Şimdi Ara

Wireless Anten yapmadan önce lütfen bu konuyu okuyun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wireless anten hakkında bilgi araştırırken bu bilgilere ulaştım. Bu bilgileri sizinle (uyarı amaçlı )paylaşmak istiyorum. Ama şunu da belirtmek istiyorum konu ALINTIDIR.

Bir wireles anten araştırması yaptım ve birçok farklı sitede birden çok farklı şey yazıldığını farkettim. Bunlar en başta çok kafa karıştırıcı. Bu nedenle bende kaynaklar ve gerçek testler olduğunu düşündüğüm bilgileri toparlayayım ve toparlamışken de paylaşayım istedim.

Öncelikle pek bilinmeyen ciddi birkaç konuyu vurgulamak istiyorum.

YASALIK
    Tom's hardware guide Türkiye sitesindeki forumda (Bkn:Alıntı) 10Km ve sonrası kablosuz iletişimin yasal olmadığı söyleniyor. Sanırım burada bahsedilen izinsiz yani; yasal olması için Telekominikasyon Kurumu tarafından alınması gereken izin belgesinin gerekliliği.

SAĞLIK
    Wireless iletişimi güçlendirmek ve uzun mesafelere taşımak için güçlendirici anten kullanmanız gerekli.
    Fakat bu konudaki bilinçsizliğe karşı ciddi bir uyarım olacak bay ve bayanlar (!). Yüksek güçlerdeki antenler insan sağlığını ciddi boyutlarda etkiler.
    Konuda uzman bir arkadaşımın dediği güzel bir laf var; "çocuğun olmasını istemiyorsan 16dbi'lik yada daha yüksek güçteki bir anteni çalışır haldeyken apış aranda 2 sn tut...".
    Varın gerisindeki kanser vb. sağlık sorunlarını siz düşünün.
    Doğruluğunu kontrol edemediğim bir bilgi'de 8dbi ve daha yüksek güçteki elektro manyetik vericilerin (anten) insan sağlığına zararlı oldukları yönünde.
    Bu ölçüt hatırladığım kadarıyla antenin, canlı vücudundaki yaptığı ısı artış miktarına göre bulunan birşeydi......

Ayrınıtlı bilgi için Site Adresi :http://www.enginmutlu.com/?sdId=20&bId=41 i tıklayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko200 -- 12 Mart 2008; 15:15:22 >

• Dikkat etmek lazım tabii ama bazı yanlışlar var. 10 km kablosuz iletişim diye bir şey söz konusu değil çünkü burada önemli olan vericinin efektif* gücüdür. Şartlara göre mesafe artabilir veya kısalabilir. Size bir cezai yaptırım uygulanacaksa bunu ancak vericinin aşırı gücünü neden göstererek yapabilirler. Ayrıca dBi de bir güç birimi değil, kazanç birimidir; anten ne kadar yüksek kazançlı olursa olsun yaydıgı enerji vericinin ona aktardığı enerjiye bağlıdır...

*Efektif güç = Vericinin gücü * Antenin kazancı
  • Sağlık konusu hikaye

Cep telefonları dururken Wireles antenlere sıra gelmez

Bir de kablosuz o kadar çok cihaz var ki çevremizde
    Antene sıra gelmezz

Daha önce de forumda tartışıldı
  • quote:

10Km ve sonrası kablosuz iletişimin yasal olmadığı söyleniyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye' de yasayla belirlenmiş limit 100mW=20dbm dir. Yani Türkiye' ye yasal olarak girmiş / ithal edlmiş üzerinde Telekomünikasyon Kurumu" bandrolü bulunduran cihazlar 100mW ve altında bir RF gücüne sahiptir.

100mW (20dbm) gücüne sahip bir cihazla değil 10km, 500m yayını bile zar zor yapabilirsiniz.

Bahsettiğiniz insan sağlığına zararlı olabilecek güçteki cihazlar kolay kolay bulunmaz bulunsa bile fiyatları oldukça yüksektir. Yine bahsetiğiniz yüksek kazanımlı antenler açık hava kullanımı için tasarlandığından ev içerisinde kullanılmaları oldukça zordur zira yapı itibariyle duvara veya direğe monte edilmeleri gerekir. Şekil olarak kaba ve büyük oldukları için salon veya çalışma odasının duvarına monte edildiklerinde "manzara resmi" gibi durmazlar.

