Şimdi Ara

Wirelees Ağ Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sitede yeniyim çok fazla konuya göz attım fakat tam bir fikir sahibi olamadım mümkünse profesyonel arkadaslardan yardım bekliyorum şimdiden tesekürler..........

Benim sorunun şöyle ben aralarında 150mt mesafe olam iki binanın birinden wirelees sinyalini digerine göndermek istiyorum ikinci binada sinyal sadece wirelees özellikli bir telefon tarafından kullanılacak internet paylaşimi için fakat iki bina arasında bir bina var ama binalar yaklaşik 30 derece açı ile birbirlerini bir noktadam görüyorlar benim aradigim şey bu sinyali telefona ulaştıracak ve sorunsuz kullandıracak bir çözüm...

Benim elimde USRobotic USR9108 Wireless MAXg ADSL Gateway marka modem var doğal olarak bu modemin kapsama alanı bezim için yeterli degil ama anladiğim kadarıyla bu modeme uygun bir verici anten taktigim taktirde sorunun çözebiliyorum.... Ama nasıl bir anten almam lazım kararını veremedim benim buldugum birkaç anten var size aşağıda resimleri ve açıklamaları için linkleri vereyim.....

modem için link :http://www.usr.com/products/broadband/broa...amp;sku=USR9108

antenlar için linkler :http://www.usr.com/products/networking/wir...sp?sku=USR5483b
    :http://www.usr.com/products/networking/wir...sp?sku=USR5482b
    :https://www.wifianten.com/www/detay.asp?id=103
    :https://www.wifianten.com/www/detay.asp?id=127

Benim düşündüğüm çeşütler bunlar masraf pek sorun değil eger sizin daha mantıklı ve güzel önerileriniz versa lütfen benimle paylaşin
    bu sistemi kurmak benim için çok önemli konuya hakim arakadaşlardan yardım ve önerilerini bekliyorum....

Şimdiden teşekürler SAYGILAR.........

BUDA GOOGLE EART RESMİ.....

Wirelees Ağ Yardim

Wirelees Ağ Yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_angel067 -- 17 Kasım 2008; 12:27:09 >

• sinyal sadece göndereksen 1 wattlık amfi var istersen fiyatta anlaşabilirz turtdışından yeni geldi çıkış gücünü 1 watt yapacak modemin
  • antenle yada amfiliyle cikisi guclendirseniz bile telefonlarin wireless menzili cok kisa oluyor. bir tek iphone un menzili biraz daha iyi. n95 tecrubemle sunu soyliyebilirim o mesafeden ne kullanirsaniz kullanin telefona fayda etmez. iphone a bile fayda etmez.

bir tek telefon icin masrafi goze aliyorsaniz tek yok sinyali karsi tarafdan alip tekrar edecek ikinci bir cihaz kurmak. access point yada wireless router. universal repeater modunda hemen her cihazi tekrar edebilen modeller var ama turkiyede hala bu isi duzgun yapcak bir model bulmadim. en saglikli ve temiz yol kendi modeminizle ayni marka ayni seriden kesinlikle uyumluluk sorunu cikarmiyacak bir access point yada wireless router alip modemle ikisini wds modunda baglamak.

access point yada wireless routerlarin sinyal gucu laptoplardan bile cok daha fazladir. 150metreyi sorunsuz asmalari gerek. genede extra anten masrafindan sakinmak icin modemide, ikinci cihazida binalarin birbirlerini direk goren pencerelerinin onune yerlestirin. aradaki bina engellemezse bu yetecektir. yetmezse access pointe daha ekonomik bir panel anten takmaniz isinizi gorecektir.

• Çok teşekürler arkadaşlar yorumlarınız için anfi olayını bende düşündüm ama birde darkaura arkadaşımın dediği gibi saglam bir ap alıp her iki taraftada bir sistem kurmaya karar verdim aklımdaki cihaz sitedede çok popüler olan d-link dwl-2100AP acaba bu aletten iki tane alsam ve karsılıklı bunları kursam yeterli olurmu sizce yoksa bıraz daha güçlü bir sistememi ihtiyacım olur....

Yada sizin önerebileceginiz herhangi bir model varmıdır..... Yardımlarınız için cok tesekürler şimdiden cevaplarınızı dörtgözle beklıyorum...........
  • Linksys ve usr markalarında tekrarlayıcı cihazlar var. Fiyatları 150-200 ytl civarında. Yakaladığı wireless sinyalini genişleterek tekrar yayınlıyor. Yakaladığı sinyal 2 çentik bile olsa iş görüyor. Sadece kablosuz bağlantı sağlanabiliyor. Bu cihazlarada göz gezdir istersen.
  • dlink 2100 cok guzel bir access point her yonu ile. ama sorun suki wds yapcaksaniz kesinlikle modeminle ayni marka ayni nesil cihaz almaniz gerek. farkli chipsetler aralarinda uyumsuzluk cikariyor.

linksys yada usr in repeaterlarini hic denemedim. elimde her cihazla uyumlu repeaterlar var ama hic biri turkiyede satilmadigi icin isimlerini bile vermiyorum. usr in repeateri guzel duruyor. ayni marka oldugu icin kesinlikle uyumlu olur. ayrica wds nin uygulamasi biraz karisiktir. kafa karistirabilir. repeater modunda istediginizi vermezse wds yi gene deniyebilirsiniz.
  • Sagolun arkadaşlar ben zaten kendım suan yurtdsındayım darkaura arkadasım eger o modellerı soylersen ben bakaıyım bulmaya calısayım burdan..................

BEn bu d-link dwl-2100 ap den ikitane alsam işimi görmezmi yani..........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dlink 2100ap den iki adet alirsan isini elbetteki gorur. ayni makina olduklari icin sorunsuz baglanirlar.

ama yurtdisindaysan kesinlikle Buffalo Whr HP G54 bulmaya calis. 40-45 euro bir sey. hem dahali amfisi var cekis kuvveti guclu. hemde ddwrt firmware yuklenebiliyor. ddwrt yukledinmi hemen hemen butun cihazlardan gelen sinyali tekrarlatabilirsin. bunun disinda ddwrt nin bir suru ilginc extra ozellikleri var.

su an ddwrt yuklu bir buffalo uzerinden baglaniyorum. interneti bridged repeater modunda uzaktaki asus marka ana routerimdan aliyor. kesinlikle chipset sorun olmuyor diger evimdeki buffalo da repeater modunda airties modeme bagli. airtiesler texas instruments chipli, buffalo broadcom.
  • arkadaşlar yorumlarınız için cok tesekurlerr...... bırde bana bilen arkadaşlar varsa bu wds ayarlarını nasıl yaparım açıklarmısınız d-lınk dwl2100ap için...........
  • slm repeater olarak kesinlikle usr maxg yi düşünmeyin,bütün usroboticslerde olduğu gibi ısınınca sapıtıyor,cam kenarına koyacaksanız ve oradan soğuk hava sızıyorsa mükemmel çalışıyorlar(aynı şey 5422 u.s.r usb ethernet içinde geçerli)bizzat başımda öyle bir bela u.s.r lar var sakın bulaşmayın derim...Hatta 5422 usb ethernetin dış plastiğini açıp,eski bir p3 soğutucusuna sıkıştırmak suretiyle kullanabiliyorum aksi takdirde 5 dakika sonra bağlantı kopuyor,elime başka bir yerdende yeni 5422 daha geçti ondada aynı sorun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.