Şimdi Ara

Wireless Ağ Sistemi (Geniş Çaplı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ortalama 4000-5000 metrekarelik bir otele Wireless Ağ kurulumu olacak...

otelin müşteriler tarafından kullanılan her alanında internet olmak zorunda... Hotspot sisetmide kurulacak...

sizden istediğim;

1. Kaç Mbps'lik modem kullanmalıyım ve bu modem nerede olursa iyidir? (Access Point'lere dağıtım Ethernet kablosu ile olacak)

2. Kaç Mbps'lik Access Point kullanmalıyım ? (Bar, Havuz Bölgesi, Restaurant, Tüm Odalar (odaların bulunduğu her kata 1 adet access point koymayı planlıyorum)

3. Böyle bir sistem için Modem Access Pointler ve Kablolama ekibi yetecekmidir yoksa olmazsa olmaz kesinlikle şuda kurulmalı böyle birşey olmalı dediğiniz birşey varmı? (Server, Router, Donanımsal Firewall gibi vs.)

Network konusunda çok derin bilgiye sahip değilim ki anlamışsınızdır zaten... bu konuyla ilgili önerileriniz, Cihaz Marka Model önerileriniz olursa çok sevinirim...

ayrıca basit bir Şema çizim yada anlatımı yaparsanızda çok makbule geçecektir...

şimdiden çok teşekkür ederim...

• UP UP !
  • tackomacko T kullanıcısına yanıt
    Bir kroki çizseydin iyiydi ama bana sorarsan her kata access pointle filan uğraşmadan binanın karşısına bir kaç noktada outdoor anten takarak her yeri kapsama alanına alabilirsin. Hot spot olarak en pratik çözüm;

http://www.zyxel.com/products_services/n4100_vsg_1200_v2.shtml?t=p
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCP Türkiye

Bir kroki çizseydin iyiydi ama bana sorarsan her kata access pointle filan uğraşmadan binanın karşısına bir kaç noktada outdoor anten takarak her yeri kapsama alanına alabilirsin. Hot spot olarak en pratik çözüm;

http://www.zyxel.com/products_services/n4100_vsg_1200_v2.shtml?t=p

bu işi bunlar degilde ubnt mikrotik ve draytek tarzi cihazlar çözer ancak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamanında ben yaptım oldu, 8 senedir tıkır tıkır çalışıyor. Ha interneti ücretli verme işini oturtamadılar sadece, müşteriler homurdanıyormuş :)
  • TP Link 5210 ve 7210 Modellerini kullanabilirsin. Ben Böyle bir projede 5210 Outdoor modelini kullandım. Hem mesafe ayarıyla anten çıkış gücünü yükseltebiliyorsun, hemde kazancı yüksek bir dahili anteni var. 5210, 54 Mbps, 7210 da 150 Mbps çalışabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devamsiz -- 28 Ocak 2014; 12:48:39 >
  • basitçe şemayı çizdim ücretli kullandırmak yada kullandırmamak otel sahibine ait o beni ilgilendirmiyor... :D

hotspot sistem için microtic kullanmayı planlıyorum...

ama bu otelin dediğim gibi her alanında internet en az iyi seviyede kullanılabilmeli... bu istemci cihazın wireless istemci gücüne de bağlı biliyorum ancak ortalama bir cihazla ben bu seviyeyi yakalayayım yeter...

her yere access point döşemek benimde işime gelmiyor açıkçası tek tek konfigürasyon fln hiç uğraşmak istemiyorum eğer 1-2 cihaz ve ek aparatlarla çözebileceksem bu denli güçlü bağlantıyı çok daha fazla işime gelir...

ilgilendiğiniz ve vereceğiniz yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim...
     Wireless Ağ Sistemi (Geniş Çaplı)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Naçizane önerim dört köşeye de birer outdoor anten koyup cat6 ile hotspotta buluşturmandır. Antenlerin mesafesini minimuma getir ve her birine otel1,2,3,4 diye farklı isimler ver. Hotspot 1.bloktaki resepsiyonda olacak muhtemelen. Teferruata hiç gerek yok, antenler PoE olsun.
  • hotspotu sadece ve sadece loglama ve müşteriye internete giriş yetkisi vermek için kullanıcı adı şifre tanımlama hizmeti için kullanıcam... bununda nedeni herhangi bir yasal olaya karışan bir müşteri olur ise üzerimden o külfeti atıp o tarih ve saatte şu şahısın bilgisayarı üzerinden yapılmış diyebilmek...

