Şimdi Ara

WİNG TSUNG (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shaolin Kung-Fu teknikleri 550 ana hareketten oluşur. Bu sayı insan anatomisinin mantıklı olarak üretebildiği maksimum limittir.Oldukça kapsamlı olan bu tekniklerle binlerce farklı kombinasyon oluşturulabilir. Yeryüzünde varolan savaş sanatlarının atası olup tümünün birleşik gücünü temsil eder. Yani diğer savunma sanatları Kung-Fu’nun sadece belirli kesitlerini oluşturur.Bir vuruşta karşıdakini öldürebilir veya yere yığabilirsiniz.
  • Wing tsun çok güzel ama shaolin kung-fusu hakkında Forumdaki Turke katılıyorum kung-fu hepsinin babasıdır.
    Ama WT'i tercih ederim.
  • Felsefesini tam anlayamadım wt nin ama dediginiz kadarıyla pek bir felsefe goremedim.
  • ben videoları falan felsefesini anla die koymadım zaten. Bişey bilmeden felsefesi yok galiba diosun:D
  • wing tsun mantis kung fu gibi.. bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: GamingExpert

wing tsun mantis kung fu gibi.. bence

wing tsunda asla geri çekilmek kaçmak yoktur bunun mantis kung fu da olduğunu sanmıyorum
    WT'nin 4 prensibi

Birinci: Önün boşsa ilerle!
    İkinci: Eğer temas varsa yapış!
    Üçüncü: İçeri gir!
    Dördüncü: Rakip gerilerse takip et!

mantis kung fu da zincir yumruk olduğunu da sanmıyorum:D
    Daha bunlar gibi bi sürü şey
    Sadece 1-2 hareket benziyo die böyle konuşman gerekmez bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman343 -- 9 Ekim 2007; 21:07:16 >
  • Hitman kardes bir wt nin felsefesini anlamamamın nedeni adama kavga etmek istemiyorum diyip tekme tokat daliosun bu bir.İkincisi Shaolin kung fu gercekten tum savunma sporlarının atasıdır.Shaolin kung fu da kavga etmeyi deil kendini savunmayı ve sabrı öğrenirsin.
  • Benim felsefem kavga için Allah ne verdiyse dal, bi' yere sağlam vurduysam orda canlı hücre kalmicak kadar aynı yere çalışmak(al sana felsefe, başladığın işi bitir [?]) WT çekiciliğini kaybetti alçaktan gelcek darbelere zaaf gibi görünüyo ama hiç çalışmadığım için bilemem.

1- en iyi savunma saldırıdır
    2- en iyi saldırı savunma şansı en az olandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 13 Ekim 2007; 19:06:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Forumdaki Turk

Hitman kardes bir wt nin felsefesini anlamamamın nedeni adama kavga etmek istemiyorum diyip tekme tokat daliosun bu bir.İkincisi Shaolin kung fu gercekten tum savunma sporlarının atasıdır.Shaolin kung fu da kavga etmeyi deil kendini savunmayı ve sabrı öğrenirsin.

"kavga etmek istemiyorum diyip tekme tokat dalıyosun bu bir" bunu nerden çıkardın ben zaten shaolin kung fu ya bişey demedim bilmediğim bişey hakkında da konuşmuyorum senin gibi sen sadece videolardan felsefesi olup olmadığını hemen anlamışsın bravo(ben onları örnek için koydum). Emin ol wtde de sabrı öğreniyorsun mecbur kalmadıkça kavga etmiosun eğer kaçıcak bi yerin yoksa kavga etmek zorunda kalırsan çok işe yarar(tabi sen şimdi madem öyle tekme tokat nie dalınıo diyebilirsin öyle bişey yok illa adamı öldürene kadar dövmek zorunda degilsin bir iki harekette çok rahat bi şekilde kitleyebilirsin ama kalabalıksa tabiki dalıcaksın öyle etkisiz hale getirip bırakiim dersen olmaz hakedene uygulicaksın. Daha doğrusu bu wtciye kalmış bi karar ister sadece kendini savunur ama istediğini yapabilir yani illa tekme tokat dalarak dövüşebilir die bişey yok her türlü kendini savunabilir). Tabi sen her şeyin daha iyisini bilirsin bilmediğin şeyin bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman343 -- 13 Ekim 2007; 23:59:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GamingExpert

Benim felsefem kavga için Allah ne verdiyse dal, bi' yere sağlam vurduysam orda canlı hücre kalmicak kadar aynı yere çalışmak(al sana felsefe, başladığın işi bitir [?]) WT çekiciliğini kaybetti alçaktan gelcek darbelere zaaf gibi görünüyo ama hiç çalışmadığım için bilemem.

1- en iyi savunma saldırıdır
    2- en iyi saldırı savunma şansı en az olandır

"en iyi savunma saldırıdır" zaten bu wtnin prensiblerinden biri sayılır. WT alçaktan gelen darbelere zaaflı falan degil dediğin gibi çalışmadığın bişeyi bilemezsin ama biraz internetten inceleyebilirsin merakettiğin bişeyi illa çalışman gerekmio video dolu internette:D "kung fu türlerinde boşuna meditasyon konsantrasyon çalışmaları yok zaten çok iyi konsantre olmuş biri zaten en hızlı en sert darbeyi bile gözleriyle çok iyi izleyebilir ve istediği anda müdahale edebilir.

• http://www.youtube.com/watch?v=Fzq_zbzNiH0
    şuna bi bakın örnek bi dövüş forumdaki turk sanırım senin mantığına göre adamın çantasını paşa paşa verip hiç sesini çıkartmasın adam kavga istemio belki ama mecbur adamlara kendini teslim mi edicek
  • :) videodaki sifu cemil uylukçu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Capoeira_Regional

:) videodaki sifu cemil uylukçu

çok önemli bi noktaya degindin:D
  • Pardon ben biraz karıştırdım galiba.
  • İnternetten biraz araştırdım cok pardon ben karıştırmışım.Hepinizden cok özür dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Forumdaki Turk

İnternetten biraz araştırdım cok pardon ben karıştırmışım.Hepinizden cok özür dilerim.

özür diliyecek bişey yok canım neyi karıştırdın anlamadım? Yanlış anlaşılma olabilir. Yoksa şaka mı yapıosun:D
  • Yok ya WT yi Muay Thai ile karıştırmıştım savunma sanatlarının araştırırken wt ile ilgili bir sitede birseyler okumustum.Bir de su WT yi arastiriyim dedim aynı site karşıma cıkınca karıstırdıgımı anladım.Pardon.
  • Videoları simdi izleyebildim ve gercekten mukemmel teknikler var.yalnız zayıf noktaları gorulebiliyor.Ama bu noktaları kavga anında kac kisi gorebilir bilmiyorum.Ama cogu teknik gibi bu tekniklerinde zayıf noktaları var!
  • Bu sporu daha yakından inceliyecegim.Videolar icin teşekkürler.
  • Youtube'da istemediğin kadar video var:D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.