Şimdi Ara

WİNG TSUNG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 1 Eylül 2008; 15:22:00 >

• burada bu başlığı görmeyi hiç beklemezdim. 1 yıl uğraştığım bir spor. aralık ayında dersler yüzünden bıraktım. biraz da maddi nedenler aslında. dostum wing tsun aslında tam olarak spor değil. bir sanat. bunun turnuvaları karşılaşmaları felan olmaz. karşındakini öldürürsün. bu sanat tamamen sokakta kendini korumaya yöneliktir. druruşları dönüşleri vuruşları felan. sokaktaki adam genelde yarım kroşeler atar ya da seni bir eliyle tutar yukarıdan yumruk sallar felan. burada derinlik genişlik uzaklık ve zaman dörtlünü en iyi şekilde kullanarak kişiye karşılık verirsin. bu sanatta savunma yok. daha doğrusu savunma atağın bir parçasıdır. bir eilnle kişinin yumruğunu alırken diğeriyle ona sen saldırırsın. ikisi de aynı anda olur. bunlar biraz karışık geldiyse sana kısaca şöyle söyleyeyim. sokakta kendini en iyi wing tsunla koruyabilirsin. başta biraz garip gelecektir. duruşları felan. ama 1 ay sonra ne kadar eğlenceli olduğunu anlayayacaksın. burada 1 den 12 ye kadar dereceler vardır. sonrasında ise teknikerlikler olur. genelde 3 ayda bir seminer ve sınav olur. orada derece atlarsın. 6-9 ay arasında sokaktaki sana dalaşan mal heriflere karşı kendini korumaya başlrsın. 2 kişiyi indirirsin. ama bunları yanlış anlama büyük ihtimalle kavga etmezsin. zaten çalıştıkça içinde bir huzur oluyor. herifleri dövebilceğini biliyorsun. onun için dalmıyorsun. sen nerede başlayacaksın spora. hangi şehir hangi salon. ankarada korkmaz şimşek spor salonu var. korkmaz şimşek benim sifu m. türkiyedeki ilk sifu ve türkiye deki 1 numaralı adam. onun salonu sümer2 sokak kızılay. ayrıntılı bilgileri www.korkmazsimsek.net te bulabilirsin. kolay gelsin.

• yanıtın için teşekkürler ben istanbuldayım embas sifu cemil hoca ile çalışacağız oda emin boztepeye bağlı adaptasyon devresi ne kadar sürer acaba birinin çıkmasına bende sevindim ilk başlarda hangi eğitimler veriliyor biraz daha detaylıo anlatırsan sevinirim
  • cemil hoca bizim seminere gelmişti. uzun saçlı biri. iyi bir hoca olduğu konuşuluyordu. bizim sifumuz da emin hocaya bağlı. zaten bu olayı bu kadar yayan ebmas oldu. neyse sana muhtemelen ilk başta duruş yumruk atma adım atma gibi hareketler öğretilir. işte ayaklarının ne şekilde duracağı yumruğun daha geri gelmeden diğer yumruğu çıkmanı felan anlatırlar. bunun dışında bizim sifumuz biz sıılmayalım diye-bu arada hiç sıkılmamıştık-yakın dövüşte kullanılan bir iki basit hareket öğretmişti. kişi ellerini tuttuğunda kolayca kurtulma hareketleri var 4-5 tane. bunlar. kolayca alışırsın zaten 2 hafta içinde karşında biriyle çalışmaya hareketleri bir biriniz üzerinde uygulamaya başlarsın. ancak diğer mesajda yazmayı unutmuşum kesinlikle senin gibi kararlı birini bul. orada kafa dengi birilerini bulursun genelde ama sıkı çalışacak birilerini bulman her zaman kolay olmuyor. tabii sen abi ben çok sıkı gerçekçi çalışırım dersen bu şart. ama sadece spor olsun formda kalayım dersen oradan bir partner bulursun kendine. 1. derece genelde adımlar ve duruşlar basit bir iki yumruk karşılama var. 2. derecede zincir yumruk ağırlıklı oluyor. ama zaten zincir yumruk olayına 1 de de başlarsınız. burada biraz daha geliştirirsiniz. işte rakibin yumruğunu yönlenlendirirsin sen çıkarsın o karşılar felan. bir de söylemeyi unuttum. biz rakibin atağıını yönlendiririz. yani onun gücünü boşa çıkarırırz. bu çok iyi bir özellik. sonra onun gücünü kullanaraktan ona atak yaparız. ben burada karşılama felan diyorum ama aslında bu hareketlerinin hepsinin bir adı var. paksa ganza çamza vs. neyse 2. derecede bu ganza olayını da öğrenirsiniz. karna gelen yumruğu keser. 3. derece de düz yumrukları 4. derecede kroşe karşılamayı öğrenirsin. 5. derecede asıl wing tsun sanatı başlar. bundan sonraki kısmı çok süper. tamamen bir wing tusuncuya karşı kullanabileceğin hislere dayalı hareketler var. ben 4. dereceyi bitirdim bıraktım. 5 e başlayamadık. 5. dereceden öncesi tamamen sokağa yöneliktir. çok kullanışlı bir sanat. ancak şöyle bir sorum var. ilk başlayanları cemil hoca mı çalıştırıyor. bu arada msn i gönderiyorum pm den. oradan da konuşuruz eklersen.

