1 yıl önce internetin şifreleme türünü değiştirdim diye sarı ünlem çıktı. Eski şifreleme türüne döndürdüm yine aynı. Sonra birbiri ardına bir ağ değişiklikleri falan algıladı. Bunlar düzelsin diye driver güncelledim fakat sarı ikaz hala duruyor hala ağ değişikliği algılıyor ve ARTIK YAN ODADA TEK TIK, ODAMDA 3 TIK ÇEKİYOR!. Bir bilgisayar saatte bir ağ değişikliği algılar mı ya? Ne kadar çözüm varsa denedim olmadı.
Şöyle oluyor: Açılışta yan odada bile böyle 10 saniye geçmeden de en iyimser hali böyle.
Kaldı ki her gün tek tıkta oynuyorum 1 saniye yüksek pinge dayanamazken internette gezerken sayfalar takılıyor. Bunun sebebi kesinlikle modem değil çünkü modemle yüz kere uğraştım sorun sslerde de gözüktüğü gibi bilgisayarda. Ne yapmalıyım lütfen bana bildiğiniz her şeyi yazın çünkü böyle gitmez.
E bir cevap vereceksiniz artık değil mi?
-şerafettin-
kullanıcısına yanıt
Bilgisayarından Aygıt Yöneticisi içerisinden kablosuz ağ aygıtını kaldır diyerek sürücüleriyle birlikte kaldır ve bilgisayarı resetle. Bilgisayar açıldığı zaman kablosuz ağ görünmüyorsa tekrar aygıt yöneticisine girip ünlem işaretli ağ aygıtını windows update üzerinden güncellemeye çalış tabi ethernet ile bağlanabiliyorsan. Hayır öyle bir seçeneğim yok diyorsan ve ağ kartının sürücüleri bilgisayarında bir yerde duruyorsa veri yolunu kendin seçme yöntemiyle sürücülerini kur. Sorun hala devam ederse, bilgisayarına sabit bir IP adresi vermeyi dene modeminin DHCP aralığına uyacak bir şekilde.
Bu işlemlerden sonra mesafeye göre çekim gücü hala değişiyorsa yüksek oranda, modem üzerinden kablosuz kanalı otomatik olarak ayarlayabilirsin eğer değilse. Otomatikte ise kanal değiştirerek sana en uygun kanak üzerinden yayın yaptırıp çekim gücünü arttırabilirsin.
Bir diğer olay da yapmış olabileceğini tahmin ediyorum fakat modeminden kablosuz bağlantıyı kaldırıp yeni bir kablosuz bağlantı oluşturman yeni bir şifre ile.
ettaL
kullanıcısına yanıt
Eski driverı yükledim sarı ünlem hariç düzeldi.
-şerafettin-
kullanıcısına yanıt
Sarı ünlem nerede çıkıyor? Sağ altta ağ bağlantının üzerinde mi yoksa aygıt yöneticisinde mi? Aygıt yöneticisinde ise hangi isimde geçiyor?
Ayrıca şu anda rahatça kullanabiliyormusunuz yapmak istediğiniz şeyleri?