arkadaşlar elektronik bilgim yok denecek kadar az bir wireles modemle açık alanda 300m2 lik bir alana int verebilmem için anten gerekiyo lazım olan parçaları yazabilirmisiniz bunu deneyen arkadaşlar var sanırım bu konuda bilgisi dökümanı olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum
Selam ..
Bir zamanlar antrak gazetesinde bu konu detaylı bir şekilde geçmişti her zaman olduğu gibi gayet güzel net bir şekilde resimli örnek verilerek nasıl ''wireless'' anteni nasıl yapılır diye anlatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam ta2fu ustamız tarafından.Ama gazetenin hangi sayısıydı hatırlamıyorum ne yazıkki biraz araştırayım sizde bir göz atın isterseniz antrak gezetesine .
Kolay gelsin Allaha emanet ..
Selam .
Buldum yanımışım açıklayan TA2EE ustamız imiş buyrun link :
DLINK ANT24-1500 Kdv dahil : 238,09 YTL - 15 dBi Sinyal Gain - 802.11b/802.11g uygulamaları için 2.4 GHz frekans - Omni-Directional, tek bir noktadan pek çok noktaya bridging - Dış ortamda kullanım için su geçirmez ....... bunlar da Omni-Directional yani 360 derece yayın yapan yönsüz olanları. Bunlar bence en kolay yöntem... Saygılar.
bu mümkün bir göz at istersen... ben yaptım 1 mpsn iken 24-32 mpsn oldu hızım sinyal gücüde arttı kaliteside gayet memnunum...! geceleri 54 mpsn bile olduğu oluyor http://www.antrak.org.tr/gazete/122000/tahir.htm
arkadaş ben bu cihazı yapmak çok isterim. anten kablosuyla mı pc mize tasıyacaz nasıl olacak fazla bilgisi olmayan biri olarak görüyorum hevesleniyorum sadece msn filan yokmu sende alsakta bende yapmayı desem :D
belirttiğin şekilde kullanabilecek en iyi anten (anladığım kadarıyla noktasal olmayacak) biquad tip antenlerdir. helical tip antenler directional dır. senin kullanacağın tip bidirectional olmalı. google da "biquad wireless antenna" diye aratırsan bulursun, 4 mm lik tel ile yaparsan daha az bir iç dirence sahip olduğu için çok süper olur. şemayı koyacaktım ama ne yazıkki internet cafedeyim. iyi şanslar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme