Şimdi Ara

Wireless Access Point Tavsiye??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wireless access point alıcam ev de kullanmak için. Piyasada bir çok ap var ve herbirinde değişik özelliklerden bahsetmişler. Ben USR almayı düşünüyorum. Siz ne tavsiye edersiniz. Kullandığınız memnun kaldığınız modelleri yazabilirmisiniz.

• ASUS WL-330g kullanıyorum, çok memnunum. Tavsiye ederim...

• us robotics haricinde alma.

us robotics in hem usb print server özelliği hemde 100 metreyi aşkın çekim gücü şu an piyasadaki modemlerin hepsinden 2 adım önde. şu an alıcaksan robotics al. eğer 1 veya 2 ay bekler isen airties ve asus gibi modem firmalarının eli armut toplamaz ve bu özelliklerin hepsi onlarda da mevcut olur. ama yine robotics in çekim gücünü yakalamazlar. bu güne kadar da yakalamayadılar zaten.

robotics in 9106 modelinde de çekim gücü açık alanda 80 metreyi buluyor zaten. 9108 modelini piyasaya sürerken zaten adamlar 9106 yı 1.5 kat solluyoruz mesafe konusunda dediler. hemde bunu tek ve 2 dbi lik antenler ile yaptılar.arkadaş 9108 modeline 7 lik anten aldı. 60 dairelelik dev site de her yerde çekiyor. bahçe dahil. şifresiz olarak veriyor 256/64 sınırsız bağlantısını.

sonuç olarak benim taktığım ve sattığım tecrübeme ve kullanılan mekanlara göre yaptığım yorumlarda

wireless mesafesi konusunda ilk 5
    1 sırada : robotics
    2 sırada : asus
    3 sırada : linksys
    4 sırada : airties
    5 sırada : e-con

wireless konusunda zyxel çok başarısız. sattığım 7 adet hızlı sistem çıkışlı zyxel geri döndü. taktığım 3 yerden de geri topladım. aynı odada çok güzel çekiyorlar fakat bir duvar sonra sürekli bağlantı kopuyor. bu modemleri zyxelin wirelessız modelin fiyatına başkalarına sattım ve sadece modem olarak kullandırıyorum. çok zarar ettim anlayın. buna telekom onayı veren zihniyetlere ve telekoma zaten hergün küfür ediyorum.

umarım seni bilgilendirmişimdir.

ha bu arada herkese iyi bayramlar.

• ben model olarak diil de access point alıcam. zaten bende usr düşünüyorum. adsl modemimde usr zaten. usr nin tr sitesinde yeni bir serriden bahsediyor yeni bir teknoloji ile çekim gücü %50 ye varan oranda artırılabiliyormuş. ama türkiyeye gelmedi sanırım daha. birde ben hem access point hem brige özelliği olsun istiyorum ama sitesinde ayrı ayrı ürünler olarak gösteriyor.
  • Arkadaşlar biraz araştırdım usr nin çok fazla modeli var. hepsini bir cihazda toplamamışlar sanırım. router, access point, range extender, bride bunların hepsi ayrı ayrı ürünler. baya bi kafamı karıştırdı benim. türkiye satış sitelerinde bir model hem bridge hem ap olarak gözüküyor ama usr nin sitesine girdiğimde o ürün ya ap yada bridge olarak gözüküyor hatta satış sitesinin router dediği alete usr nin sitesinde range extender deniyor. Baya bi kafam karıştı. Şimdi ben şu şekilde kullanıcam bir adsl modemim var bunu wireless a bağlayıp evin içerisinden laptop ile bağlanmak istiyorum. bana ne gerekli. bir tek ap yeterli olur mu? sanırım router olmasına gerek yok sonuçta evde iki farklı subnet kullanmıcam.
  • Arkadaşlar meselahttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd90428 linkteki ürün access point olarak geçiyor. Halbuku usr nin sitesinde ve ürünün üstünde router yazıyor. Şimdi bu hem access point hem router mı? Yoksa routerlar access point görevide görebiliyor mu? Birdehttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd46496 bu ürün var. Bu access point olarak geçiyor. Router Özelliği yok. Fiyatları da birbirinin hemen hemen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viperay -- 10 Ocak 2006 20:11:11 >

• router bağlantıyı birden fazla bağlantıya bölebilmek için kullanılan bir sistem. access point ise adından da anlaşılacağı gibi erişim noktasıdır. router özelliği olmayan modemlere bağlarsan cross kabloyla iki bilgisayarı birbirine bağlamış gibi bağlantı kurarsın, tek bir makinayla. router özelliği olan bir modeme takarsan bağlantını aynı ağ maskesi altında dağıtırsın. access pointinde router özelliği varsa router özelliği olmayan bir modemin bağlantısını da çoklu olarak dağıtabilirsin. yani, modeminin router özelliği varsa eğer alacağın access pointin router özelliği olmasına gerek yok. ben kullandığım sistemi kısaca anlatayım. USR sure connect 4 LAN portlu adsl modemim var. iki portu iki pcye bir portu da access pointe bağlı durumda. modemin IPsi 192.168.1.1, diğer bilgisayarlara da modemin dhcp serverinin atadığı IPler 192.168.1.2 ve 3.

access point ise kendi portundan başlayarak dağıtma imkanı veriyor. 4.porta takılı olan access pointe bağlanan laptoplar 192.168.1.4-5-6-7.... IP alıyor, internete ve intranete bağlanabiliyorlar.

resmi hemen çektim, pek net değil annemi kaldıramadım pc başından kusura bakmayın biraz karanlık çıktı:)

kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Access point bağlantı sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: viperay

Arkadaşlar meselahttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd90428 linkteki ürün access point olarak geçiyor. Halbuku usr nin sitesinde ve ürünün üstünde router yazıyor. Şimdi bu hem access point hem router mı? Yoksa routerlar access point görevide görebiliyor mu? Birdehttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=410&productid=bd46496 bu ürün var. Bu access point olarak geçiyor. Router Özelliği yok. Fiyatları da birbirinin hemen hemen aynı.

bu arada, linklerini vermiş olduğun ürünler access point değil, wireless adsl modem.
    hatta sadece wireless de değil, 4 LAN portu da mevcut. sen USR adsl modemim var demiştin, sadece access point yeterli diye düşünüyorum. dersen ki ben adsl modemimi rafa kaldırabilirim, o zaman tercih senin derim.

• bilgi için teşekkürler. o ürünlerin adsl modem olduğunu neredenanladınız çünkü özelliklerinde adsl hakkında hiçbir bilgi verilmiyor. sadece router ve accesspoint olduğu yazıyor. hatta ilk linkteki ürünün hem router hem acesspoint olduğu yazıyor. işte benim kafam burda karışıyor. usr nin sitesinde ürünleri ya ap ya da router ama hepsiburada da ikisi birden olduğu söyleniyor.
  • usr 9106 nın standart antenleri kaç db? bir de malum 2 anteni var her birine en fazla kaç db'lik anten takılabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.