Kısaca fiyatları ve bulunabilirlikleri açısından 100mW üzeri güçteki bir cihazın veya 15dbi ve üzeri bir antenin bilmeyen birisinin eline geçmesi, bunu yaşadığı evin içerisinde kullanması, kullanırken değişik psikolojilere girip anteni bacaklarının arasına sokması oldukça düşük bir ihtimal

• arkadaslar, ben laptoptaki wireless cekim kapasitesini arttirmak istesem , ne yapmam gerekir. Ayrica anten baglama sansim varmi ?
  • bacakarasına 2 saniye tutmak?
    ben evde ~29dBm+20 dBi anten kullanıyorum yakında 40 dBi anten kullanıcam desene çocuk olmayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

bacakarasına 2 saniye tutmak?
    ben evde ~29dBm+20 dBi anten kullanıyorum yakında 40 dBi anten kullanıcam desene çocuk olmayacak.

bittin sen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuyu niye ikide bir hortlatırlar anlamam ! röntgen çihazı da , cep telefonu da , baz istasyonları da , mikrodalga fırında daha bir çok elektronik alet sağlığa zararlıdır . Bunun yanında genetiğiyle oynanmış tohumlar , hormonlu ve zirai ilaç kullanılan sebze ve meyvelerde sağlımıza zararlıdır .

Ne yapacağız şimdi ? Otobüs -uçak -tren -gemi kazaları oluyor yani şimdi bütün bunları kullanmıyalım mı ? Lütfen bırakın artık bunları buralara taşımayı , önemli olan bu elektronik araçlar ve gıda maddelerini dikkatli kullanmaktır . Tedbirlerini almaktır .

Ben kablosuz antenimle kuçak kucağa yatıyorum , ve modemi me de şifre koymuyorum , anten yapıp arkadaşlar internete girsin diye fakat bugüne kadar da komşudan başka kimse benim hattıma ne yazık ki girmedi .
    Bütün bunlar bir anlamda bilimsel araştırmalardır , adam kalkmış kuduz aşısını üstünde denemiş , bilimin önü böyle açılır , korkmadan araştıracaksın , bakın bakalım yabancı sitelere " wireless ve wifi " diye bir araştırın adamlar nasıl araştırmalar yapıyorlar ve çalışıyorlar . Ben bunu Osmanlı zamanında demir eline almak günahtır gibi safsatalar la milleti uyutmaya benzetiyorum . Bu arada varsa tehlikeleri göreceksin ve böylece tedbirlerini alacaksın . Herkese kolay gelsin . Lütfen polemik olsun istemiyorum .

• quote:

Orjinalden alıntı: FİRUKO

Bu konuyu niye ikide bir hortlatırlar anlamam ! röntgen çihazı da , cep telefonu da , baz istasyonları da , mikrodalga fırında daha bir çok elektronik alet sağlığa zararlıdır . Bunun yanında genetiğiyle oynanmış tohumlar , hormonlu ve zirai ilaç kullanılan sebze ve meyvelerde sağlımıza zararlıdır .

Ne yapacağız şimdi ? Otobüs -uçak -tren -gemi kazaları oluyor yani şimdi bütün bunları kullanmıyalım mı ? Lütfen bırakın artık bunları buralara taşımayı , önemli olan bu elektronik araçlar ve gıda maddelerini dikkatli kullanmaktır . Tedbirlerini almaktır .

Ben kablosuz antenimle kuçak kucağa yatıyorum , ve modemi me de şifre koymuyorum , anten yapıp arkadaşlar internete girsin diye fakat bugüne kadar da komşudan başka kimse benim hattıma ne yazık ki girmedi .
    Bütün bunlar bir anlamda bilimsel araştırmalardır , adam kalkmış kuduz aşısını üstünde denemiş , bilimin önü böyle açılır , korkmadan araştıracaksın , bakın bakalım yabancı sitelere " wireless ve wifi " diye bir araştırın adamlar nasıl araştırmalar yapıyorlar ve çalışıyorlar . Ben bunu Osmanlı zamanında demir eline almak günahtır gibi safsatalar la milleti uyutmaya benzetiyorum . Bu arada varsa tehlikeleri göreceksin ve böylece tedbirlerini alacaksın . Herkese kolay gelsin . Lütfen polemik olsun istemiyorum .

+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.