blitz Defence:

Mideye atılan yumruğu savuşturma gan sao, jum sao çok farklı bir olay ;))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optiyones -- 3 Nisan 2012; 19:26:15 >

• quote:

Blitz Defence:

elcevaba cevap :) oncelikle benim yazdıklarımı bir kez daha okur isen ben sparring var demedim kesin olarak sizde yoksa yoktur bişi diyemem bu bir ikinci olarak madem oyle turnuvalar yok da yeni 2012 ipman wc turnuvası oldu bu neyin nesi bir soyle ahanda link : hhttp://www.youtube.com/watch?v=HEH3kzYCEDs&feature=sharea hazır tıkla mısken izle :) ben kendi soylediklerimden hiç bir kimseyi vede organizasyonu kotulemedim sorgulamak ayrı kotulemek ayrı ayrıca ewto sistem çalışıyorum ben kendi adıma hocana da para ile ilğili hiç bişi demedim artı burdan kimse saygılarımı sunarım hocana vede herkese sparring olayına gelince yapanda var yapmayan da bunun olması da olmammasıda eksiklik gibi yansıtılmammalı diye dusunuyorum saygılar ...

• quote:

quote:

Blitz Defence:

elcevaba cevap :) oncelikle benim yazdıklarımı bir kez daha okur isen ben sparring var demedim kesin olarak sizde yoksa yoktur bişi diyemem bu bir ikinci olarak madem oyle turnuvalar yok da yeni 2012 ipman wc turnuvası oldu bu neyin nesi bir soyle ahanda link : hhttp://www.youtube.com/watch?v=HEH3kzYCEDs&feature=sharea hazır tıkla mısken izle :) ben kendi soylediklerimden hiç bir kimseyi vede organizasyonu kotulemedim sorgulamak ayrı kotulemek ayrı ayrıca ewto sistem çalışıyorum ben kendi adıma hocana da para ile ilğili hiç bişi demedim artı burdan kimse saygılarımı sunarım hocana vede herkese sparring olayına gelince yapanda var yapmayan da bunun olması da olmammasıda eksiklik gibi yansıtılmammalı diye dusunuyorum saygılar ...

Elcevabın şerhi: Evvela ben o mesajda sadece size değil optiyonesede cevap vermiştim. Yani size yüklenmedim yanlış anlaşılmasın. Sadece sparring konusunda size yazdım. Ki o turnuvadan haberim yok çünkü bizim organizasyonla ilgili birşey değil. Ama ileriki seviyelerde böyle bir imkanım olursa katılırım :)

EDİT: Bu turnuva Çindeymiş :D Ben Türkiyeden bahsediyodum. Müsabakası olmayan bir spor. Çünkü Türkiyede federasyonu yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkfable -- 3 Nisan 2012; 23:14:51 >

• yakın zamanda turkiye de de musabaka olması gibi calışmalar oldunu duydum suan için sadece duyum gecmişte olmuştu eskiler bilir tatemi diye bişi vardı kanal 6 da yada baska bir kanalda idi ama sonra yarım kalmıştı turkiyede wushu adı altında toplanma gibi bişey olursa çok da uzak gibi gorunmuyo :)
  • Bir şey soracağım ben bu kursa gitmeyi düşünüyorum fakat hep böyle bir senaryo içinde o ona hareket yapıyor diğeri engelliyor vuruyor.Ama asıl önemli olan şu ki bir boksörün gardını nasıl acabileceksiniz veya ne kadar hasar verebilirsiniz ki sonuçta bu spor anladığım kadarıyla güce fazla önem vermiyor hız daha önemli gibi.Ama zaten bir boksörün yumrugunu o şekilde nasıl tutabilecek?Bir de sizce prowes mi ebmas mı?
  • prowes ebmastan daha ucuzdur çok ucuzdur.Sen hayvan gibi güçlü olsan wing chun bilsen karşındaki güçsüz çelimsiz bi boksörse adamı marizlersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HQ-7

Bir şey soracağım ben bu kursa gitmeyi düşünüyorum fakat hep böyle bir senaryo içinde o ona hareket yapıyor diğeri engelliyor vuruyor.Ama asıl önemli olan şu ki bir boksörün gardını nasıl acabileceksiniz veya ne kadar hasar verebilirsiniz ki sonuçta bu spor anladığım kadarıyla güce fazla önem vermiyor hız daha önemli gibi.Ama zaten bir boksörün yumrugunu o şekilde nasıl tutabilecek?Bir de sizce prowes mi ebmas mı?

Gardı açmaya çalışmaktansa karşımdakinin gardını açmasını beklerim. devamı reflekslerine bağlı olarak kendiliğinden gelişecektir. Wing chun'da düşünerek dövüşülmez. Hareketler meleke haline getirilir ve bir süre sonra kendiliğinden çıkar. Yani biz derslerde bir hareketin sağ ve sol elle yapılışına alışıyoruz ve arkadaşlarla birbirimize rastgele vuruyoruz. Bazen sonuçta yumruğu yiyoruz ama yavaş yavaş şaşırmalarda azalıyor...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.