Şimdi Ara

Wireless Adaptör vs Menzil Arttırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Modemim evin ortasında bulunuyor fakat bazı odalardan güçlü bir şekilde çekmiyor. Bende bundan dolayı bir alet, araç, edavat almayı düşündüm :)

İnternette araştırdım yok access point, yok repeater, yok router, yok adaptör yok bilmem ne bir sürü şey var aklım iyice karıştı.

Ev içerisinde başka odadan daha iyi sinyal almak ve bağlanmak için ne almalıyım ??

Wireless Adaptör mü Menzil Arttırıcı mı ? Nedir ne değildir. Teşekkürler arkadaşlar.

• wifi adabtör alırsanız sadece sizin bilgisayarınız yararlanır.
    menzil genişletici(access point vb.) alırsanız evdeki tüm cihazlar yararlanır.

Access point ile (access point modda çalışabilen herhangi bir cihaz da olabilir) genişletmek isterseniz, access pointi koyduğunuz odaya ana modemden ethernet kablosuz çekmek zorundasınız.

Repeater ile genişletmek isterseniz, kablo çekmenize gerek kalmaz. ana modemden gelen wifi ye bağlanıp, wifi yi tekrar yayın yapar. bu modda önemli olan nokta repeater cihazın ana modemden aldığı sinyalin çok iyi seviyelerde olmasıdır. eğer düşük sinyal alırsa internet hızın o derece düşük olur. bir de repeater modda verim yarı yarıya düşer(cihaz kablosuz olarak hem alıp, hem verdiği için). pek tavsiye etmem.

Bu modlarda çalışan tek bir cihaz da bulabilirsiniz. ne kadar performanslı çalışırlar? orası da ayrı bir konu.
    örnek ;
    http://www.hepsiburada.com/edimax-br-6428-v3-n300-kablosuz-n-router-access-point-menzil-genisletici-bridge-wisp-5-in-1-p-BD804221

http://www.hepsiburada.com/dark-wrt-152-150mbit-802-11n-wifi-4-port-ethernet-kablosuz-access-point-dk-nt-wrt152-p-BD801726

bence bir access point alın. wifiyi en verimli kullanabileceğiniz seçenek diye düşünüyorum

• Access point kullanıyorum. Modemden kablosuz olarak aldığım sinyali yine kablosuz olarak yayıyorum. Size de bunu öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

wifi adabtör alırsanız sadece sizin bilgisayarınız yararlanır.
    menzil genişletici(access point vb.) alırsanız evdeki tüm cihazlar yararlanır.

Access point ile (access point modda çalışabilen herhangi bir cihaz da olabilir) genişletmek isterseniz, access pointi koyduğunuz odaya ana modemden ethernet kablosuz çekmek zorundasınız.

Repeater ile genişletmek isterseniz, kablo çekmenize gerek kalmaz. ana modemden gelen wifi ye bağlanıp, wifi yi tekrar yayın yapar. bu modda önemli olan nokta repeater cihazın ana modemden aldığı sinyalin çok iyi seviyelerde olmasıdır. eğer düşük sinyal alırsa internet hızın o derece düşük olur. bir de repeater modda verim yarı yarıya düşer(cihaz kablosuz olarak hem alıp, hem verdiği için). pek tavsiye etmem.

Bu modlarda çalışan tek bir cihaz da bulabilirsiniz. ne kadar performanslı çalışırlar? orası da ayrı bir konu.
    örnek ;
    http://www.hepsiburada.com/edimax-br-6428-v3-n300-kablosuz-n-router-access-point-menzil-genisletici-bridge-wisp-5-in-1-p-BD804221

http://www.hepsiburada.com/dark-wrt-152-150mbit-802-11n-wifi-4-port-ethernet-kablosuz-access-point-dk-nt-wrt152-p-BD801726

bence bir access point alın. wifiyi en verimli kullanabileceğiniz seçenek diye düşünüyorum

Oncelikle aciklamalariniz icin tesekkur ederim gercekten yarari oldu. Sizden sonra yazan arkadas 'cabriolet1981' bu access pointini kablosuz kullandigini yazmis. Yoksa sizin dediginiz gibi kullanacagim odaya kablo cekmek zorunda miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Access point kullanıyorum. Modemden kablosuz olarak aldığım sinyali yine kablosuz olarak yayıyorum. Size de bunu öneririm.

