Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
42.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canmustu

arkadaşlar 16 yaşındayım .. wing chun sanatını düşünüyorum eğitimini almak istediğim .. fakat aklımda soru var ..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j0dpWntSXEI

buradaki dövüş sanatı veya sanatları hangileri ?

taekwondo, kick boks, muay thai, biraz jujitsu. Herif tahta adam falan da çalışıyor birkaç trapping de gördüm. Kısacası karma bir kareografi yapmışlar

• Nedret kılıç.... 8.seviye ... bir anda siFU !!!.. Sonra orjinal yalanları... Sonra '' BİZ SADECE YETENEKLİLERE DERS VERİRİZ'' geyikleri...

Sonra ?

Okul kapalı...

Reklam yemedi be Nedret'in :)

En büyük dayanağı Wong Ustanın kuşağından olmasıydı..

Peki Sui Nim Tao ve Chum kiu formlarını gördünüz mü Wong VSL 'nin ?

9 part!!!! SUİ NİM TAO!

Chum kiu ??? ahaha tamamen farklı...

Orjinallik İP man'ın ki ise İp manın formları ALLAH'TAN İNTERNETTE VAR'da kandıramıyorsunuz bu gençleri.. İpman formlarının Wong VSL yle alakası yok.. Orjinalliğe bak :)

Çok güzel beyin yıkıyorlar..

İstanbul içinde EBMAS ve PROWES dışında kimse öğretemez bu işi..

Prowes diyorsamda Sifu Cemil için, adamın hası..

İyiki fitness ve VG çalışıyorum dövüş sporları iyice saygısız bilgisiz bir ortam almış :(

• 07bluedevil07 arkadaşım bende antalyadayım dünyagöz hastanesinin oralarda oturuyorum 1 aydır bu wing chun a bayağı merak sardım ama buralarda bi yer bulamadım. ararken bunu buldum işte murat kaplan ı. buraya bende gelmek istiyorum bende 16 yaşındayım adresi bide fiyatlar hakkında biraz bilgi verebilirmisin kesin gelmek istiyorum bulmuşken kaybetmiyim inşlh yakındır. bide seanslar hakkında bilgi verirsen sevinirim çünkü gündüzleri staj yapıcam çalışcam okul varkende bizim okul tam gün o yüzden endişem var. şimdiden saol
  • 07bluedevil07 arkadaşım bende antalyadayım dünyagöz hastanesinin oralarda oturuyorum 1 aydır bu wing chun a bayağı merak sardım ama buralarda bi yer bulamadım. ararken bunu buldum işte murat kaplan ı. buraya bende gelmek istiyorum bende 16 yaşındayım adresi bide fiyatlar hakkında biraz bilgi verebilirmisin kesin gelmek istiyorum bulmuşken kaybetmiyim inşlh yakındır. bide seanslar hakkında bilgi verirsen sevinirim çünkü gündüzleri staj yapıcam çalışcam okul varkende bizim okul tam gün o yüzden endişem var. şimdiden saol
  • Arkadaslar yaklasik 1 aydir ju-jitsu ya gidiyorum gercekten zevkli ve etkili bir spor.Icinde kick boks,taekvando,boks,judo,wing chun var.
    Wing chunun sadece savunma sekilleri biraz benziyor.Bicakli,sopali,silahli saldirilara karsi savunma var.
    Bu spora baslamadan once wing chun dusunuyordum spor salonunda ikisini izledim ve ju-jitsu biraz daha hareketli oldugu icin bunu sectim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

Maalesef dövüş sporlarıyla/sanatlarıyla ilgilenen fazla insan yok. Bu tür eğitimler çoğalsa aslında insanımız çok daha bilinçli ve eğitimli olduğu gibi kavga/savaş sayısı çok daha az olacaktır bence.

Millet param var nasilolsa diyor adam tutar dovdururum veyahut silah ceker vururum diyor.
  • bursa da wing chun dersi alanlar veya bilgisi olanlar bana ulaşabilirler mi?
  • quote:

Maalesef dövüş sporlarıyla/sanatlarıyla ilgilenen fazla insan yok. Bu tür eğitimler çoğalsa aslında insanımız çok daha bilinçli ve eğitimli olduğu gibi kavga/savaş sayısı çok daha az olacaktır bence.