burdaki asıl problem internet bağlantısını tüm otelin kullanılabilir alanına yaymak...

bu arada network sistemleri işi yapan bi arkadaşımla konuştum buraya gönderdiğim planın aynısını onada gönderdim ve birebir anlattım

o da bana 1 adet 300 mbpslik modem ve en az 8 adet 300 mbpslik repeater ile hem kablosuz hemde bağlantı yavaşlamadan noktaya ulaştırabilirsin dedi...

biraz araştırdım bi sitede de en fazla 4 repeater kullanabilirsin diyor burda kafam karıştı...

her 4 repeaterda bir farklı modemmi kullanmam lazım? yoksa her 4 repeaterda bir 4.den 5.ye geçişte kablomu kullanmam gerekiyor?

modem resepsiyonda ön büroda olucak ana makinayla birlikte ve ordan sonra repeaterlar başlıycak?!

bunlarla ilgili geniş bilgi sahibi olanlar varsa şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Naçizane önerim dört köşeye de birer outdoor anten koyup cat6 ile hotspotta buluşturmandır. Antenlerin mesafesini minimuma getir ve her birine otel1,2,3,4 diye farklı isimler ver. Hotspot 1.bloktaki resepsiyonda olacak muhtemelen. Teferruata hiç gerek yok, antenler PoE olsun.

+1
    Kafa karıştırmadan toparlayalım;
    Öncelikle sadece bir tek modem lazım size. burada önemli olan talep edilen bant genişliği, yani ortalama kullanıcı sayısı. Lokasyonu bilmiyorum ama fiber internetle ihtiyaç duyulan bant genişliği sağlanır.
    İkinci adım ölü bölge kalmayacak şekilde antenlerin yerleştirilmesidir. 4-5000 m2 dediğiniz için ortalam 70x80 mt lik bir dikdörtgen alanı 4 outdoor antenle kampsama alanına çok rahat alırsınız diye tahmin ediyorum. Antenlerin modemle bağlantısını kablolu yapmayı hep tercih etmişimdir, burada da tavsiye ederim. Ha bu iş kablosuz olarak da çözülür ama kabloludaki gibi stabil olmaz, ve biraz daha karmaşık bir hal alır. Out door antenlerle mesh oluşturup tek bir ssid üzerinden de kullanıcıları toparlayabilirsiniz ki bu çok daha hoş bir şey olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 28 Ocak 2014; 22:37:45 >
  • anladığım kadarıyla repeaterla anten aynı işi yapıyor yada aynı şey... yani veriyi alıp güçlendirip kendi alanındaki bölgeye tam veri akışı sağlıyor...

şablona göre konuşursam modemi resepsiyonda önbüro ofisinde kapalı bölgede tutmammı iyi olur yoksa pool bar'ın orda merkezi konum gibi korunaklı bir yere koymammı daha iyi olur? bu arada ana bilgisayarda önbüroda bulunacak tabi... çünkü resepsiyonun ordan ilk ve ikinci repeater'a ulaştıktan sonra 3 ve 4 yani modeme en uzak kalan repeaterlar aynı veriyi alıp iletebilecekler mi? daha önce repeater veya anten sistem kullanmadığım için çalışma gereksinimleri konusunda yeterli bilgim yok...

ap olsun anten olsun repeater olsun bu tür aktarıcı ve sinyal alanı genişletici cihazlara bende kaboyla ulaşmayı tercih ediyorum her zaman hem daha sağlıklı hemde stabil hale geliyor... sorun şurdaki sadece restaurant bar havuz bölgesi değil odaların herbirinde internet hizmeti sağlanacak o aradaki duvardı kattı felan 4 adet anten yetecek mi ? çünkü her katada 1er tane anten veya repeater koymayı planlıyorum...