Tesekkur ederim. Access pointi kullancagim odaya kablo cekmek zorunda miyim. Dediginiz gibi wireless baglaniyor mu

• fenr17 F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bildiğim kadarıyla access point modunda, sinyali modemden kablosuz olarak alıp yine kablosuz olarak yayma olayı her cihazda olmuyor. Benimkinde var bu özellik. Netmaster wds-300 kullanıyorum ama artık bu cihazı tavsiye etmiyorum sürekli bağlantı kopuyor.
    Bazı markalarda şöyle oluyor, modemle access pointi kabloyla bağlıyorsunuz. Sonra access point kablosuz olarak sinyal yayıyor. Kısaca bu özellikler alacağınız marka/modele göre değişiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar bende kendi bilgisayarim icin wireless adabtor almayi dusunuyorum interneti komsudan cekicem yaklasik 20-25 metre civari mesafe var sizce bu cihaz isimi gorurmu hizi ne olur

http://www.hepsiburada.com/airties-air-2315-150mbps-wireless-adaptor-pm-bd301683

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • access point olarak satılan ürünlerde birden fazla çalışma modu bulunuyor. Bunlar üründen ürüne değişebilir. Temel olarak ; access point modu, Repeater modu, Client modu.

Access point modu : ana modeme kablo ile bağlanır. cihaz ana modemden gelen interneti kablosuz olarak yayar. bağlanan cihazlara ana modemden ip ataması yapar. dhcp server yoktur veya kapalıdır. kabloluyu kablosuza çevirir.

Repeater modu : ana modeme kablosuz bağlanır. cihaz ana modemden gelen interneti kablosuz olarak yayar. bağlanan cihazlara ana modemden ip ataması yapar. kablosuzu yine kablosuza çevirir.

Client modu: cihazı bilgisayarınıza ethernet kablosu ile bağladıktan sonra istediğiniz bir kablosuz ağa bağlanıp , internete erişebilirsiniz. wifi adaptör mantığında çalışır. yine ana modemden ip ataması yapar.kablosuz aldığı interneti kabloluya çevirir.

bir ap de olan temel özellikler kısaca bunlardır. daha fazla özellikleri olanlar da olabilir. bu modlardan en sağlıklı çalışanı access point ve client modu bana göre. repater modunda verim düşer ve daha sonradan da @cabriolet1981 arkadaşın da dediği kopma vb. sorunları yaşayabiliyorsunuz. bu yüzden ben repeater modu tavsiye etmiyorum. repeater modunda düzgün çalışan bir ürünle karşılaşmadım henüz, bilemiyorum belki de vardır. yine de siz bilirsiniz, kablo çekmek istemiyorsanız bu modu tercih edebilirsiniz. repeater mode yerine, access point cihazı client modunda çalıştırıp, cihazdan gelen kabloyu bir wifi özelliği olan router a bağlarsanız hem kablolu hem kablosuz internet elde etmiş olursunuz.(modemden kablo çekmeden, ama iki cihaz alacağınız için masraflı olabilir.)

örnek olarak bu cihaz bir access pointtir.http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-12_TL-WA701ND.html , desteklediği modlar : AP/Multi-SSID/AP Client/Repeater/Universal Repeater/Bridge+AP

bu cihazda bir dış cephe access point fakat daha fazla çalışma moduna sahip(router özelliğide eklenmiş)http://www.tp-link.com.tr/products/details/TL-WA7210N.html#specifications desteklediği modlar: AP Router Modu/AP Client Router Modu (WISP Client)/AP /Client/Bridge/ Repeater Modu /Multi-SSID

Netmaster WDS-300 KABLOSUZ AP-ROUTER ; bu cihaz adındanda anlaşılacağı üzere sadece bir ap değil aynı zamanda router. işin içine router girdiği zaman özellikler farklılaşıyor. çalışma modları olarak AP / WISP Router / WDS / AP+WDS modları verilmiş.

WISP Router modunda çalıştırısak, cihaz kablosuz bağlandığı ağı , kablosuz ve kablolu olarak dağıtır ve cihazlara kendi dhcp serverından ip ataması yapar.

gördüğünüz gibi özellikler marka modele göre değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 26 Ağustos 2016; 12:53:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.