Kardeş bende Wing Tsun çalışmak istiyorum. Tekirdağ-Çorlu da oturuyorum. Burada sanırırım Sadece CWTO-Erdal Karaal'ın okulu var. Adresi hiç bir yerde yazmıyor nasıl bulabilirim.
  • sakın erdala bulaşma parandan zamanından olursun sakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allpino

Bende öneriyorum bu sporu.1 yıldır bende gidiyorum.Ankara'da ki Korkmaz Şimşek Merkezi'nde görüyorum eğitimi.Öneririm herkeze

eger hala gidiyorsan salonun ortamindan bahsetsene mesela kac yas araliginda kisiler var bende baslamayi dusunuyorum

• quote:

Bende öneriyorum bu sporu.1 yıldır bende gidiyorum.Ankara'da ki Korkmaz Şimşek Merkezi'nde görüyorum eğitimi.Öneririm herkeze

salon ortami hakkinda bilgi verebilirmisin mesela sporu yapanlarin yas gurubu ne civarda salon disiplinli mi yardimci olursan sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

sakın erdala bulaşma parandan zamanından olursun sakın.

Kimi önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1BE6848A -- 20 Eylül 2012; 20:00:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mree23

quote:

salon ortami hakkinda bilgi verebilirmisin mesela sporu yapanlarin yas gurubu ne civarda salon disiplinli mi yardimci olursan sevinirim

Biraz geç oldu ama halen merak eden varsa

Yaç ortalaması değişiyor,hafta sonları normal olarak daha fazla küçük yaşta kişi geliyor.Hafta içleri küçük yaşta gelen sayısı baya az oluyor.Yani yaş sıkıntısı çekeceğinizi zannetmiyorum.Kesinlikle disiplinli diyebilirim.WT hakkında da başka soruları olan varsa cevaplıyabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 22 Ekim 2012; 0:31:09 >

• quote:

quote:

Hocam korkmaz şimşek'in hocası kim ? Bir de dai-sifu ünvanını nasıl almış ?

Şimdiden teşekkürler.

Bildiğim kadarı ile yurt dışında farklı yerlerde çalışıyor,sonra türkiye'ye gelip organizasyonu başlatıyor.Yine de sormak lazım.Sorunca yazarım buraya
  • Korkmaz Şimşek eskiden Emin Boztepenin kuruluşunda ( ebmas ) sifuydu. Sonra ordan kardeşi sönmez şimşekle ayrılıp kendi organizasyonunu kurdu.
    Merkez salonu Kızılayda ve kardeşi Sönmez hoca grupları çalıştırıyor. Korkmaz hocayı 3 ayda bir görebilirsiniz seminerlerde. Ikwts hakkında sorusu olan varsa cevaplarım.
  • Avrupa yakasında gidebileceğimiz güzel mekan var mıdır ? Fiziğim gayet iyi 175 boy 65 kilo kaslı yapım vardır deli gibi yumruk atarım vg yapıyorum zaten tek yatışta 50+ şınav çekiyorum düzgün olarak ama teknik olmadan fıs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaldo85

Arkadaşlar zaten ne burda ne başka yerde Wing Tsunun etkisizliği tartışılmıyor. Kim diyorsa işkembesinden sallıyor . Gayette etkili, hatta çok çok etkili..

Eleştirilen nokta çalışma prensipleri..

Salon vardır. Sert,gerçekçi çalışır. Sparring yaptırır yumruğu tadarsın.Göz reaksiyonun gerçekleri görür ona göre öğrenirsin.Kondisyon yüklerler. Sınırlarını zorlarlar. Eğitmeni tecrübelidir sana boksör böyle vurur dediğinde boks yaptığından güvenirsin hocana.

Ama salon vardır. Havayı döversin. Hocan sparring yapmaz. Sana boksörden bahseder hayatında boks yapmadan.

O yuzden bunları göz önüne alın..En iyi öğrenme Deneyim ve Acıdır.

ÇALIŞMA PRENSİBİ > KİŞİ > STİL formül bu..

adın İ mi, Ö mü?
    :)
    PM at da tanışalım senle!
    yazdığın şeyler maalesef külliyen yanlış!
    yeğenim sipora gidiyor diyorsun, sonra insanları salona çağırıyorsun!
    sen kimsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

kardeşim sen sihingin seni dövmesinden bahsetmiyorum. öğrenciyi dövmek marifet değil. Benim kan ter gözyaşı'ndan kastettiğim idmanın sertliği hocanın seni dövmesi değil. Nedret kılıç asla öğrencisine vuran biri değildir ama antrenmanı sağlam ve serttir. Bu da sparring temelli aliveness tarzını özümsemiş antrenman stillerinden kaynaklanır. Bu boksta kickboks'ta da böyledir. gelip de hocan senin ağzını yüzünü morartmaz, ama antrenman dövüşlerinle arkadaşın yapar.

hakikaten serttir ama
    bir gün tahta adamın kolunu kırmış ya vururken abartıp!
    ohaa!
  • Selamlar

İzmir Prowes 'den eğitim alan varmı acaba?

Başlamayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.