• msn i ekledim
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 28 Haziran 2012; 13:27:33 >
  • başladım 2gün oldu ve her tarafım ağrıyor sanki body çalışıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fight night champion-Isaac frost
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kızacaksınız ama boş iş bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: C.Barkley

kızacaksınız ama boş iş bunlar

evet kızıyorum formda kalmak kondisyonda olmak spor yapmak ve dışarıda istanbul gibi yerde kendini her türlü tehlikeye karşı korumayı öğrenmek boş ise bişey demiyorum.Eskiden 4 yumrukta tıkanırdım 2-3 haftadır salonda ve evde çalışmalarım sonucu kum torbasına 20 yumruk atmaya başladım durmaksızın.

Evet kızdım ve kum torbasına gidiyorum

• Formda kalmaksa amacın başka sporlar da var örneğin basketbol ha benim derdim kavga etmeyi de öğrenmek diyosan sana şunu söyliyeyim ben de uzun bi süre tae-kwondo'ya gittim 3 yıl önce bıraktım evet çok iyiydim hâlâda iyiyim ama tae-kwondo biliyor olmam bu zamana kadar hiç işime yaramadı
    yani akıllı bi insan olduktan sonra da hiç bi zaman işime yarayacağını sanmıyorum.Ve harcadığım emeklere zamana acıyorum açıkcası Ben sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim şimdi bana ister yine kızarsın ister dediklerimi umursamazsın istersen de yol yakınken başka sporlara yönelirsin