birde repeaterlarla ilgili öğrendiğim bi bilgiye göre 4 adetten fazla aynı kaynaktan kullanılamıyormuş? 1 modem + 4 repeater olabiliyormuş en fazla bunla ilgili net bir bilgisi olan varmı?

repeater antenin kullanilabileceği modlardan biridir sadece, repaterde takılıp kalmayın. Burada anteni modemin ethernet portundan gelen kablolu sinyali kablosuz dağıtmak üzere kullanıyoruz. Eğer deneme imkanınız varsa bir anten temin edin tesisin ortasına koyup binanın içinde ve arka cephesinde sinyalin gücünü test edin.
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA7210N
    Bu antenle sıkıntı olacağını sanmıyorum ama bu işin pratiğini bilenlerden fikir almakta fayda var. Kablolama açısından kolaylık sağlayacağı için 4 anteni de arazinin ortasında bir direğe monte edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 29 Ocak 2014; 10:29:20 >

• quote:

repeater antenin kullanilabileceği modlardan biridir sadece, repaterde takılıp kalmayın. Burada anteni modemin ethernet portundan gelen kablolu sinyali kablosuz dağıtmak üzere kullanıyoruz. Eğer deneme imkanınız varsa bir anten temin edin tesisin ortasına koyup binanın içinde ve arka cephesinde sinyalin gücünü test edin.
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=216&model=TL-WA7210N
    Bu antenle sıkıntı olacağını sanmıyorum ama bu işin pratiğini bilenlerden fikir almakta fayda var. Kablolama açısından kolaylık sağlayacağı için 4 anteni de arazinin ortasında bir direğe monte edebilirsiniz.

yani bir diregi 360 derece 4 anten baglayip wisp yayini gibi genis alan hotspot yapmak sanirim

bu arada bu yapiya tp link gitmez hocam tp link client fazlalığında stabiliteyi kaybediyor

• Tecrübeye saygımız sonsuz ben işin teorisindeyim sadece. ortaya sağlam 360 derecelik tek antenle de düşünülebilir
  • quote:

Tecrübeye saygımız sonsuz ben işin teorisindeyim sadece. ortaya sağlam 360 derecelik tek antenle de düşünülebilir

hocam dış ortamda benimde hic tecrübem yok birşeyler öğrenmeye çalışıyorum sadece

sağlam bir omni antenle 360 derece tek bir antenle yayin yapıldığını düşünürsek kafama birde kot farki takılıyor yukarda benmi göremedim

demek istedigim bir direğe birden fazla anten takilsa kot olarakda yayin yapilacak yere konumlandirilsa direk ustunde ve vertical horizontal ince ayarlari yapilsa daha iyi olurmu diye düşünüyorum

• Bu antenler point to point değil, yayın alanını koniye sıkıştırılmış bir küre gibi düşün. Mesafeyi artırdıkça koninin açısını daraltmış oluyorsun. Mesafeyi kısaltmak demek koni açısını büyütmek demek. Dolayısıyla kot farkı çok önemli değil. Yönü ortalama hedefe doğru olsun yeter.
  • son olarak şu şekilde hazırlamaya karar verdim...

network bilgim çok fazla omladığından çok komplike bir sisteme girmek istemiyorum ileride yönetmeside kolay olsun istiyorum...

bi arkadaşım bana çok üstün markaları almana ihtiyacın yok çoklu basit ağ kuracaksın Airties 300mbps lik cihazlar işini görecektir dedi? sizin önereceğiniz marka grubu varsa alabilirim...

şemada bi hatam varsada söyleyin yalnız böyle bir sistemde çok hata olabileceğini zannetmiyorum

ayrıca microtik sistemde satın alacağım için onlarla da görüşmeyi planlıyorum benim satın alarak mâl edebeilceğim rakama onlar tüm ağ altyapısıyla aynı fiyata kurulum yapacaklarsa onlarada bu işi yıkabilirim tabi

Şablon Linki >>https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/622785/656e6c37-b662-4785-9b8d-d7353db916e6.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tackomacko -- 31 Ocak 2014; 15:27:25 >

• Rahat bir 6 ayınız var kolay gelsin. @tackomacko
  • demek istediğini anlayamadım @codered1983
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.