merhabalar, 4 katlı bir yapı yaptık arkadaşlar ve ana girişten diğer 4 kata ethernet kablosu çektik rc 45 ti sanırım.girişe modemi koyduktan sonra ethernet kablolarını taktıktan sonra bu ethernet kablolarını kullanarak interneti kablosuza dönüştürebilmek için ne yapmam hangi cihazı kullanmam gerekiyor.
telefon hattı girişte sipliter ile ayırdım ve modeme taktım ethernet kablolarını da modeme yerleştırdım. okuyan veya cevap veren herkeze teşekkürler...
Merhaba, Mesajınızdan anlaşıldığına göre her kat ayrı bir daire şeklinde olmalı? Her katta kablosuz internet kullanmanız için Access Point veya Router kullanmalısınız. Modemi kablosuz destekli bir modemle değiştirmeklede çözüm olabilir ama 4 katın her tarafında kablosuz erişim garanti olmayabilir. Eğer her kat başka bir daire şeklinde ise ve farklı aileler kalacaksa lokal ağları ve bilgisayarları birbirinden yalıtmak ve her katın LAN ağını ayırmak için her katta bir Router kullanmanızı öneririm. Bu sayede her hatta hem kablosuz erişim olacak hem de farklı kattaki bilgisayarları kısmen bir birinden yalıtmış olursunuz.
selamlar tam olarak sizin dediğiniz gibi değil sanırım ben net olarak izah edemedim.
şimdi şöyle,giriş katta telefon hattı yani 4 kata da aynı interneti vermek istiyorum.
girişteki telefon hattını modeme takıcağım.oradan diğer katlara eternet kablosu çektik.
yani her katta aynı telefon hattından gelen kablolu internet erişimine sahibim.ben bunu hangi cihazı kullanarak kablosuza dönüştürebilirim diye soruyorum asıl olarak.
yani sanırım modem olmazda ben bu acces pointlerin giriş çıkışı nasıl bilemiyorum yada bridgeler filan var hangısı benım ışımı çözer diye merak ediyorum.
ARKADAŞLAR YARDIMCI OLABİLECEK KİMSE YOKMU? YOKSA DURUMU AÇIK İZAH EDEMEMİŞMİYİM?
Access point işini görecektir. Aslında ethernet çekmene bile gerek yoktu ama madem çektin daha sağlıklı bir bağlantı almış olursun.
Ethernet portu olan Access pointlerden al yapman gereken tek şey Access pointleri önce kendi bilg.ına bağlayıp IP yapılandırmasını yapman ve DHCP lerini kapattıktan sonra kablosuz ağ için şifre koyman olacak basit ufak tefek ayarlar yani.
İstersen önce 2 kata 1 tane Access point al güçlü bir anteni olan eğer verim alamazsan her kata bir access point denersin.
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj at kardeş.