• formda kalmak için neden basketbol da bu değil. yanii bu spor form korumuyor mu. eğer bizim antremanları görürsen basketboldaki kadar efor harcadığımızı görürsün. boş iş diyorsun da iyi ki bir sorun yaşamamışsın. yoksa taekwondo nun da seni koruyabileceğini anlarsın. bu uzak doğu sporlarının hepsinin ortak bir mantığı var ve hepsi de işe yarar. şu açıdan işe yarar. bu sporlar sana kavga mantelitesini öğretir. sokakta bir kavga görünce izle. ya da en basitinden git bir arkadaşlının bir elini tut. diğer elin kullanarak ona bir tane yumruk salla. şu sokakta en çok kullanılar yukarıdan adamın kafasının üstüne doğru giden yumruklardan. arkadaşının diğer herkes gibi yapacağı şey elini saçma sapan hareketlerle çekiştirmeye çalışır kafasını sağa sola oynatarak yumruğu ıskalamanı sağlamaya çalışır. ama tabii sen vurursun. sakın vurma. vur felan demiyorum ben burda. millet yanlış anlayıp mesaj felan atmasın. birçok insan bunu yaparken bu sporların mantelitesini biraz kavrayan birisi örneğin ben kafamı kaçırmak yerine boşta kalan elimle sen bana vurmadan önce yüzüne patlatırım bir tane. mantelite bu. sana kavganın mantığını öğretiyor. bazen en iyi savunma ataktır. bu sporların hepsi engelleyemediğin bir kavgaya girdiğinde nasıl hareket edeceğini gösterir. insanlar sadece gidip hareketlere bakıyor. sokakta adam böyle mi gelir ya da yok artık adam benim elimi yakalayacak da çevirip atacak felan diyorlar. ama bunlar sana prova gibi bir şey oluyor. kavgadan kaçamadığın zaman ne yapacağını biliyorsun. farkındaysan hep kaçmak yada engellemek dedim kavga için. çünkü bu sporlara bir süre giden kişi kavganın ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anlıyor. zaten bize kursta da hep bu anlatılır. kavgayı siz başlatmayın sadece baktınız adam geri çekilmiyor kesin bir kavga olacak o zaman indirin adamı.
    şimdi hiç işime yaramadı taekwondo demişsin de... iyi ki de yaramamış. bir bakayım acaba adamı dövebiliyor muyum gibisinden gidip birine dalmamışsın. şimdi sen kaç yıl gittim de kavga edemedim diye mi üzülüyorsun. eğer böyle düşünüyorsan üzülme çünkü basketbola gidip bir takıma giremeyenler emin ol daha çok. burası işin şakası aklı başında biri gibi konuluyorsun ve sanırım yani umarım kavga edemediğine üzülmüyorsundur. ancak bazen kaçamadığın durumlar oluyor. tek çare kavga oluyor. 1 yıl wing tsun yaptım ve hiç kavga etmedim. hiçbir zaman da bunun bir zaman kaybı olduğunu düşünmedim. inşallah hiçbir zaman kavga etmezsin de teakwondo işime yaramadı dersin. ama eğer öyle bir durum olursa gittiğine şükredeceksin.

• Belki de sen haklısın spawn
    O halde arkadaşa söyleyeceğim tek şey doğru amaç için git oraya!!!
  • amacımın ne olduğunu benimle konuşmadan neden yargıda bulunuyorsun analamadım zaten herzaman amaçlarım doğrultusunda iş yaptım
  • quote:

Orjinalden alıntı: -spawn-

formda kalmak için neden basketbol da bu değil. yanii bu spor form korumuyor mu. eğer bizim antremanları görürsen basketboldaki kadar efor harcadığımızı görürsün. boş iş diyorsun da iyi ki bir sorun yaşamamışsın. yoksa taekwondo nun da seni koruyabileceğini anlarsın. bu uzak doğu sporlarının hepsinin ortak bir mantığı var ve hepsi de işe yarar. şu açıdan işe yarar. bu sporlar sana kavga mantelitesini öğretir. sokakta bir kavga görünce izle. ya da en basitinden git bir arkadaşlının bir elini tut. diğer elin kullanarak ona bir tane yumruk salla. şu sokakta en çok kullanılar yukarıdan adamın kafasının üstüne doğru giden yumruklardan. arkadaşının diğer herkes gibi yapacağı şey elini saçma sapan hareketlerle çekiştirmeye çalışır kafasını sağa sola oynatarak yumruğu ıskalamanı sağlamaya çalışır. ama tabii sen vurursun. sakın vurma. vur felan demiyorum ben burda. millet yanlış anlayıp mesaj felan atmasın. birçok insan bunu yaparken bu sporların mantelitesini biraz kavrayan birisi örneğin ben kafamı kaçırmak yerine boşta kalan elimle sen bana vurmadan önce yüzüne patlatırım bir tane. mantelite bu. sana kavganın mantığını öğretiyor. bazen en iyi savunma ataktır. bu sporların hepsi engelleyemediğin bir kavgaya girdiğinde nasıl hareket edeceğini gösterir. insanlar sadece gidip hareketlere bakıyor. sokakta adam böyle mi gelir ya da yok artık adam benim elimi yakalayacak da çevirip atacak felan diyorlar. ama bunlar sana prova gibi bir şey oluyor. kavgadan kaçamadığın zaman ne yapacağını biliyorsun. farkındaysan hep kaçmak yada engellemek dedim kavga için. çünkü bu sporlara bir süre giden kişi kavganın ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anlıyor. zaten bize kursta da hep bu anlatılır. kavgayı siz başlatmayın sadece baktınız adam geri çekilmiyor kesin bir kavga olacak o zaman indirin adamı.
    şimdi hiç işime yaramadı taekwondo demişsin de... iyi ki de yaramamış. bir bakayım acaba adamı dövebiliyor muyum gibisinden gidip birine dalmamışsın. şimdi sen kaç yıl gittim de kavga edemedim diye mi üzülüyorsun. eğer böyle düşünüyorsan üzülme çünkü basketbola gidip bir takıma giremeyenler emin ol daha çok. burası işin şakası aklı başında biri gibi konuluyorsun ve sanırım yani umarım kavga edemediğine üzülmüyorsundur. ancak bazen kaçamadığın durumlar oluyor. tek çare kavga oluyor. 1 yıl wing tsun yaptım ve hiç kavga etmedim. hiçbir zaman da bunun bir zaman kaybı olduğunu düşünmedim. inşallah hiçbir zaman kavga etmezsin de teakwondo işime yaramadı dersin. ama eğer öyle bir durum olursa gittiğine şükredeceksin.

• arkadaşlar şimdi nerde hangi kanalda ne zaman ve saat kaçta yayınlanıyoryanlız dgitürk hariçlütfen cevap verin msnem ardamurat-06@hotmail.com gelin arkadaş olalım konuşalım hadi.amerikan güreşinden bassediyorum lütfen gelin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakışıklı06 -- 20 Aralık 2006; 22:14:21 >
  • Sifu cemil uylukçu gerçekten çok değerli bir eğitimen ve herşeyden önce çok değerli bir insandır. Böyle bir insanla çalıştığın için kesinlikle kendini şanslı hissetmelisin. Ağrılar çok normal iras ve ön adımlar bacaklarını çok yoracaktır ilk başlarda. Wing tzun sistemi kendini koruma adına en etkili silahsız dövüş sistemidir. Escrimayıda ileri ki dönemde bu sistemin yanında öğrenmeye başlayınca tam bir bütün halinde kendini koruma şansını yakalayacaksın.

Burda savaş sanatlarının gereksizliği üzerine bazı konuşmalar olmuş. Savaş sanatı savaş sanatçısı yetiştirir. Eğer wing tsuna kötü niyetle başlayan bir insan varsa sifu zaten bunu çok kısa bir sürede algılayıp elemine edecektir. Genç yaşına rağmen Sifu gerçekten derin bir insandır. Kişiliği ve sevecenliğiyle öğrencilerini kendine bağlar. Savaş sanatçısı yetiştirmek ve sistemin devamını sağlamak gayesinde olduğu açıktır.

Savaş sanatçısı olmak çok zor ve teknik olsun , mental olsun bir bütündür. Yani sadece sokakta saldırıya uğramadım savaş sanatı gereksiz demek , savaş sanatını özümseyememiş kişilerin sarf edebileceği sözcüklerdir. Savaş sanatı sadece fiziki çatışmaları ön planda tutmaz. Özünde savaş sanatları felsefeleriyle bu hayattaki zorluklara karşı direnme gücünü bireye aşılar. Sadece suratınıza gelen bir yumruk yada karnınıza yönelmiş kırık bir şişeden korunmak değil , en büyük duygusal çıkmazlarda bile savaş sanatının getirisi tartışılmaz.

Bu bağlamda burda yazılan yazıları ciddiye almak gerçekten çok zor. Amacın savaş sanatçısı olmaksa düşün olarak kendini buna hazırlamalısın ve emek vermelisin. Fikren kazandığın bir çatışmada fiziken yenilmezsin. Kendini bir bütün oalrak donattığın sürece...

Savaş sanatlarını basketbol yada futbol gibi sporlarla kıyaslayan arkadaşların bu sporlara devam etmesini ve savaş sanatları hakkında ahkam kesmemelerini öneririm. 20 sene karatede yapsalar özümseyemedikten sonra savaş sanatçısı olununamaz..

Wing Tsun gerçekten akılcı bir tercih. Sifunsa çok çok iyi bir sifu değerini bil dersleri aksatma yılma.

• quote:

Orjinalden alıntı: düttürüleyla

Sifu cemil uylukçu gerçekten çok değerli bir eğitimen ve herşeyden önce çok değerli bir insandır. Böyle bir insanla çalıştığın için kesinlikle kendini şanslı hissetmelisin. Ağrılar çok normal iras ve ön adımlar bacaklarını çok yoracaktır ilk başlarda. Wing tzun sistemi kendini koruma adına en etkili silahsız dövüş sistemidir. Escrimayıda ileri ki dönemde bu sistemin yanında öğrenmeye başlayınca tam bir bütün halinde kendini koruma şansını yakalayacaksın.

Burda savaş sanatlarının gereksizliği üzerine bazı konuşmalar olmuş. Savaş sanatı savaş sanatçısı yetiştirir. Eğer wing tsuna kötü niyetle başlayan bir insan varsa sifu zaten bunu çok kısa bir sürede algılayıp elemine edecektir. Genç yaşına rağmen Sifu gerçekten derin bir insandır. Kişiliği ve sevecenliğiyle öğrencilerini kendine bağlar. Savaş sanatçısı yetiştirmek ve sistemin devamını sağlamak gayesinde olduğu açıktır.

Savaş sanatçısı olmak çok zor ve teknik olsun , mental olsun bir bütündür. Yani sadece sokakta saldırıya uğramadım savaş sanatı gereksiz demek , savaş sanatını özümseyememiş kişilerin sarf edebileceği sözcüklerdir. Savaş sanatı sadece fiziki çatışmaları ön planda tutmaz. Özünde savaş sanatları felsefeleriyle bu hayattaki zorluklara karşı direnme gücünü bireye aşılar. Sadece suratınıza gelen bir yumruk yada karnınıza yönelmiş kırık bir şişeden korunmak değil , en büyük duygusal çıkmazlarda bile savaş sanatının getirisi tartışılmaz.

Bu bağlamda burda yazılan yazıları ciddiye almak gerçekten çok zor. Amacın savaş sanatçısı olmaksa düşün olarak kendini buna hazırlamalısın ve emek vermelisin. Fikren kazandığın bir çatışmada fiziken yenilmezsin. Kendini bir bütün oalrak donattığın sürece...

Savaş sanatlarını basketbol yada futbol gibi sporlarla kıyaslayan arkadaşların bu sporlara devam etmesini ve savaş sanatları hakkında ahkam kesmemelerini öneririm. 20 sene karatede yapsalar özümseyemedikten sonra savaş sanatçısı olununamaz..

Wing Tsun gerçekten akılcı bir tercih. Sifunsa çok çok iyi bir sifu değerini bil dersleri aksatma yılma.

düşüncelerin ve yazdıkların için teşekkürler
    benim amacımda zaten sokak ta onu döveyim bunu kırayım değil öyle olsa kiremit tuğla kırdıran biyere giderdim.Allaha şükür bugüne kadarda kendimiz bişekilde savunduk.
    En büyü amacım yaşım biraz geç olsada(26) en iyi şekilde öğrenmek ve eğitim verebilmek.
    Dediğin gibi sadece nesnelerle savaşmak için verilmiyor bu eğitim psikolojik olarakta ileride bir çok şeye daha farklı tepki vereceğime inanıyorum
    tekrar sağol

• bende başlayalı 2 ay oluyor. gerçekten güzel gidiyor sadece sınav zamanları biraz zorlanıyorum onun dışında çok iyi gidiyor.

küçükyalı ebmas
  • quote:

Orjinalden alıntı: irfanyus

bende başlayalı 2 ay oluyor. gerçekten güzel gidiyor sadece sınav zamanları biraz zorlanıyorum onun dışında çok iyi gidiyor.

küçükyalı ebmas

ne güzel aynı organizasyon içindeyiz
  • Arkadaşlar ankara'da wing tsun a başalanabilecek en iyi spor merkezi, neresidir? bir de bu spor ile ilgili eğitim filmleri, bilgilerini burada paylaşabiliriz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.